ASAYİŞ - 31 Ocak 2022 Pazartesi 13:35

Öksüz kalan kuzularına biberon ile çocuğu gibi bakıyor

A
A
A
Öksüz kalan kuzularına biberon ile çocuğu gibi bakıyor

Antalya’da çiftlik sahibinin çete gibi geziyor dediği köpekler gece çiftliğe girerek 2 koyunu telef edip 3 koyunu ise yaraladı. Çiftlik sahibi ise telef olan koyunların öksüz kalan 2 kuzusuna biberon ile süt vererek adeta çocuğu gibi bakıyor.

Olay, Muratpaşa İlçesi Fener Mahallesi’nde bulunan bir çiftlikte önceki gün gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; çiftlik sahibi Nedim Tekerli (34) sabah çiftliğine geldiğinde gördükleri karşısında adeta hayatının şokunu yaşadı. Tekeli 2 koyununun köpekler tarafından telef edildiğini 3 hayvanının ise yaralandığını gördü.

Telef olan hayvanlar toprağa gömülürken yaralı hayvanlar için ise veteriner hekime haber verildi. Bacak ve kalça kısmında yaralanan 3 koyuna veteriner hekim tarafından operasyon yapıldı. Olay sonrasında öksüz kalan 2 kuzuya ise çiftlik sahibi Nedim Tekerli adeta çocukları gibi bakmaya başladı.

Öksüz kalan kuzularına biberon ile çocuğu gibi bakıyor

Kuzulara annesini aratmamak için elinden geldiğini yaptığını belirten Tekerli, kuzular acıktığında ise başka yerden tedarik ettiği sütü biberona katarak besliyor.

“Daha önce de başka bir komşumuza ait 10 tane hayvanı telef etmişlerdi”

Yaşanılanları anlatan 14 yılıdır işletmeci Nedim Tekerli, “Zamanla değişmekle beraber 50-60 koyuna kadar sayımız çıkıyor. Şuanda kış döneminden dolayı 15 tane hayvanımız var. Sokak hayvanları bu mahallede çete şeklinde dolaşıyor. Daha önce de başka bir komşumuza ait 10 tane hayvanı telef etmişlerdi. Gecen gece bizim buraya girmişler. Ahırımızın tellerini parçalamışlar” dedi.

Öksüz kalan kuzularına biberon ile çocuğu gibi bakıyor

“Öksüz kalan kuzularımıza çocuklarımız gibi bakıyoruz”

Olayda 2 tane koyunun telef olduğunu belirten Tekerli, “3 tane de koyunumuz operasyon geçirdi. Sağlık hizmeti veriyoruz. 2 tane kuzumuz ise öksüz kaldı. Sokak hayvanlarına çözüm bulunması lazım. Biz de hayvanseveriz. Ama belediyemizin bu hayvanlara sahip çıkması gerekir. Hayvanların toplanmasını istiyoruz. Bizim gibi hayvanları olan vatandaşlarımıza zarar gelmesin. Sonuçta telef olanlar da hayvan. Öksüz kalan kuzularımıza çocuklarımız gibi bakıyoruz. Onlara günde 3-4 defa süt veriyoruz. Onlar için de zor bir dönem. O dönem atlatmaya çalışıyoruz. Annelerinin yokluğunu hissettirmemeye çalışıyoruz” açıklamasına yer verdi.

Ertuğrul Gün - Akif Yılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı: "İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu" Türkiye, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve insani yardımları engellemesi üzerine, İsrail’le tüm ihracat ve ithalat işlemlerini durdurma kararı aldı. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi, İsrail’in Filistin’e yönelik uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı saldırıları neticesinde bugüne kadar 15 bini çocuk, 35 binden fazla Filistinli sivil hayatını kaybetmiş, yaklaşık 78 bin Filistin vatandaşı ise yaralanmıştır. Türkiye 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana çatışmaların durdurulması, insani kayıp ve fiziki yıkımın engellenmesi, kalıcı ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi için en üst düzeyde girişimlerde bulunmuş, diplomasinin tüm araçlarını kullanmıştır. Ülkemiz ilk günden bu yana Gazze halkının yardımına koşmuş, başta gıda, sağlık ve tıbbi yardım malzemeleri olmak üzere gemiler ve uçaklarla on binlerce ton insani yardımı bölgeye ulaştırmış, binlerce hastayı tahliye ederek bu zor günlerinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmuştur. Bununla birlikte, İsrail’in sebep olduğu katliam, insani felaket ve fiziki yıkım devam etmiş, İsrail Hükümeti uluslararası ateşkes çabalarını karşılıksız bırakmış ve insani yardımları engellemiştir. Türkiye bunun üzerine 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 54 ürün grubunun İsrail’e ihracatını kısıtlamıştır. Alınan bu kararda, İsrail Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar kısıtlama tedbirlerinin yürürlükte kalacağı vurgulanmıştır. Buna rağmen, İsrail Hükümetinin saldırgan tutumunu sürdürdüğü, Filistin’deki insani trajedinin kötüleştiği müşahede edilmektedir” denildi. Açıklamada, “Bu itibarla, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır. Öte yandan, işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistinli kardeşlerimizin bu kısıtlamalardan etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığımız ile Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında gerekli çalışmalar koordine edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını desteklemeye devam edecektir” ifadeleri yer aldı.
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.