SPOR - 12 Temmuz 2016 Salı 15:28

Off Road yarışları nefes kesti

A
A
A
Off Road yarışları nefes kesti

Pamukkale Off Road Spor Kulübü tarafından düzenlenen 'Kızılcabölük Off Road Oyunları' nefes kesti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Pamukkale Off Road Spor Kulübü (PADOFF) tarafından düzenlenen Kızılcabölük Off Road Oyunları büyük heyecana sahne oldu. Yarışmayı Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Ahmet Varol, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve çok sayıda vatandaş izledi. 

22'nci Kızılcabölük Festivalleri kapsamında düzenlenen off-road yarışlarında 22 araç yarıştı. Yarışmada büyük mücadele veren sürücüler dereceye girebilmek için çaba sarf etti. Yüksek bir tempoda yaklaşık 5 saat süren oyunlarda, zaman zaman takla atan, aks kesen, yolda kalan sürücüler, zirvede yer alabilmek için kıyasıya yarıştı. Bazı araçlar ise teknik arıza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Oyunlara Denizli'nin yanı sıra Aydın, Konya, Fethiye, Marmaris ve Beyşehir'den de yarışçılar katıldı. Motor hacmine göre 4 ayrı kategoride dereceye giren sürücülere kupaları verildi. 2 tur 3 eap üzerinden koşulan ve 20 farklı engel bulunan pistte genel klasman birinciliğini ise Niyazi Gören kazandı.

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan ve birçok off road sporcusunun yarışma nedeniyle Kızılcabölük'e geldiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çok değerli Kızılcabölüklü hemşerilerim, ben öncelikle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 22'ncisini yaptığımız bu festivalin, ilk başladığından bugüne kadar emek veren herkesten Allah razı olsun. Kızılcabölüğümüz kendine has ürettiği ürünler ve çalışkanlığı ile bu festivalin 22 yıl sürmesine sebep olmuştur. Biz daha önce söylemiştik, nerede bir festivalimiz varsa, büyükşehir olarak onu desteklemeye, onu yaşatmaya kararlıyız demiştik. Çok şükür o sözümüzü yerine getirmek için gayret ediyoruz. Bugün de off-road yarışlarımız var. O da ayrı bir güzellik, Kızılcabölük bir off road merkezi haline gelecek. Bu da ayrı bir tat verecek, ben festivalimizin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Medeni Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir