SPOR - 19 Mayıs 2017 Cuma 18:57

ÖZET İZLE: Galatasaray 2-0 Osmanlıspor| (Cimbom 3'lük peşinde) Galatasaray Osmanlı maçı geniş özeti ve golleri izle

A
A
A
ÖZET İZLE: Galatasaray 2-0 Osmanlıspor| (Cimbom 3'lük peşinde) Galatasaray Osmanlı maçı geniş özeti ve golleri izle

Spor Toto Süper Lig’in 32. hafta açılış maçında Galatasaray, Osmanlıspor’u konuk etti. Sarı-kırmızılılar mücadeleden 2-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray 2-0 Osmanlıspor| Galatasaray Osmanlı maçı geniş özeti ve golleri izle

Maçtan dakikalar

24. dakikada ceza sahası içine gönderilen taç atışında Muhammed kafayla topu uzaklaştırmak istedi ancak başarılı olamadı. Sneijder, ceza sahası yayı önünden gelişine sert vurarak takımını öne geçirdi. 1-0

27. dakikada orta sahadan atılan uzun topa hareketlenen Bruma, sol çaprazdan ceza sahası içine girerek vuruşunu yaptı ancak savunmaya çarpan top Karcemarskas’ta kaldı.

35. dakikada orta sahadan aldığı topla 3 kişiyi çalımlayarak ceza sahası önüne gelen ve bir diğer rakibini de geçen Sinan Gümüş, sol ayağıyla çok şık vurdu ve farkı 2’ye çıkardı. 2-0

37. dakikada Prochazka’nın kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştıramadı. Numan Çürüksu, önünde kalan topa sert vurdu ancak Ahmet Çalık son anda müdahale etti.

43. dakikada Sabri sağ kanattan bindirdi ve ceza sahası içine yerden gönderdi. Eren Derdiyok’un vuruşunda top az farkla auta gitti.

ÖZET İZLE: Galatasaray 2-0 Osmanlıspor| (Cimbom 3'lük peşinde) Galatasaray Osmanlı maçı geniş özeti ve golleri izle

50. dakikada Tolga Ciğerci’nin sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içindeki Eren Derdiyok çok iyi yükselip vurdu ancak top direğin yanından auta gitti.

72. dakikada Garry Rodrigues, sağdan bindiren Sabri’yi gördü. Tecrübeli futbolcu, rakibinden sıyrılıp pasını verdi. Podolski’nin şutunda son anda savunma araya girdi.

73. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta Galatasaray savunması müdahale edemeyince Vrsajevic hareketlendi. Muslera son anda tehlikeyi uzaklaştırdı.

79. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan, direkt kaleye gönderdi. Karcemarskas topu kornere çıkardı.

80. dakikada Sneijder’in kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Tolga Ciğerci kafayı vurdu ancak üst direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü.

85. dakikada Garry Rodrigues, Numan’dan sıyrılıp pasını Podolski’ye gönderdi. Alman futbolcunun vuruşunda top Karcemarskas’ta kaldı.

87. dakikada Podolski’nin pasıyla topla buluşan Tolga Ciğerci, rakibinden sıyrılıp uzaktan vurdu ancak top kalecide kaldı.

90. dakikada savunmadan atılan uzun topla rakip defansın arkasına sarkan Garry Rodrigues, karşı karşıya pozisyonda topu Karcemarskas’a teslim etti.

MAÇIN ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZET İZLE: Galatasaray 2-0 Osmanlıspor| (Cimbom 3'lük peşinde) Galatasaray Osmanlı maçı geniş özeti ve golleri izle

Stat: TT Arena

Hakemler: Ali Palabıyık xx, Kerem Ersoy xx, Serkan Olguncan xx

Galatasaray: Muslera xxx, Sabri xxx, Ahmet xx, Semih xx, Linnes xx, Selçuk xx, Tolga xxx, Sinan xxx (G. Rodrigues dk. 63 x), Sneijder xxx, Bruma xx (Josue dk. 86 ?), Eren xx (Podolski dk. 59 x)

Yedekler: Cenk, Carole, Koray, De Jong

Teknik Direktör: Igor Tudor

Osmanlıspor: Karcemarsmas x, Vrsajevic x (Regattin dk. 76 x), Koray xx, Numan xx, Muhammed xx, Prochazka xx, Umar x (Musa dk. 63 x), Luiz Carlos xx, Ndiaye xx, Bifouma xx (Rusescu dk 86 ?), Webo x

