SPOR - 23 Mart 2023 Perşembe 14:20

MKE Ankaragücü’nde Tolunay Kafkas dönemi

A
A
A
MKE Ankaragücü’nde Tolunay Kafkas dönemi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, kısa bir süre önce Ümit Milli Takım ile yollarını ayıran teknik direktör Tolunay Kafkas ile 1 buçuk yıllık sözleşme imzaladı.

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden MKE Ankaragücü, teknik direktör Sedat Ağçay ile yolları ayırmasının ardından takımın başına Ümit Milli eski teknik direktörü Tolunay Kafkas getirildi. Teknik direktör Ömer Erdoğan’ın takımdan ayrılmasının ardından bir süre Sedat Ağçay ile devam etmek istediklerini belirten MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, “Türkiye’de uzun soluklu işler pek yapılmıyor. Belki toplumsal yapımızdan, yetişmemizden, kültürümüzden kaynaklanıyor. Bir de Akdeniz ülkesi olduğumuz için sıcak kanlıyız ama uzun vadeli projeler yapamıyoruz. Toplumsal sabrımız da buna yeterli değil” diye konuştu.

"Sportif başarı olmayınca yaptığınız şeyler gölgede kalıyor"

Süper Lig’in tek başkent ekibinin sportif anlamda başarı sağlayamadığını dile getiren MKE Ankaragücü Başkanı Koca, “Sportif başarı haricinde kulübün diğer problemleri ile ilgili şu anda Ankaragücü ligin en iyi 2 ve 3’üncü takımıdır. Ekonomik, imaj ve Ankaragücü camiasının beklediği çok güzel düzeltmeler yaptık. Ne yaparsanız yapın sportif başarı olmayınca yaptığınız şeyler gölgede kalıyor. Şu anki kadroyu kurduğumuzda takımın bu sıralarda olacağını düşünmüyorduk. En azından 7 veya 8’inci sıralarda olacağını düşünüyorduk. İnsana dayalı bir oyun olduğu içi bu sizin elinizde değil. 11 tane futbolcunun sahada mücadelesi ile elde edilen bir sonuç. Bugün de bu sorunu aşmak için tecrübesine inandığımız, güvendiğimiz ve geçmişte birçok başarıya imza atmış Tolunay Kafkas hocamız ile bugün sonuç aşamasına geldik. İşin resmi yanı ile 1.5 yıllık sözleşme yapıyoruz ama biz her zaman hoca başarılı olduğu müddetçe en iyi şekilde taltif edilecektir. Bugün atacağımız bu imza iyi bir başlangıç olur düşüncesi ile mübarek bir ayın ilk gününde imza töreni vesilesi ile bir aradayız" ifadelerine yer verdi.

MKE Ankaragücü’nde Tolunay Kafkas dönemi

Tolunay Kafkas: "Yüzde 100’ünü Ankaragücü’ne vereceğim"

