EKONOMİ - 05 Temmuz 2017 Çarşamba 12:40

Migros'tan Kipa hisselerine ilişkin açıklama

A
A
A
Migros'tan Kipa hisselerine ilişkin açıklama

Migros, Kipa hisselerinde zorunlu pay alım teklifinin 12 Temmuz'da sona ereceğini açıkladı.

Migros, Kipa'nın sermayesini temsil eden payların sahiplerine yapılan zorunlu pay alım teklifi süreci 12 Temmuz'da sona ereceğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. (Kipa)'nın toplam sermayesinin yaklaşık yüzde 95,50'sini temsil eden paylarının Şirketimize devir işleminin tamamlanması sonucunda Kipa'nın yönetim ve kontrolü Şirketimize geçmiş olup Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği kapsamında, Kipa'nın sermayesini temsil eden diğer payların sahiplerine yapılacak zorunlu pay alım teklifine ilişkin Pay Alım Teklifi Bilgi Formu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Pay Alım Teklifi işlemleri 29 Haziran 2017 ile 12 Temmuz 2017 tarihleri arasında 10 iş günü boyunca gerçekleştirilecektir. Gerek A Grubu gerekse B Grubu 1,-TL nominal değerli Kipa payları için pay alım teklifi fiyatı 2,2477 TL’dir". 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30