GÜNDEM - 30 Ağustos 2013 Cuma 14:06

Paraşüt pilotları Babadağ’ın bozuk yollarını protesto etti

A
A
A
Paraşüt pilotları Babadağ’ın bozuk yollarını protesto etti

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki paraşüt pilotları yolun bozuk ve tozlu olmasını protesto etti.

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesindeki paraşüt pilotlarının yanı sıra 1970 metreye pilot ve müşterilerini çıkaran araç şoförleri Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'ne ulaşımını sağlayan yolun bir türlü kilit parke döşemesinin yapılmamasını eleştirerek yolun bozuk ve tozlu olmasını protesto etti.Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na (FTSO) bağlı Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından işletilen Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'ne giden yolun yaklaşık 10 kilometrelik kısmının oldukça bozuk ve tozlu olmasına tepki gösteren paraşüt pilotları nın yanı sıra paraşüt şirketi yetkilileri ve müşteriler ile pilotları zirveye çıkaran araç şoförleri, Babadağ'ın giriş kapsında bir araya gelerek “Tozdan kanser olmak istemiyoruz, Başkan İstifa”diye bağırdılar. Paraşüt pilotları ve araç şoförleri Babadağ'a yamaç paraşütüyle uçuş yaptırmak için kişi başına 25 lira ödedikleri halde yolun bozuk olduğunu belirterek durumu yolu kapatıp alkışlarla protesto ettiler.
Yamaç paraşütü pilotu Halil Kılıç, pilotlar adına yaptığı açıklamada, “Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaptırmak istedikleri yerli ve yabancı müşteri başına 25 lira ücret ödediklerini belirterek. Bizler ücret ödediğimiz halde yolun bozuk olmasına anlam veremiyoruz. Birkaç kez güç birliği şirketine isteklerimizi anlatmamıza rağmen hizmet alamadık. Toz içinde yolculuk ettiğimiz için biz ve müşterilerimiz rahatsız oluyor. Ormana baktığınızda renginin yeşilden çok beyaza dönük olduğunu görüyorsunuz. Bu yol çok kullanıldığı için bütün toz ormandaki ağaçların ve bizim üzerimize yapışıyor" dedi.Kılınç, hergün birkaç kez olmak üzere yaklaşık 10 kilometrelik bozuk yoldan Babadağ'a ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, yolun ödedikleri ücretin bir bölümüyle yapılabileceğini savundu. Yola parke döşendiği takdirde ulaşımlarının daha rahat olacağına değinen Kılıç, "Dünyanın en iyi yerinde böyle güzel bir aktivite yapıyoruz. Bütün dünya buraya uçmaya geliyor. Ama yolumuz Toz Toprak içinde. Hergün araçlarımız arıza veriyor. Biz kendimizi geliştirdik, eski 4 çekerli araçlarla Babadağ'a çıkıyorduk şimdi araçlarımızı yeniledik ama yol nedeniyle araçlar sık sık arızalanıyor. Biz bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.FTSO Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Şirket Müdürü Akif Arıcan ise yaptığı açıklamada, stabilize olan yolun bakımını her ay yaptıklarını belirtti. Daha geçen ay 20 Bin TL harcayıp yolun bakımını yaptırdık. Şoförler çok hızlı gidiyor. 3 günde yo eski haline dönüyor”diyerek “Babadağ'a giden yolun orman yolu olduğunu ve daha önce asfalt yapmak için girişimde bulunduklarını anlatan Arıcan, Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından yolun asfalt yapılmasına izin verilmediğini kaydetti.Arıcan, yolun sadece 4 kilometresini parke ile kaplayabileceklerini belirterek, "Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) bir proje yazdık. Projenin eylül ayında onaylanmasını bekliyoruz. Proje kapsamında bu yolun 4 kilometresi parke kaplanacak. Geriye yaklaşık 4 kilometre bu şekilde kalacak. Böylece 8 kilometrelik stabilize bozuk yolu, 4 kilometreye indirmiş olacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda da imkanımızın elverdiği ölçüde yolun kalanını da yapmak isteriz" dedi.

MURAT YALÇIN
MUĞLA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.