KÜLTÜR SANAT - 04 Ekim 2018 Perşembe 11:08

Nihan Kaya, ‘İyi Aile Yoktur’ ile Balat'ta okurlarıyla buluşuyor

A
A
A
Nihan Kaya, ‘İyi Aile Yoktur’ ile Balat'ta okurlarıyla buluşuyor

Türkiye Yazarlar Birliği Ödüllü yazar Nihan Kaya, yeni kitabı ‘İyi Aile Yoktur’ vesilesiyle 6 Ekim’de ‘Yazarlarla Kahve Sohbetleri’nin konuğu olacak.

Yeni nesil yazar platformu Yazım Kılavuzu ve Olmadık Projeler, edebiyat severleri Balat’ta buluşturmaya devam ediyor. Türkiye Yazarlar Birliği Ödüllü yazar Nihan Kaya, yeni kitabı İyi Aile Yoktur vesilesiyle 6 Ekim’de ‘Yazarlarla Kahve Sohbetleri’nin konuğu olacak. 

Kar ve İnci, Fildişi Kuyu, Yazma Cesareti, Kırgınlık, Buğu, Disparöni ya da Yaşama Korkusu, Gizli Özne ve Çatı Katı kitaplarının yazarı Nihan Kaya; yeni romanında, günümüzün çözülemeyen pek çok mevzusunu anne-baba-çocuk üçgeni üzerinden anlatıyor. İngiltere’de Essex ve King’s College’da psikanaliz alanında yüksek lisans ve doktora yapan, psikoloji alanında konferanslara katılan ve çocukluk atölyeleriyle ebeveynlerle buluşan Nihan Kaya, yeni kitabını yıllar süren çalışmalarından derledi.

Nihan Kaya’nın eserleri ve yazarlık yolculuğu üzerine kahve eşliğinde yapılacak söyleşi, 6 Ekim Cumartesi günü 14:00 - 16:00 saatleri arasında Balat’taki Olmadık Projeler Atölyesi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

Nihan Kaya kimdir?
1979 doğumlu Nihan Kaya, Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden Nihan Kaya Essex Üniversitesi bünyesindeki Psikanalitik Çalışmalar Merkezi’nde (Centre for Psychoanalytic Studies) yüksek lisans yaptıktan sonra, King's College London'da Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde doktora eğitimi aldı. İlk romanı “Gizli Özne” 2003 yılında yayınlandı. İkinci kitabı “Çatı Katı” Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü'nü aldı. Ardından inceleme kitapları romanlar ve öyküler kaleme alan Kaya, şu anda MEF Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde ders veriyor.