Yedekler: Hakan, Szukala, Engin, Erdal

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Goller: Sneijder (dk. 24), Sinan Gümüş (dk. 35) (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Numan, Regattin (Osmanlıspor)

 

(Bozhan Memiş - Doğan Gündoğdu - Uygar Aydın /İHA)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dans Tutkunları Latin Partisi’nde coştu Marmaris Latin Fest kapsamında düzenlenen Latin Partisi, yüzlerce dans tutkununu 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda buluşturdu. Latin ezgileri eşliğinde saatlerce dans eden katılımcılar, festivalin en renkli gecelerinden birine imza attı. Marmaris Latin Fest, Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde renkli görüntülerle devam ediyor. 7 Mayıs’ta başlayan ve 10 Mayıs’a kadar sürecek festival, Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nı dans, müzik, eğlence ve lezzetin merkezi haline getirdi. Türkiye’nin en kapsamlı Latin etkinliklerinden biri olarak gösterilen festivale, Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Uruguay ve Venezuela’dan ekipler katılıyor. Gün boyunca sahne alan dansçılar ve müzisyenler, ziyaretçilere adeta Latin Amerika atmosferi yaşatıyor. Festival kapsamında kurulan stantlarda ise Latin mutfağının özel tatları Marmarislilerle buluşuyor. Akşam saatlerinde yoğun ilgi gören meydanda dün düzenlenen Latin Partisi’de ise coşku doruğa çıktı. Marmaris’te faaliyet gösteren dans okullarının öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte yüzlerce kişi iki saat boyunca Latin ezgileri eşliğinde dans etti. Salsa ve bachata ritimleriyle festival alanını dolduran katılımcılar unutulmaz bir gece yaşadı. Festivalin sanat ayağı ise Marmaris Kültür ve Sanat Evi’nde devam ediyor. Burada gerçekleştirilen dans atölyeleri ve Latin film gösterimleri sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.
Kayseri MHP Kayseri Milletvekili Ersoy’dan Kayserispor’a 10 milyon TL prim sözü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hem Erciyes 38 FK’ya verilen destekten dolayı teşekkür etti hem de Kayserispor’a 10 milyon TL’lik maç primi desteği açıklamasında bulundu. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; Erciyes 38 FK’nın dünkü karşılaşmasının ardından oluşan atmosferin uzun yıllardır görülmediğini ifade ederek, kendisini arayan ve mesaj atan vatandaşların ’kaybedilmiş bir maç değil, inananların zaferi’ yorumunda bulunduğunu belirtti. Şehirde oluşan birlik ve mücadele ruhunun kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Ersoy, başta kulüp başkanı Ahmet Dirgenali olmak üzere tüm kulüp emekçilerini tebrik etti. Paylaşımında; "Bizim derdimiz memleket meselesi" ifadelerine yer veren Ersoy, Kayseri’nin tüm değerleri için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Yapılan maddi ve manevi fedakârlıkların Türkiye’nin dört bir yanında yankı bulduğunu belirten Ersoy, hemşehrilerinin bu gayreti görmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Çocukluklarından bu yana mücadele azminden vazgeçmediklerini ifade eden Ersoy, "Bu şehir için son nefesimize kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" dedi. Protokol tartışmalarına da göndermede bulunan Ersoy, önemli olanın vatandaşların gönlünde yer almak olduğunu dile getirdi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; paylaşımının sonunda bugün oynanacak Kayserispor karşılaşmasına dikkat çekerek sarı kırmızılı takıma başarı dileklerini iletti. Ersoy; "Maçı kazanmamız halinde kulübümüze resmi bağış yoluyla 10 milyon TL maç primi desteği vereceğimi ilan ediyorum" ifadelerini kullandı. Ersoy paylaşımını, "Sevdamız Kayseri, sevdamız Kayserispor" sözleriyle tamamladı.
