YEREL HABERLER - 30 Ocak 2014 Perşembe 11:03

Başkan Erdoğan “en Çözümsüz Zamanlarda Dahi Umutlarımızı Yitirmedik”

A
A
A
Başkan Erdoğan “en Çözümsüz Zamanlarda Dahi Umutlarımızı Yitirmedik”

Uşak Belediyesi kentin imaj projeleri ile kentte değişimi yaşatmak adına projelerini sürdürüyor.
Ortak yapılan çalışma projeyi çözüm aşamasına getirirken yeni binalar eski görüntünün yerinde ortaya çıkmaya başladı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, en çözümsüz zamanlarda dahi umutlarını yitirmediklerini ve projeye can verdiklerini iletti. Kentsel dönüşüm 430 bin metrekare alanda kentin imajını değiştirecek hayati bir proje olduğuna işaret eden Erdoğan, " Kentin hemen girişinde yer alan eski tabakhane alanı acele olarak imaj yenilemeye mahsur olması gerekiyordu. Biz bu konuda görevde bulunduğumuz süre içinde yoğun bir çaba sarf ettik. Bütün engelleri sabırla ve metanet ile aşmayı bildik. Şu an bu çalışmaların meyvelerini topluyoruz” dedi.
Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesi için Ankara ile de önemli girişimler yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, bu girişimlerin olumlu sonuçları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Özelikle konu ile ilgili olarak üst düzey bürokratlar ile çözüm için sık sık bir araya geldiklerini bildiren Erdoğan, "Biz projenin sekteye uğramaması ve ilerlemesi için Ankara’da konu ile ilgili çalışmalarımızı titiz bir şekilde gerçekleştirdik. Önce dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar özelikle yoğun bir çaba sarf ederek kentsel dönüşümün ilerlemesinde bizlere ışık oldu. Kendisini her ziyaret ettiğimizde müjdeli haberler vererek iş bitiriciliğini gösterdi. Bu nedenle öncelikle sayın Bayraktar’ın ve şimdiki TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in desteklerini unutmayacağız. Belediyecilik tecrübemiz de sorunların çözümünde önemli bir noktada oldu” ifadesini kullandı.
SÜREÇ ÇOK İYİ TAKİP EDİLDİ
Kentsel Dönüşüm Projesi’ni belediye olarak çok önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Kentsel Dönüşüm Projesi şüphesiz ilimizin en önemli projeleri arasında yerini almıştır. 2008 yılında 90 hektar olarak planlanarak çalışmalarına başlanan Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi 06 Nisan 2010 tarihli Belediye Meclisi kararına göre revize edilerek 43 hektar ile sınırlanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmiş ve tapu devirleri başlamıştır. Manisa İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı neticesinde sınırın iptali sebebiyle dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yapılan görüşmeler sonucu 23 Şubat 2011 tarihinde Tabakhane Kentsel Dönüşüm Bölgesi sınırları korunarak Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edildi. Bu konuda bizlere kapılarını açan ve proje için yoğun destek veren Bayraktar’ın katkılarını asla unutmayacağız. Tabakhane Bölgesi için kırılma noktası olan bu gelişmeden sonra işlemler hızlandı. Uşak için hayati önem arz eden bu projenin gerçekleşmesinde önemli etaplardan biri de boşaltılmış olan alanda 6 Blok 216 Konut konutların geçici kabulü TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Bu konutların teslimi için hak sahiplerine tebligat çekilmiş durumda olup en kısa sürede konut teslimatları yapılacaktır” dedi.
HİÇBİR ŞEKİLDE MAĞDURİYET OLMADI
Proje ile birlikte her türlü mağduriyeti engelleyecek çalışmalar da yaptıklarını ileten Başkan Erdoğan, "Alanda ticari faaliyetlerini yürüten vatandaşlarımız vardı. Bu şekilde ekmekleri kazanan vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ticari aktivitelerini devam ettirmeleri amacıyla TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda 108 adet 450’ şer metrekarelik prefabrik işyeri yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. Bu kapsamda Sayın Erdoğan Bayraktar’ a yardımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Alan için Bakanlar Kurulu tarafından Acele Kamulaştırma kararı da alınması bizler için önemli bir milat oldu. Bu konu 05 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda bütün Acele Kamulaştırma davaları açılmış durumda olup şu ana kadar alan içerisinde yer sahibi olan kişilere 46 Milyon TL’ nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi. Kamulaştırma davalarının açılması ile eş zamanlı olarak modern bir tasarım anlayışı içerisinde tasarlanan Konut ve Ticari Blokların Projeleri belediyemiz tarafından hazırlattırıldı ve TOKİ tarafından onaylandı. Bu kapsamda bütün sorunların üstesinden gelinmesinde hiçbir siyasi amaç güdülmedi. Sadece vatandaşın huzuru ve güvenini düşünerek yardımcı olan ve inşaat yapım ihalesi sürecini başlatan Başbakanlık TOKİ Başkanı Sayın Ahmet Haluk Karabel’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hassas çalışmalarımız bundan sonra da sürecek” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Fırtınada bir minaresi devrilen caminin diğer minaresi kontrollü olarak yıkılıyor Çankırı’da, kuvvetli rüzgar sebebiyle bir minaresi devrilen caminin diğer minaresinin kontrollü olarak yıkımına başlandı. Yıkım çalışmaları dron ile havadan görüntülendi. Çankırı’da 20 Nisan’da meydana gelen fırtına sebebiyle il merkezi Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri yıkıldı. Geriye kalan diğer minarenin de herhangi bir risk oluşturmaması için kontrollü yıkımına karar verildi. Alınan karar sonrasında minarenin yıkımına başlandı. Ekiplerin yıkım çalışması dron ile havadan görüntülendi. "Can kaybının olmaması Çankırı’mız için çok büyük bir şans oldu" Minarenin yıkımından sonra caminin yeniden ibadete açılacağını belirten İl Müftüsü Mehmet Şahin, "20 Nisan Cumartesi günü hava muhalefeti nedeniyle çifte minareli camimizin bir minaresi şiddetli rüzgara dayanamayıp yıkıldı. En büyük şansımız, caminin önü 4 yol olmasına rağmen herhangi bir can kaybı olmaması. Bu bizim için çok büyük bir teselli oldu. Diğer minaremizle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu araştırma neticesinde, yıkımına karar verildi. AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediyemiz ve Valiliğimiz ile Valimizin talimatlarıyla hasar alan minaremizi bugün itibarıyla yıkmaya başladık. Ekiplerimiz şu anda geldiler ve çalışmaya başladılar. İnşallah en kısa sürede yıkımı tamamlanacak. Camimiz ve Kur’an kursumuz şu anda ibadete kapalı. Yıkım sonrası inşallah camimizi ve kursumuzu açacağız. Çankırı’mıza çok geçmiş olsun diyorum. Can kaybının olmaması Çankırı’mız için çok büyük bir şans oldu" diye konuştu. Bademlik Camii İmam Hatibi Burhan Şen ise, "Şiddetli fırtınadan dolayı camimizin bir minaresi yıkıldı. Geriye kalan minarenin de risk oluşturmaması için profesyonel ekipler tarafından yıkılıyor" dedi.