ÇEVRE - 31 Ekim 2016 Pazartesi 07:24

Oltasına 2 metre boyunda köpekbalığı takıldı

A
A
A
Oltasına 2 metre boyunda köpekbalığı takıldı

Kuşadası Körfezi’nde olta ile avlanan amatör balıkçıların oltasına köpekbalığı takıldı. Bir anda karşılarında köpekbalığını görünce ne yapacağını şaşıran amatör balıkçılar üzerlerindeki şaşkınlığı attıktan sonra köpekbalığını ağzına giren olta iğnelerini çıkarıp, tekrar denize bıraktı.

Kuşadası’nda “ Kidotto Fshing “ lakablı fenomen bir amatör balık avcısı Fırat Özatlar, Burak Duvarseren isimli bir arkadaşı ile birlikte tekne ile denize açıldı. Kuşadası Dilek Yarımdası Milli Parkı açıklarında avlanırken, oltalarına yaklaşık 2 metre boyunda ve 60 kilo ağırlığında köpek balığa takıldı. Balık avlarını videoya kaydeden iki arkadaş, önce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Üzerlerindeki şaşkınlığı attıktan sonra çevrede avlanan diğer amatör balıkçılardan yardım isteyen Fırat Özatlar ve Burak Duyarseven, köpek balığını tekrar denize bırakmaya karar verdi. Uzun uğraşların ardından oltanın ucundan köpek balığının ağzına takılan iğneleri çıkaran amatör balıkılar, köpek balığını da denize bıraktı.

Uzun yıllardır olta ile Kuşadası Körfezi açıklarında amatör olarak balık avladığını kaydeden Fırat Özatlar, “ Daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Oltamıza köpek balığa vurunca ne yapacağımızı şaşırdık. Daha sonra tekrar denize bırakmaya karar verdik. Ağzına takılan olta iğnelerini çıkarıp, serbest bıraktık “ dedi. 

Zafer Hacısalihoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.