EKONOMİ - 05 Nisan 2023 Çarşamba 15:06

Ons altın son 1 yılın en yüksek seviyesinde

A
A
A
Ons altın son 1 yılın en yüksek seviyesinde

Gram altın, ons altın ve dolar kurunun yükselişiyle güne rekorla başladı. Tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselen gram altın Kapalıçarşı’da bin 280 liradan satılıyor.

Ons altın son 1 yılın en yüksek seviyesini gördü. 2 bin 27 dolardan işlem gören ons altındaki yükseliş, gram altına da yansıdı. Gram altın tarihin en yüksek seviyesi bin 280 liraya yükseldi. Ons altın 2 bin dolar seviyelerine 2022 yılı Mart ayında Rusya-Ukrayna savaşının ilk dönemlerinde yükselmişti. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikası ve ABD’de açıklanan veriler, ons altındaki yükselişte etkili oluyor. İç piyasada ise güvenli liman olarak görülen altına ilgi devam ediyor. Kapalıçarşı’da gram altın bin 280 lira, çeyrek altın 2 bin 96 lira, yarım altın 4 bin 192 lira tam altın ise 8 bin 352 liradan satılıyor.

Ons altın son 1 yılın en yüksek seviyesinde

Altındaki yükselişe ilişkin konuşan Kapalıçarşı esnafı Kemal Tekneci, ''Ons altın bu seviyelere Rusya-Ukrayna savaşının ilk dönemlerinde gelmişti. Şimdi ise ABD’de resesyon kaygılarından dolayı yükseldi. ABD bankalarında risk olması altına talebi artırıyor. Dünyada oluşan krizler altının yükselmesine sebep oluyor. ABD’de enflasyon riski de altına yükseliş olarak yansıyor. Altın her zaman güvenli limandır. Devletlerin en güvendiği madendir'' diye konuştu. İç piyasadaki durum ile ilgili de konuşan Tekneci, ''Şu an yükseliş çok yeni. İç piyasada Ramazan ayında olduğumuz için çok hareketlilik görülmedi. Yaz mevsimine girerken düğün sezonunda iç piyasada altına talep artıyor. Yatırım için vatandaşlar has altına, çeyrek ve yarım altına talep gösteriyor. Altına talep iç piyasada sürekli oluyor. Altın uzun vade yatırımı'' dedi.

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.