Romanları: Kırgınlık, Kar ve İnci, Disparöni ya da Yaşama Korkusu, Buğu, Gizli Özne
Öykü kitapları: Ama Sizden Değilim, Çatı Katı
İnceleme kitapları: Yazma Cesareti, Fildişi Kuyu  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı Sakarya’da ormanda gezintiye çıkan boz ayının gezintisi doğasever vatandaşın kurduğu fotokapana yansıdı. Sakarya’da yaban hayatı izlemek için ormana fotokapan yerleştiren Serdar Özergene, görüntüleri incelediği sırada ormanda dolaşan boz ayının görüntüsünü gördü. Özergene, boz ayının bölgede gezindiği görünen fotokapan görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Binlerce kez izlenen görüntülerde, boz ayının ormanda gezmesi, bir süre sonra ağaçlık alana girerek gözden kaybolması yer alıyor. “Yaban hayatında, ayıların benim için çok özel bir yeri var” Daha öncesinde fotokapanına defalarca ayı görüntüsü yakalandığını ancak her seferinde ayrı heyecan ve mutluluk yaşadığını ifade eden Serdar Özergene, “Uzun zamandan beri amatör ve gönüllü olarak yaban hayatı gözlemlemeye çalışıyorum. Onların yuvalarına, sessiz sedasız konuk olup bu faaliyetlerimi gerçekleştiriyorum. Yaban hayatını gözlemlemek benim için çok önemli. Buradaki tespitlerimi zaman zaman resmi kurumlara zaman zaman da bu işi daha profesyonel yapan arkadaşlarımıza bildirerek onlara kaynak oluşturmaya çalışıyorum. Yaban hayatında, ayıların benim için çok özel bir yeri var. Çünkü ayıların, yaban hayatında ve ormanda şemsiye bir tür olmasından dolayı bulundukları yerde bolluk ve bereket var diyebiliriz. O yüzden onların bu hareketleri, beslenmeleri ve yavruları ile bir yerden başka bir yerlerine gidişlerini gözlemlediğim zaman mutlu oluyorum. Bu görüntü ilk görüntüm değil, bundan önce defalarca fotokapanıma ayı görüntüsü yakalandı. Ama her seferinde ilk günkü gibi heyecan ve mutluluğu yaşıyorum” dedi.
Bursa Osmangazili gençler Türkçe rapin yıldızlarıyla coştu Osmangazi Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen 1. Osmangazi Gençlik ve Spor Şöleni’nin ilk gününde sahneye çıkan Reckol, Kuty ve Ege Boran, verdikleri konser ile Osmangazili gençlerin bayram coşkusuna ortak oldu. Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen konser programında sahneye ilk olarak Türkçe rapin son dönemdeki en popüler isimlerinden Reckol çıktı. Ünlü rapçiyi dinlemek isteyen hayranları, saatler öncesinden Osmangazi Meydanı’na akın etti. Konserine gençlerin ağzından düşmeyen şarkısı Talibana ile başlayan Reckol, kendisini dinlemeye gelen binlerce hayranı ile birlikte sevilen şarkısını coşkuyla hep bir ağızdan seslendirdi. Hareketli şarkıları ve muhteşem enerjileriyle Osmangazili gençlere unutamayacakları bir gece yaşatan ünlü rapçi, harika performansıyla hayranlarından büyük alkış aldı. Konserin ikinci bölümünde ise Türk rapinin genç yıldızları Reckol, Kuty ve Ege Boran birlikte sahneye çıktı. Aradan Çok Yıllar Geçti, Öldürdün Beni, İmkansız ve Sil Baştan gibi gençler tarafından oldukça beğenilen şarkılarını birlikte seslendiren üçlü, yaklaşık iki saat boyunca Osmangazili gençlere unutulmaz bir gece yaşattı. Sahneye çıkarak gençleri selamlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Bursalı olan Reckol, kentimizin bir değeri. Son dönemde Türkçe rapin en önemli isimlerinin başında geliyor. Gençlerimiz tarafından büyük ilgi gören bu müzik gurubuna önemli katkıları olmuş bir isim. Ben inanıyorum ki kendisini çok daha iyi yerlerde göreceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bugün başlattığımız etkinlikler ile üç gün boyunca kutlayacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi gençlerimiz bizim ümidimiz. Gençlerimizi hem sahnede hem alanlarda görmek istiyoruz. Şimdi müzik zamanı. Reckol’a ve bu konserde bizleri yalnız bırakmayan siz gençlerimize teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı şimdiden kutluyorum” dedi. Reckol da yaptığı konuşmada, “Gençler, sizin gibi başkanlarımız sayesinde artık eğlenebiliyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi anlamlı bir günde böyle güzel etkinlikleri biz gençlere sunduğunuz için size teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Başkan Aydın, konuşmasının ardından Reckol’a çiçek ve plaket takdim ettim.
Bursa Başkan Birkan: "Türk gençliğine güveniyoruz" ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan, 19 Mayıs’ın Türk gençliğine armağan edilmesinin Atatürk’ün gençlere duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Türk gençliğinin Atatürk’ün açtığı yolda ve gösterdiği hedeflere doğru yürüyerek, Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacağına inandığını belirten Birkan, iş dünyasının gençlere olan güveninin de büyük olduğunu söyledi. Birkan yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi; “Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp, bağımsızlık mücadelemizin ilk adımını atmış ve bu önemli günü gençlerimize bayram olarak bırakmıştır. Atatürk, geleceğin gençlerin ellerinde ve yüreklerinde şekilleneceğine inanarak onlara güvenmiştir. Bizler de bu düşünce doğrultusunda, Türkiye’nin geleceğinin teminatı ve aydınlık yarınların mimarları olarak gençlerimize güveniyoruz. Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak en büyük gücümüz gençlerimizdir. Türk iş dünyası olarak bize düşen sorumluluk, gençlerimize güvenmek ve onlara destek olmaktır. Atatürk’ün vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve birlik beraberliğimizin sağlanması hedefiyle başlattığı kurtuluş mücadelesinin yıl dönümünde, Türk iş dünyası adına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.”