YEREL HABERLER - 30 Ocak 2014 Perşembe 11:03

Başkan Erdoğan “en Çözümsüz Zamanlarda Dahi Umutlarımızı Yitirmedik”

A
A
A
Başkan Erdoğan “en Çözümsüz Zamanlarda Dahi Umutlarımızı Yitirmedik”

Uşak Belediyesi kentin imaj projeleri ile kentte değişimi yaşatmak adına projelerini sürdürüyor.
Ortak yapılan çalışma projeyi çözüm aşamasına getirirken yeni binalar eski görüntünün yerinde ortaya çıkmaya başladı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, en çözümsüz zamanlarda dahi umutlarını yitirmediklerini ve projeye can verdiklerini iletti. Kentsel dönüşüm 430 bin metrekare alanda kentin imajını değiştirecek hayati bir proje olduğuna işaret eden Erdoğan, " Kentin hemen girişinde yer alan eski tabakhane alanı acele olarak imaj yenilemeye mahsur olması gerekiyordu. Biz bu konuda görevde bulunduğumuz süre içinde yoğun bir çaba sarf ettik. Bütün engelleri sabırla ve metanet ile aşmayı bildik. Şu an bu çalışmaların meyvelerini topluyoruz” dedi.
Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesi için Ankara ile de önemli girişimler yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, bu girişimlerin olumlu sonuçları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Özelikle konu ile ilgili olarak üst düzey bürokratlar ile çözüm için sık sık bir araya geldiklerini bildiren Erdoğan, "Biz projenin sekteye uğramaması ve ilerlemesi için Ankara’da konu ile ilgili çalışmalarımızı titiz bir şekilde gerçekleştirdik. Önce dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar özelikle yoğun bir çaba sarf ederek kentsel dönüşümün ilerlemesinde bizlere ışık oldu. Kendisini her ziyaret ettiğimizde müjdeli haberler vererek iş bitiriciliğini gösterdi. Bu nedenle öncelikle sayın Bayraktar’ın ve şimdiki TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in desteklerini unutmayacağız. Belediyecilik tecrübemiz de sorunların çözümünde önemli bir noktada oldu” ifadesini kullandı.
SÜREÇ ÇOK İYİ TAKİP EDİLDİ
Kentsel Dönüşüm Projesi’ni belediye olarak çok önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Kentsel Dönüşüm Projesi şüphesiz ilimizin en önemli projeleri arasında yerini almıştır. 2008 yılında 90 hektar olarak planlanarak çalışmalarına başlanan Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi 06 Nisan 2010 tarihli Belediye Meclisi kararına göre revize edilerek 43 hektar ile sınırlanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmiş ve tapu devirleri başlamıştır. Manisa İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı neticesinde sınırın iptali sebebiyle dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yapılan görüşmeler sonucu 23 Şubat 2011 tarihinde Tabakhane Kentsel Dönüşüm Bölgesi sınırları korunarak Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edildi. Bu konuda bizlere kapılarını açan ve proje için yoğun destek veren Bayraktar’ın katkılarını asla unutmayacağız. Tabakhane Bölgesi için kırılma noktası olan bu gelişmeden sonra işlemler hızlandı. Uşak için hayati önem arz eden bu projenin gerçekleşmesinde önemli etaplardan biri de boşaltılmış olan alanda 6 Blok 216 Konut konutların geçici kabulü TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Bu konutların teslimi için hak sahiplerine tebligat çekilmiş durumda olup en kısa sürede konut teslimatları yapılacaktır” dedi.