Futbola Ankaragücü’nün Tandoğan Tesislerinde toprak sahalarda başladığını dile getiren başkent ekibinin yeni teknik direktörü Kafkas, "Böyle büyük bir camianın parçası olmak benim için onur ve gurur meselesi. Kendimin yüzde 99’unu değil yüzde 100’ünü Ankaragücü’ne vereceğim. Umarım 10 günlük ara bize iyi gelecek. Farklı bir Ankaragücü izlettireceğimin sözünü şimdiden camiaya duyuruyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Oğuzhan Halil Özbek - Hüseyin Samet Öksüz - Doğukan Gürel
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Göğüs hastalıkları uzmanı Mardin’deki toz taşınımına karşı uyardı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Uluorman, toz taşınımına karşı özellikle solunum yolu hastalarını uyardı. Çöl tozu taşınımı sebebiyle solunum yolu hastalarını uyaran Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Uluorman, "Maalesef ki mevsim geçişlerinde bunu daha çok görüyoruz. Şu anda da Nisan ayı olması gereği ile çöl tozları sonucu çevrede bir hava kirliliği söz konusu. Bunun sonucu olarak da birtakım hava yolu hastalıkları ortaya çıkıyor. Göğüs hastalıkları olarak bizi ilgilendiren hava yolu hastalıklarıdır. Astım, KOAH ve karaciğer hastalarında çöl tozları sonucu tetiklenmeler oluyor. Bu hastalık mevcut olmayan ama bronş duyarlılığı olan kişileri de etkiliyor. Uzayan öksürükler, nefes darlığı gibi şikayetlere neden oluyor. Bu süreçler sağlıklı bireyleri de etkiliyor. Maske kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Bu şartlarda etkilenmemeleri imkanı yok ama en aza indirmek için bu kurallara dikkat edilmeli" dedi. İlaç kullanan hastaların, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları ve ilaçlarını düzenli kullanmaları gerektiğini hatırlatan Uzman Dr. Fulya Uluorman, "Tedavide bazı ilaçlar söz konusu özellikle akciğer hastalarının düzenli kullanmaları gerekiyor. Özellikle astım ve KOAH hastalarının da kullanması gerekiyor. Toz alerjisi olan ve toza karşı duyarlılığı olan kişilerin de kullanmakta olduğu alerji ilaçları söz konusu. Bunları devam etmeleri gerekiyor düzenli olarak. Bunları kullanmalarına rağmen yine de sıkıntı yaşayan kişilerde poliklinik hizmeti şeklinde ya da acil serviste birtakım destekleyici ek ilaçlar ve tedaviler görebilirler. Çöl tozundan sağlıklı bireyler de etkilenebilir. Sağlıklı bireylerde boğazda kaşıntı, öksürük atakları ve gözlerde sulanma gibi birtakım sorunları neden olabiliyor. Bu süreci yönetebiliyorlar ve çok büyük sıkıntı yaşamadıkları takdirde bunun geçici bir süreç olduğunu söylüyoruz. Ama sıkıntı yaşıyorlarsa mutlaka tıbbi destek almaları gerekecektir" diye konuştu.
Bursa Bursa’da 1 Mayıs coşkusu yaşandı Dünyanın birçok yerinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bursa’da da coşku ile kutlandı. Bursa’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü iki farklı noktada kutlandı. Sabah saatlerinde Türk - İş, Türkiye genelinde 1 Mayıs’ı Bursa’da kutlama kararı aldı. Bu etkinlik Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda binlerce sendikalının yürüyüşü ile tamamlandı. Bir diğer kutlama ise, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yerde yapıldı. Eski stadyum önünde toplanan binlerce işçi, öğrenci, sendikalı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve siyasi partiler Darmstad Caddesi’nden Kent Meydanı’na sloganlarla ve pankartlarla yürüyüşe geçti. 1 Mayıs’ın kutlanacağı alanda polis geniş güvenlik önlemleri alarak, pankart ve dövizleri tek tek kontrol etti. Kanunlara aykırı olan pankartlar alana alınmadı. Alanda işçiler halaylar çekerek 1 Mayıs’ı kutladı. Sloganlarla ise hükümete taleplerini dile getirdi. 31 Mart yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 1 Mayıs’ta alanlardaydı. İşçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Bozbey, “1 Mayıs emeğin en yüce değer olduğunu savunanların bayramı. Tüm emekçilerin bayramını kutluyorum. Bugün de özellikle işçilerimizin, emekçilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi, insanca yaşam haline gelebilmesi son derece önemlidir. Onun için bu bayramın önemi çok büyük. Her gün onların bayramı olması lazım. Üreten, emeğini esirgemeyen bu insanların mutlaka yaşam şartlarının yükseltilmesi, açlık sınırının üstünde bir gelire sahip olması ve ailesi ile birlikte huzurlu yaşam sürmesi bizim en büyük arzumuzdur. İnanıyorum ki, bugünde alanlarda bunu haykıracaklardır. Bu anlamda tekrar bayramlarını kutluyorum” diye konuştu. Bursa’da kutlanan 1 Mayıs’a Bursa milletvekilleri, belediye başkanları da katıldı.