GÜNDEM - 18 Ocak 2017 Çarşamba 12:47

New York Times muhabiri Türkiye’ye alınmadı

A
A
A
New York Times muhabiri Türkiye’ye alınmadı

ABD New York Times gazetesi muhabiri Rod Nordland, "Milli Güvenlik aleyhine faaliyette bulunmak" suçlamasıyla Türkiye'ye alınmadı.

Dün Londra’dan İstanbul’a gelen Nordland hakkında Türkiye’ye giriş yasağı olduğu görüldü. Polis memurları, "Milli Güvenlik aleyhine faaliyette bulunmak" nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'ye giriş yasağı bulunan Nordland'ın girişine izin vermedi. Nordland için Atatürk Havalimanı'nda "kabul edilemez yolcu bilgilendirme formu" dolduruldu. İşlemlerin yapılmasının ardından Nordland, İngiltere'nin başkenti Londra'ya geri gönderildi. 

Tuncer Cengiz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Çekmeköy Belediye meclisinde önemli kararlar alındı Çekmeköy Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi yapılan 2 oturumla tamamlandı. Mecliste Çekmeköy’lü vatandaşları yakından ilgilendiren önemli kararlar alındı. Çekmeköy Belediyesi’nin 2024 Mayıs Ayı Meclisi Meclis Başkan Vekili Bora Kılıç yönetiminde toplanan iki oturumla tamamlandı. Mayıs Ayı Meclisi’nde beş yeni müdürlük kurulması, TÜGVA, ENSAR Vakfı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti’ne ait protokollerin fesih yetkilerinin Başkan Orhan Çerkez’e devri kararları alındı. Protokolleri feshetme yetkisi Başkan Çerkez’e devredildi Geçtiğimiz yıllarda 5393 sayılı Belediye kanunu 75 maddesi c bendi doğrultusunda TÜGVA, ENSAR Vakfı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti’yle 30.12-2020 tarihli 3 adet protokol 5393 sayılı Belediye kanunu 38 maddesi uyarınca Belediye Başkanı tarafından 4 yıl süreyle akdedilmişti. Protokoller kapsamında alınan kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor, sosyal hizmet ve yardım meslek ve beceri kazandırma faaliyetleri Çekmeköy Belediye başkanlığı bünyesinde yapılması ve başkaca benzer projelerin belediye bünyesinde gerçekleştirilmesi planlandığı için bu protokollerin fesih edilebilmesi yetkisi Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e devredildi. Başkan Çerkez bu dernek ve vakıflarla yapılan çalışmaları değerlendirdikten sonra iş ve işleyişin kamuya olan faydalarını ele alıp gerekli çalışmaları yapacak. Halkın ve şehrin ihtiyaçları doğrultusunda 5 yeni müdürlük kuruluyor Çekmeköy’de sosyal yaşamı kolaylaştırmak ve şehri geleceğe hazırlamak adına alınan kararlardan biri olan beş yeni müdürlük açılması kararı da Mayıs ayı meclisinden geçirildi. Afet işleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Veterinerlik İşleri Müdürlüğü önümüzdeki süreçte Çekmeköy’lülere hizmet verecek.
Van Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, doğu kesimlerde görüleceği tahmin edilen toz taşınımı için uyarıda bulundu. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu olmasının tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, “Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları; Muş 22, Van 18, Hakkâri ve Bitlis’te 20 derece olacağı tahmin edilmektedir. Van ve Hakkari illerimizin yüksek kesimlerinde halen yüksek kar örtüsü bulunmaktadır. Önümüzdeki 5 günlük periyotta bölgede aralıklarla yağış beklenmektedir. Özellikle Van’ın güneyi ile Hakkari’nin kuzeyi yükseklerinde hava sıcaklığının artacağı, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli, Pazar günü ise fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve yağışın sebep olabileceği kar erimesi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Doğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.
Trabzon Yaylalara zorlu göç yolculuğu başladı Doğu Karadeniz Bölgesi’nde havaların mevsim normallerine dönmesiyle yaylalara göç başladı. Yüzlerce koyun sürüsü ile başlayan maceralı yolculukta yaylaların yolunu tutan besiciler kilometrelerce yol kat ediyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının artması ve yüksek kesimlerde karların erimesiyle yaylalara göç başladı. Her yıl Ekim-Kasım gibi yayladan dönüşe geçen ve bahar aylarının gelmesiyle yaylara tekrar göç eden besicilerin asırlardır devam eden geleneği bu yıl da sürdü. Zorlu mesaide kilometrelerce yol kat eden ve hayvanlarının başından bir an olsun ayrılmayan besiciler yüzlerce koyun sürüsü ile karayolu ve dağlık alanlardan geçiyor. Coğrafi şartlar nedeniyle çoban köpekleri eşliğinde süren göç yolculuğu sürücüler tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Yoldan geçen araçların ilerleyişini zorlaştıran sürüdeki koyunlar ise sürücüler tarafından cep telefonu ile görüntüleniyor. Trabzon’un Akçaabat ilçesinden yaklaşık 700 koyun ile Gümüşhane yaylalara gitmek için yola çıkan sürüde bulunan besicilerden Turgut Dursun, yaylada 6 ay kalacaklarını belirterek “Yolculuğa devam ediyoruz. Artık zamanı gelmişti. Havalar ısındı diyerek yolu çıktık ama kar yağdı. Yolculuğumuz Akçaabat ilçesinden başladı Gümüşhane’ye kadar sürecek. Yaklaşık 700 koyun ile bu yolculuğa başladık. Yaklaşık 4 gün sürüyor. Yaylada 6 ay kalacağız” dedi. “Zahmeti dünyaya bedel, ama seviyoruz” Besicilerden Mustafa Taylan da belirli noktalarda durarak çadır kurduklarını dile getirerek “Zigana dağından geçerek Gümüşhane’ye ulaşacağız. Yüzlerce koyun ile sürüsü ile yolculuk başladı. Havalar kötü, karın yağması bizi olumsuz etkiledi. Yolculuğumuzda belirli noktalarda durarak çadır kuruyoruz. Her yıl bunu geleneksel olarak yapıyoruz” şeklinde konuştu. Zorlu bir yolculuğa başladıklarını dile getiren Ali Dursun ise, “Yaz geldi 6 ay kalacağımız yayla yoluna nasipse başladık. Zorlu bir yolculuk. Bizim gibi olan besicilere bir çözüm bulmaları lazım. Yola sığmıyoruz. Bu yolculuğun zahmeti dünyaya bedel. Ama seviyoruz. Allah nasip ederse 6 ay yaylada kalacağız. Kış aylarında tekrar köye dönüş yapacağız” ifadelerini kullandı.