SAĞLIK - 28 Mayıs 2018 Pazartesi 16:32

Op. Dr. Türkyılmaz, güzelliğin başarıya etkisini açıkladı

A
A
A
Op. Dr. Türkyılmaz, güzelliğin başarıya etkisini açıkladı

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, güzelliğin başarıya olan etkisini değerlendirdi. Op. Dr. Türkyılmaz, altın oranın güzellikte rolü hakkında da bilgi verdi.

Güzelliğin göreceli bir kavram olduğunu ve kişiden kişiye göre değişiklik gösterdiğini belirten Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, güzelliğin başarıya etkisini konusunda değerlendirmelerde bulundu. Op. Dr. Türkyılmaz, günümüzde dış güzelliğe önem verildiğine dikkat çekerken, altın oranın güzellikte rolüne değindi. 

Kimine göre iç güzelliğin kimine göre ise dış güzelliğin önemli olduğunu vurgulayan Op. Dr. Türkyılmaz, ''Güzellik, estetik bir değerdir. Güzel olarak değerlendirdikleriniz başkasına göre güzel olmayabilir. Subjektif bir kavram olan güzellik, kişiden kişiye ve kültürden kültüre farklılık göstermektedir'' dedi.

''Güzellik, kişiden kişiye farklı yorumlanır '' 

Güzelliğin bugüne kadar farklı farklı şekillerde yorumlandığını ifade eden Op. Dr. Türkyılmaz, ''Margaret Hungerford, 'Güzellik, görenin gözündedir' diyerek subjektif bir kavram olduğunu dile getirmiş, Eugene Delacroix ise 'Güzel hep güzeldir, zamanın önemi yoktur' ifadelerini kullanmış, Aşık Veysel ise 'Güzelliğin on par'etmez, şu bendeki aşk olmasa' şeklinde yorumlamıştır'' diye konuştu.

Güzelliğin evrensel tanımlama kalıplarına sığmadığını belirten Op. Dr. Türkyılmaz, ''Herkes için kabul görünen bir gerçek; dış güzelliğe olan önemdir. Artık herkes dış görünüşüne geçmiş yıllara nazaran daha çok önem veriyor. İnsanlar kendilerini olduğu gibi kabul etmek yerine, eksik ya da kusur olarak gördükleri bölgeleri değiştirebiliyor. Güzelliğin peşinden koşarak, daha fazlasını isteyenlerin yardımına estetik cerrahlar koşuyor'' açıklamasında bulundu.

''Estetik ameliyatlara olan talebin artmasında tanınmış kişilerin önemli rol oynuyor'' 

Estetik ameliyatlara olan talebin artmasında tanınmış kişilerin önemli rol oynadığını söyleyen Op. Dr. Türkyılmaz, ''İnsanlar kendilerini ekranda gördükleri kadın ya da erkekle kıyaslayarak estetik cerrahların kapısını çalıyor. Hatta rol model olarak gördükleri kişinin burnunu, gözünü, kaşını, dudağını ya da beğendiği herhangi bir yerini yaptırmak istiyor. Ancak bu noktada bir kişiyi taklit etmekten ziyade kişiye uygun olan estetik planlamanın daha uygun olduğunu belirtmek gerekir. Çünkü her insanın altın oranı vardır. Bu altın oran kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Estetik ameliyatlar altın orana uygun olarak, kişiye özgün planlanmalıdır. Bu konuda hastaların bilinçlenmesi oldukça önemlidir'' ifadelerini kullandı.

