HENTBOL - 22 Eylül 2010 Çarşamba 13:56

Milli takım bir ilkin peşinde

A
A
A
Milli takım bir ilkin peşinde

A Milli Bayan Hentbol Takımı aralık ayında Portekiz'de yapılacak eleme maçlarından birinci çıkması ve Play-Off'ta başarılı olması durumunda tarihinde ilk defa Dünya Şampiyonası'na katılacak.

DERYA YETİM
SAMSUN

 

Eleme grubu maçları öncesinde 20 kişilik kadrosu ile Samsun'da kampa giren A Milli Bayan Hentbol Takımı, tarihinde bir ilki başarabilmek için yoğun bir çalışma programı izliyor. 3 günlük Samsun kampın sonunda cuma ve cumartesi günleri Danimarka A Milli Takımı ile dostluk maçlarına çıkacak olan bayan hentbolcular, Türkiye'ye ilki yaşatmak için hazırlanıyor.

 

Eleme grubu maçlarının Portekiz'de yapılacağını söyleyen A Mili Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Hikmet Vurgun, "Dünya Şampiyonası Eleme Grubu'nda aralık ayında Portekiz'de yapılacak olan eleme grubu için hazırlanıyoruz. Grubumuzda bizim dışımızda Finlandiya, Portekiz ve Belarus var. Oynayacağımız 3 maç sonrasında birinci olan takım Play-Off oynamaya hak kazanacak. Haziranda oynanacak Play-Off'u geçtiğimiz takdirde tarihimizde ilk defa dünya şampiyonasına katılma hakkı elde edeceğiz" dedi.


Dünya Şampiyonası'nın 2011 yılı Aralık ayında Brezilya'da olacağını ifade eden Hikmet Vurgun, "Bütün amacımız oraya katılarak bir ilki gerçekleştirmek. Bunun ilk etabı da aralık ayındaki eleme grubundan birinci çıkmak.

 

Yoğun bir program içerisinde çalışıyoruz. Samsun'a da bu program dahilinde geldik. Burada 3 günlük kampın üzerine cuma ve cumartesi günü Danimarka A Milli Hentbol Takımı ile dostluk maçı yapacağız. Pazar günü dağıldıktan sonra kasım ayında Antalya'da tekrar kampa gireceğiz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir