ASAYİŞ - 09 Ocak 2014 Perşembe 13:07

Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz serbest

A
A
A
Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz serbest

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul’da görülen dava çerçevesinde önceki gün Trabzon’da tutuklanan Osman Hayal ile Zeynel Abidin Yavuz serbest bırakıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul’da görülen dava çerçevesinde önceki gün Trabzon’da tutuklanan Osman Hayal ile Zeynel Abidin Yavuz serbest bırakıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın Yargıtayca kısmen bozulmasının ardından 18 sanığın yeniden yargılandığı davada, duruşmaya gelmedikleri nedeniyle haklarında yakalama kararı çıkarılan Osman Hayal ile Zeynel Abidin Yavuz önceki gün, Trabzon’un Pelitli beldesinde yakalanarak Trabzon Adliyesi’ne çıkartılmış ve nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklamanın ardından Bahçecik’teki Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülen Yavuz ile Hayal’in sanıkların görüntülü olarak sorgu ve işlemlerinin yapılmasını sağlayan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sayesinde, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince ifadeleri alındı. İstanbul’daki duruşmaya neden gitmedikleri konusunda ifadeleri alınan Hayal ve Yavuz daha sonra cezaevinden serbest bırakıldı.

Öte yandan Hayal ve Yavuz’un önceki gün gözaltına alınarak getirildikleri Trabzon Adliyesi’nde SEGBİS vasıtasıyla ifadelerinin alınmak istendiği ancak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu sisteminde bir sorun yaşandığı için ifadelerinin alınamadığı ve bu nedenle tutuklanarak cezaevine konuldukları öğrenildi.

Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz serbest

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.