Kayseri Yahyalı’da 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Çiğilli Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilecek olan 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programa AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Yahyalı Kaymakamı İbrahim Gültekin, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı cumhuriyet savcıları, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, H. Ali Bayansar’ın ailesi, ilçe daire ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program; İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yaptığı konuşmada, ilçeye kazandırılacak olan 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi’nin çocuklar ve gençler için önemli bir eğitim ve gelişim merkezi olacağını belirterek, aynı bölgede yer alan halı saha, planlanan yarı olimpik yüzme havuzu ve çocuklar için yapılacak trafik eğitim alanıyla birlikte bölgenin adeta bir eğitim ve spor külliyesi haline geleceğini ifade etti. Başkan Öztürk, projeye katkı sunan hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti. AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy ise konuşmasında ;"Bugün burada sadece bir binanın değil, çocuklarımızın geleceğinin temelini atıyoruz." diyerek, merkezde milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetişeceğine inandığını söyledi. Özsoy, yatırımın Yahyalı’ya hayırlı olmasını temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Yahyalı Kaymakamı İbrahim Gültekin de konuşmasında, iyi yetişmiş insan kaynağının toplumların en büyük zenginliği olduğunu belirterek, çocukların küçük yaşlardan itibaren milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Yapılan yatırımın çocukların eğitimine ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Kaymakam Gültekin, emeği geçen herkese teşekkür etti. Program sonunda Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz tarafından dua edildi. Ardından protokol üyeleri tarafından 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Program, katılımcıların hayırlı olsun temennileriyle sona erdi.
Burdur Burdur’da temsili Yörük Göçü, renkli görüntülere sahne oldu Burdur’da düzenlenen "Temsili Yörük Göçü", vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Yörük kültürünün canlandırıldığı etkinlikte, katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Burdur Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen "Temsili Yörük Göçü", Türkiye’nin ilk turizme açılan mağarası olan İnsuyu Mağarasında başladı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yerel sanatçılar tarafından çalınan cura, sipsi ve yöresel müzikler eşliğinde geleneksel kıyafetleriyle yürüyüşe katıldı. Yöresel kıyafetler giyen Yörükler, beraberlerinde getirdikleri deve, at, eşek ve keçilerle birlikte yürüyerek hazırlanan etkinlik alanına ulaştı. Yörük kültürünün simgeleriyle süslenen yürüyüş korteji, izleyenlere renkli anlar yaşattı. Yürüyüşün sona erdiği etkinlik alanında ise halk oyunları gösterisi ve yerel sanatçılar tarafından konserler vatandaşların beğenisine sunuldu. Etkinlikte konuşan Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, "7’den 77’ye herkes bugün bu sahnenin hakkını verecektir bu sahneyi yaşayacaktır. Müziği ile halk oyunları ile ve mutlaka yemek kültürü ile Yörük kültürünü bugün inşallah dolasıya yaşamış olacağız. Buradaki amacımı kültürümü anlatmak, doğru bir şekilde aktarmak bunu yaparken de tabii ki gelenekleriyle yaşam tarzları ile insana, çevreye, doğaya ve hayvana saygısıyla anlatabilmek istiyoruz" dedi.
Malatya Yeşilyurtspor final yolunda tarih yazdı TFF 3. Lig Play-Off ikinci tur rövanş mücadelesinde Malatya Yeşilyurtspor, deplasmanda karşılaştığı Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü’nü nefes kesen maçın ardından uzatma dakikalarında bulduğu golle 4-3 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Malatya’da ise tarihi karşılaşmanın heyecanı binlerce vatandaş tarafından hep birlikte yaşandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 100. Yıl Parkı’na kurulan dev ekranda karşılaşmayı takip eden futbolseverler, maç boyunca büyük heyecan yaşadı. Final düdüğüyle birlikte parkta adeta bayram havası oluştu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de vatandaşlarla birlikte karşılaşmayı takip ederek coşkuya ortak oldu. Mücadelenin ardından taraftarlarla bir araya gelen Başkan Er, kutlamalara katılarak vatandaşlarla birlikte halay çekti. Ortaya çıkan birlik ve dayanışma görüntüleri, Malatya’nın sporda kenetlendiği anlara sahne oldu. Şehrin yeniden ayağa kalkma sürecinde sporun birleştirici gücüne dikkat çeken görüntüler, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Malatya Yeşilyurtspor’un ortaya koyduğu mücadele kadar, tribün ruhunun şehir meydanına taşınması da geceye damga vurdu. Finalde Çorluspor 1947 ile karşılaşacak olan Malatya Yeşilyurtspor, TFF 2. Lig hedefi için artık son viraja girerken; Malatya, takımının yanında olduğunu bir kez daha güçlü şekilde gösterdi.