HİÇBİR ŞEKİLDE MAĞDURİYET OLMADI
Proje ile birlikte her türlü mağduriyeti engelleyecek çalışmalar da yaptıklarını ileten Başkan Erdoğan, "Alanda ticari faaliyetlerini yürüten vatandaşlarımız vardı. Bu şekilde ekmekleri kazanan vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ticari aktivitelerini devam ettirmeleri amacıyla TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda 108 adet 450’ şer metrekarelik prefabrik işyeri yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. Bu kapsamda Sayın Erdoğan Bayraktar’ a yardımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Alan için Bakanlar Kurulu tarafından Acele Kamulaştırma kararı da alınması bizler için önemli bir milat oldu. Bu konu 05 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda bütün Acele Kamulaştırma davaları açılmış durumda olup şu ana kadar alan içerisinde yer sahibi olan kişilere 46 Milyon TL’ nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi. Kamulaştırma davalarının açılması ile eş zamanlı olarak modern bir tasarım anlayışı içerisinde tasarlanan Konut ve Ticari Blokların Projeleri belediyemiz tarafından hazırlattırıldı ve TOKİ tarafından onaylandı. Bu kapsamda bütün sorunların üstesinden gelinmesinde hiçbir siyasi amaç güdülmedi. Sadece vatandaşın huzuru ve güvenini düşünerek yardımcı olan ve inşaat yapım ihalesi sürecini başlatan Başbakanlık TOKİ Başkanı Sayın Ahmet Haluk Karabel’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hassas çalışmalarımız bundan sonra da sürecek” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Kırklareli’nde yılbaşında alınacak tedbirler masaya yatırıldı Kırklareli’nde uygulanacak yılbaşı güvenlik tedbirleri çerçevesinde, asayiş, trafik, kamu düzeni, sağlık, itfaiye ve acil müdahale hizmetlerine yönelik alınacak önlemler değerlendirildi. Kırklarelililerin yeni yıla sağlık, huzur ve güven içerisinde girmelerini sağlamak, yılbaşı tatilinin il genelinde sorunsuz ve emniyetli bir şekilde geçirilmesi amacıyla alınacak tedbirlerin ele alındığı Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı, Vali Uğur Turan başkanlığında Valilik Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda ülke genelinde uygulanan yılbaşı güvenlik tedbirleri çerçevesinde, asayiş, trafik, kamu düzeni, sağlık, itfaiye ve acil müdahale hizmetlerine yönelik alınacak önlemler detaylı şekilde değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, emniyet ve jandarma birimleri başta olmak üzere tüm ilgili kurumların, yılbaşı süresince 7/24 esasına göre görev yapacağı, denetimlerin ve uygulamaların artırılacağı vurgulandı. Kırklareli Valisi Uğur Turan, vatandaşların huzur ve güvenliğinin her zaman öncelikli olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın ’tedbir, denetim ve koordinasyon’ anlayışı çerçevesinde, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun en üst seviyede sürdürüleceğini ifade etti. Vali Turan, kamu düzenini bozabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli tüm önlemlerin kararlılıkla uygulanacağını dile getirdi.
İstanbul Yusuf Güney’den uyuşturucu soruşturması sonrası açıklama İstanbul’da ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadesinin ardından saç ve kan örnekleri veren şarkıcı Yusuf Güney serbest bırakıldı. Güney, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "On gündür hastalıklarla mücadele ediyorum. Telefonlarımı kapattım, kendimi iyileştirmek için istirahate çekildim, yer yerinden oynamış" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında sanatçı Yusuf Güney ifadeye çağrıldı. İfadesinin ardından Güney, sevk edildiği Adli Tıp Kurumu’nda saç ve kan örnekleri verdikten sonra serbest bırakıldı. Yaşananların ardından Yusuf Güney, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dört beş gündür yoktum. Niye yoktum biliyor musunuz? On gündür hastalıklarla mücadele ediyorum. O kadar ağır sendromlar yaşadım ki. Telefonlarımı kapattım, kendimi iyileştirmek için istirahate çekildim, yer yerinden oynamış. Elemanın bir tanesi adımı vermiş, olay sadece bu. ’O da içiyor’ demiş. Bundan dolayı aramam çıkmış. Öyle gözaltına alınmak, yakalama kararları yok. Benim haberim olduktan sonra da telefonu açtım, ’geliyorum’ dedim, özür