EĞİTİM - 01 Nisan 2015 Çarşamba 09:56

Mutfaktaki yeteneklerini ödülle taçlandırdılar

A
A
A
Mutfaktaki yeteneklerini ödülle taçlandırdılar

CNR Expo’da yapılan Üniversiteli Şeflerin Düellosu’nda geleceğin aşçıları yarıştı. Üniversiteli şeflerin düellosunun kazananı Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ekibi oldu.

 CNR Expo’da 4 gün boyunca gerçekleşen 3. EDT EXPO (Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri) fuarında gastronomi şenliği yaşandı. Organizasyonun son gününde düzenlenen Üniversiteli Şeflerin Düellosu yarışmasını Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ekibi kazandı.

  Eğitim gören genç yetenekleri sektöre kazandırmak ve şef adaylarının yaratıcılıklarını geliştirmeleri amacıyla düzenlenen yarışmada tamamen lokal ürünler kullanılarak zengin Türk mutfağı tanıtıldı. Bu birinciliğin öğrenciler için meslek hayatlarının başında çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Aşçılık Bölümü Bölüm Başkanı Merve Akbulut, “Ekibimizle ve tüm hocalarımla gurur duyuyorum. Çok büyük bir başarı çünkü çok fazla iyi donanımlı üniversite, iyi öğretim üyelerinin ders verdiği okullar ve onların arasında pırlanta gibi öğrenciler vardı. Nişantaşı Üniversite’si onların arasından sıyrıldı ve birinci oldu” dedi.

  Yarışmanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen hala mutluluklarını atamadıklarını anlatan Akbulut, ekibini Türkiye’nin en önemli otel ve restoranlarının şeflerinden oluşan bir jürinin seçtiğini ifade ederek öğrencilerinin de kendilerini sadece 4 saat içerisinde net olarak betimlediklerini dile getirdi.

  Okula bir yarışmada birincilik hayaliyle geldiğini ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Tuğçe Aydın biricilik duygusunu tatmanın bambaşka olduğunu dile getirdi.

  Yemeklerin hepsini kendilerinden bir şeyler katarak yaptıklarını anlatan Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ahmet Gökdemir, “Mesela kalkan balığına yeni bir form olarak fasulyeyle, krema ve pancarla bir sos yaparak, yöresel ürünler katarak güzel bir yemek çıkardık” dedi.

  'Burada önemli olan Türk mutfağının gelişmesiydi' diyen Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Halil Görkem Kızıltepe birincilik ödülü olarak Uluslararası Servis ve lezzet Akademisi’nden 12 aylık uzun dönem aşçılık ve pastacılık eğitimi alacaklarını anlattı.

BETÜL KARABACAK-UĞUR GÜLBOY

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.