Estetik ameliyatların popüler kültürün bir parçası haline geldiğini dile getiren Op. Dr. Türkyılmaz, ''İnsanların artık mevcut güzelliği ile yetinmeyip daha fazlasını istiyor. Güzellik, kişinin kendisini daha iyi ve daha özgüvenli hissetmesini sağlar. Ancak sadece bununla da sınırlı değildir. Günümüzde görüyoruz ki; iş hayatında başarılı olmanın yolu da güzellikten geçmektedir. Bu doğrultuda yaptırılan müdahalelere örnek vermek gerekirse, estetik ameliyatların büyük bir kısmını yüz ve burun estetiği oluşturduğunu belirtebiliriz'' dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman’da emniyet ve jandarmaya 151 yeni araç teslim edildi Batman İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen 151 yeni araç, Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi. Batman Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen törene; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ile İl Jandarma Komutan Vekili Albay Veysel Aksoy katıldı. Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, güvenlik hizmetlerinde başarı ile güçlü donanım arasında doğrudan bir ilişki bulunduğunu belirterek, emniyet ve jandarma teşkilatının yeni araçlarla birlikte halka daha etkin hizmet vereceğini söyledi. Vali Canalp, güvenlikte personelin yanı sıra imkan ve donanımın da büyük önem taşıdığını vurguladı. İki hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikleriyle İstanbul’da Türkiye genelinde emniyet ve jandarma teşkilatlarına toplam 9 bin 121 aracın teslim edildiğini hatırlatan Canalp, araçların 81 ile dağıtıldığını ifade etti. Batman’a toplam 151 aracın tahsis edildiğini belirten Canalp, bu araçların 25’inin jandarmaya, 126’sının ise emniyet teşkilatına verildiğini kaydetti. Emniyet ve jandarmanın görevlerini daha iyi şartlarda yerine getirebilmesi için bina, lojistik ve donanım ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Canalp, il merkezi ve ilçelerde karakol ile hizmet binalarının yenilenme sürecine girildiğini söyledi. Vali Canalp, şehir merkezinde yapımı tamamlanan ve son aşamaya gelen hizmet binalarının yanı sıra yeni projelerin de planlandığını aktardı. Batman şehir merkezinde dört yeni polis hizmet noktası kurulacağını açıklayan Canalp, bu projelerin 2026-2027 yılları arasında hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti. Batman’ın asayiş olayları açısından Türkiye genelinde en az olayın yaşandığı iller arasında yer aldığını vurgulayan Canalp, bu başarının emniyet ve jandarma personelinin özverili çalışmaları sayesinde elde edildiğini söyledi. Yeni araçlardan en büyük beklentilerinin uyuşturucuyla mücadele olduğunu belirten Vali Canalp, araçların uyuşturucu operasyonlarına önemli katkı sunacağını ifade etti.
Sivas Sivas’ta karla mücadele hazırlıkları tamamlandı, ekipler yağışı beklemeye başladı Kışın en sert geçtiği illerden birisi olan Sivas’ta İl Özel İdare karla mücadele ekipleri kış hazırlıklarını tamamladı. İl genelinde 93 araç ve 124 personelin görev alacağı karla mücadele çalışmaları filoya katılacak yeni araçlarla birlikte kesintisiz sürecek. Türkiye’de kış aylarının en sert ve yağışlı geçen illerinden birisi olan Sivas’ta karla mücadele ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin ikinci büyük kenti olan bin 231 köyü bulunan kentte 93 araç ve 124 personel görev alacak. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas İl Özel İdaresi Makine İkmal Müdürlüğünü ziyaret ederek kış hazırlıklarını inceledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Yeşilyurt’tan bilgi alan Vali Şimşek, personele de kolaylıklar diledi. Sivas’ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğuna vurgu yapan Vali Şimşek, "7 bin 489 kilometrelik yol ağında karla mücadele faaliyetlerimizi büyük bir titizlikle yürüteceğiz. Bu kapsamda, il genelinde 93 araç ve 124 personelimiz kış sezonu boyunca sahada aktif olarak görev yapacaktır. Ayrıca önümüzdeki günlerde filomuza katılacak yeni araçlarla birlikte karla mücadele kapasitemiz daha da güçlenecektir" dedi. "Önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği" Kış dönemi boyunca personelin mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacağını belirten Vali Şimşek, "Önceliğimiz, her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğidir. Özellikle hastalık, doğum, ölüm gibi acil durumların yaşandığı bölgeler ile taşımalı eğitim yapılan köy yolları ilk etapta ulaşıma açılacak; ihtiyaç duyulan her noktada ekiplerimiz gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapacaktır. İnşallah kış sezonu boyunca ilgili kurumlarımız ile koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüleceğiz. Bu süreçte vatandaşlarımızdan da yaşanacak her türlü olumsuzluğu bize ihbar konusunda duyarlılık göstermelerini istirham ediyorum. Bu vesileyle, zorlu kış şartlarında fedakârca görev yapacak tüm personelimize şimdiden kolaylıklar diliyor; ilimizde kazasız, belasız ve sorunsuz bereketli bir kış sezonu geçirmeyi temenni ediyorum." diye konuştu.
Konya Yağışlar Anamas’ın zirvesini beyazlattı Konya merkez ve ilçelerinde etkili olan yağışların ardından metrekareye düşen yağış miktarları belli oldu. Yağışlar Konya’nın bazı bölgelerinde yüksek kesimlere kar olarak düşerken, Beyşehir ilçesinin simgesi haline gelen Anamas Dağı’nın Dedegöl zirvesi de beyaza büründü. Yağışlar Konya’nın bazı bölgelerinde yüksek kesimlere kar olarak düşerken, bazı yerleşim merkezlerinde yağmur yağışı etkili oldu. Bazı dağların zirveleri ise beyaz örtüyle kaplandı. Beyşehir ilçesinin simgesi haline gelen Anamas Dağı’nın Dedegöl zirvesi de beyaza büründü. Beyşehir ilçe merkezinden de görülebilen Anamas, bulutlar arasındaki kartpostallık görüntüsüyle ilgi çekti. Konya’da son 24 saat içerisinde en çok yağışın düştüğü ilçe Derebucak oldu. İlçede rekor ölçüde yağış kaydedildi. Meteoroloji verilerine göre Derebucak’a son 24 saat içerisinde 21,7 kilogram yağış düştü. Derebucak’ı sıralamada Beyşehir Yeşildağ Orman Sahası izledi. Yeşildağ Orman Sahası’nda 19,5 kilogram yağış kaydedildi. Beyşehir merkez de yağışlardan nasibini aldı. Beyşehir’de 5,2 kilogram yağış ölçülürken, Hüyük’te 4,8, Seydişehir’de ise 4,4 kilogram yağış kayıtlara geçti. Derbent ilçesinde ise 1,0 kilogram yağış verilere yansıdı. Bu ilçeler dışında kalan Konya’nın merkez ve diğer bölgelerinde kayda değer bir yağış görülmedi.