dilerim sizi beklettiğim için ve gittim ifademi verdim. Kan tahlili, idrar tahlili ve saç tahlili verdim, sonuçları bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Karabük Kuyumcu soygununda karar açıklandı Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir kuyumcuya silahlı ve maskeli şekilde düzenlenen soyguna ilişkin davada mahkeme karar vererek, sanıklar hakkında ’nitelikli yağma’, ’mala zarar verme’ ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırıldı. Karabük 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. celsede karar duruşması görüldü. Mahkemeye tutuklu sanıklar Cemal Çelikay (21), Emre Ünlük (21), Rıza Çelikay (19), Ramazan Karakaş (33) ve Eyüp Emir Eper (20), avukatları ile sanık yakınları katıldı. Mahkeme başkanı soygunu gerçekleştirdikleri iddia edilen sanıklara tek tek son sözlerini sordu. Sanıklardan Cemal Çelikay, "Kendim için değil ailem için bir şans istiyorum. Kimseye zarar vermek istemedim ve silahı bir kez ateşledim. Pişmanım ve beraatimi istiyorum" derken, kardeşi Rıza Çelikay ise "Kimseye zarar vermek istemedim, sadece kaçarken kendi elimdeki silah ateş aldı ve yaralandım" diyerek beraatini istedi. Tutuklu sanıklardan Emre Ünlük, nitelikli yağmayı kabul ederek, öldürmeye teşebbüs suçunu kabul etmediğini ve bir anlık gafletle bu suçu işlediklerini, bunu da fakirlikten yaptıklarını ifade ederken, Ramazan Karakaş ise yardım ve yataklık ile gözcülük yapmadığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi. Soygun girişimine silah temin eden Eyüp Emir Eper ise silahı satın aldığı için çok pişman olduğunu, askerlik görevini yaparak topluma kazandırılmak istediğinden beraatini talep etti. Sanıkların son sözlerini dinleyen mahkeme heyeti, Cemal Çelikay, Rıza Çelikay ve Emre Enlük’e "Nitelikli Yağma Suçu"ndan 149/1 maddesinin A- B- C ve D bendinden 13 yıl hapis cezası ve ayrıca mala zarar vermeden de 1’er yıl hapis cezası verdi. Ramazan Karakaş ve Eyüp Emir Eper’e de aynı suçtan 13 yıl hapis cezası verirken, iki sanığa indirim uygulayarak 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca, öldürmeye teşebbüs suçundan ise 3 sanığa ayrı ayrı berat verdi.
Karabük Kuyumcu soygununda karar açıklandı Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir kuyumcuya silahlı ve maskeli şekilde düzenlenen soyguna ilişkin davada mahkeme karar vererek, sanıklar hakkında ’nitelikli yağma’, ’mala zarar verme’ ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından ayrı ayrı cezalandırıldı. Karabük 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. celsede karar duruşması görüldü. Mahkemeye tutuklu sanıklar Cemal Çelikay (21), Emre Ünlük (21), Rıza Çelikay (19), Ramazan Karakaş (33) ve Eyüp Emir Eper (20), avukatları ile sanık yakınları katıldı. Mahkeme başkanı soygunu gerçekleştirdikleri iddia edilen sanıklara tek tek son sözlerini sordu. Sanıklardan Cemal Çelikay, "Kendim için değil ailem için bir şans istiyorum. kimseye zarar vermek istemedim ve silahı bir kez ateşledim. Pişmanım ve beraatımı istiyorum" derken, kardeşi Rıza Çelikay ise "Kimseye zarar vermek istemedim, sadece kaçarken kendi elimdeki silah ateş aldı ve yaralandım" diyerek beratını istedi. Tutuklu sanıklardan Emre Ünlük, nitelikli yağmayı kabul ederek, öldürmeye teşebbüs suçunu kabul etmediğini ve bir anlık gafletle bu suçu işlediklerini, bununda yoksulluk ve fakirlikten yaptıklarını ifade ederken, Ramazan Karakaş ise, yardım ve yataklık ile gözcülük yapmadığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatını istedi. Soygun girişimine silah temin eden Eyüp Emir Eper ise, silahı satın aldığı için çok pişman olduğunu, askerlik görevini yaparak topluma kazandırılmak istediğinden beraatını talep etti. Son sözlerini dinleyene mahkeme heyeti sanıklardan Cemal Çelikay, Rıza Çelikay ve Emre Enlük’e " Nitelikli Yağma Suçu"ndan 149/1 maddesinin A- B- C ve D bendinden 13 yıl hapis cezası ve ayrıca mala zarar vermeden de 1’er yıl hapis cezası verdi. Ramazan Karakaş ve Eyüp Emir Eper’e de aynı suçtan 13 yıl hapis cezası verirken, iki sanığa indirim uygulayarak 6 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme heyeti ayrıca, öldürmeye teşebbüs suçundan ise 3 sanığa ayrı ayrı berat verdi.