ASAYİŞ - 22 Ekim 2018 Pazartesi 13:11

ODTÜ'lü öğrenciler hakim karşısına çıktı: 'Pişmanız'

A
A
A
ODTÜ'lü öğrenciler hakim karşısına çıktı: 'Pişmanız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mezuniyet töreninde taşıdıkları pankart ile hakaret ettikleri gerekçesiyle yargılanan ODTÜ'lü öğrenciler savunma yaptı. Pankartın suç teşkil ettiğini bilmediklerini belirten sanıklar, üzgün ve pişman olduklarını söylediler.

ODTÜ'deki mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili taşıdıkları karikatürlü pankart için "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçundan haklarında dava açılan 4'ü öğrenci 5 kişi hakim karşısına çıktı. Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma salonuna öğrenciler Burak Akdemir, Özge Kayaaslan, Furkan Efe Dikmen, Dilan Can Yıldırım ve pankartın basımını yapan kırtasiyeci Şahin Dereağzı ile avukatları ve yakınları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, davaya katılmadı.

"Pişmanım"
Sanık Furkan Efe Dikmen, savcılık ifadesini tekrar ettiğini söyledi. Yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini kaydeden Dikmen, "İnternette gördüğümüz geçmiş tarihli haberlerde bu karikatürün suç teşkil etmediğini düşündük. Yaptığımız şeyden üzgünüz. Pişmanım, beraatımı istiyorum" diye konuştu.

"Hakaret içerdiğini fark etmedik"
Sanık Burak Akdemir de karikatürün suç teşkil etmediğini sandıklarını belirtti. Akdemir, "Bu nedenle hakaret içerdiğini fark etmedik. Pişmanım, beraatımı talep ederim" şeklinde konuştu. 

Sanık Dilan Can Yıldırım, "Savcılık ifademi tekrar ediyorum. İnternetteki haber sitelerinde yayınlanan bu karikatürün suç olduğunu bilmiyorduk. Üzgünüm, pişmanım. Beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı.

"İçeriğinin ne olduğunu bilmiyordum"
Sanık Özge Kayaaslan, pankartı mezuniyet töreninde taşımadığını, pankartın arkadaşları tarafından aracına konulduğunu anlatarak, "Aracım olduğu için arkadaşlar getirip rulo şeklinde bıraktılar. İçeriğinin ne olduğunu bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

Sanık Şahin Dereağzı ise kırtasiyeci olduğunu belirterek, "Bilgisayar çıktısı bizim iş yerimizde alındı. Çıktıları sadece mezuniyet döneminde veririz. İşler yoğun olduğu için dikkat etmedim. Diğer sanıkları tanımıyorum, beraatımı talep ediyorum" dedi. 

Sanık avukatlarının da beyanlarının ardından ara kararını açıklayan hakim, davayı 4 Nisan'a erteledi.  

Abdullah Sarica

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Meyve bahçelerinde artık bungalov yetişiyor, ne denetim var ne estetik Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca’yı adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artık tarlalardan bungalov yetişiyor. Ağaçların yok edildiği Sapanca beton yığınına dönmüş durumda. Geçmişte doğası ile Türkiye’nin en güzel bölgelerinden olan Sapanca, eski güzelliğini mumla arıyor. Sosyal medyanın da gelişmesiyle daha da bilinir hale gelen Sapanca bir zamanlar meyvesi ile Türkiye’nin en önemli ilçeleri arasındaydı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlere yakınlığıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan Sapanca beton yığınına dönmüş durumda. Denetim yok, para kazanma hırsı var Zamanın meyve bahçeleriyle ünlenen ilçede şimdilerde ise bilinçsizce yapılan bungalovlar, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Ağaçların yok edilerek bungalova dönüştüğü ve bungalov dolandırıcılığının da arttığı ilçede, bölge halkı Sapanca Belediyesi’nin bu duruma bir an evvel önlem almasını istiyor. Para kazanma hırsı, Sapanca Belediyesi’nin hiç bir önlem almaması doğası ile dikkat çeken ilçeyi adeta bungalov mezarlığına çevirdi. "Eskiden buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi" İlçede yaşayıp arsası, tarlası olan, şehir dışında yaşayıp Sapanca’dan arsa alan çok sayıda kişi para kazanma hırsı uğruna adeta ilçenin güzelliğine kurşun sıkıyor. Ağaçlar tek tek kesilirken, ormanların içine bile bungalovlar yapılıyor. Bungalovların hemen hemen her yerde yapıldığını anlatan 67 yaşındaki ilçe sakini Ahmet Memi, “Eskiden Sapanca’nın nüfusu azdı. Her taraf ağaçlarla dolu ve Sapanca, şehrin meyve merkeziydi. Eskiden buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi hatta bir kamyon 600 kasa meyve alırdı" dedi. "Ne ormanın güzelliği ne de ilçenin güzelliği kaldı" O halden bu hale geldiklerini ifade eden Memi, "Bundan sonra istikbali hiç yok, imar falan verilmemesi lazım. Bungalovlarda herkesin bir geliri var ama bunlarda kontrol kaçtı. Yabancılara satıldı, kiraya verildi bu şekilde olmamalıydı. Sapanca’nın kendi insanı faydalansaydı kabulümdü ama geliyor adam 20 tane yapıyor, tel örgüsünü çekiyor. Geliri var, para kazanıyor ama görüntüyü de bozmaması lazım bakıyoruz her taraf doldu, geceleri ışıl ışıl oluyor. Ne ormanın güzelliği ne de ilçenin güzelliği kaldı. Tamam yapacaksan da çeki düzen vereceksin böyle olmaması lazım” diye konuştu.