GÜNDEM - 06 Aralık 2013 Cuma 16:16

Paul Walker, kamu spotu oldu

A
A
A
Paul Walker, kamu spotu oldu

Paul Walker’ın bir kazada hayatını kaybetmesinin ardından Denizli’de bir sürücü kursu, Paul Walker'in 'Hızlı ve Öfkeli' filminin afişini 'Hızlı ve Ölü' olarak yeniden tasarladı.

Hızlı ve Öfkeli filminin ABD’li aktörü Paul Walker geçen günlerde aracıyla kaza yapmış ve aracın yanmasıyla hayatını kaybetmişti. Hızlı ve Öfkeli filminin hayranları olaydan dolayı büyük üzüntü duyarken, Denizli’de bir sürücü kursu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Paul Walker için lokmahayrı yaptı. Delikliçınar Meydanı’nda bir sokakta lokma hayrı yapan sürücü kursu yetkilileri, hazırladıkları yazılarla da hızlı araç kullanmama çağrısı yaptı. Paul Walker’ın fotoğrafının yanına ‘Hızlı ve Ölü’ yazan sürücü kursu yetkilileri, ayrıca ‘Hız öldürür, öfke süründürür’ yazarak sürücülerin hız yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Daha sonra yoldan geçen vatandaşlara lokma dağıtılırken, lokma alanların trafikte hız yapmamaları istendi.Paul Walker, kamu spotu oldu

HIZA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK
Sürücü Kursu sahibi Ender Yurdakul, Hızlı ve Öfkeli filmini severek izlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Filmin başrol oyuncusu Paul Walker hayatını kaybettiği için böyle bir hayır yaptık. Bu arkadaşın hızlı araba kullandığını tüm dünya biliyor. Bir hayır yemeğinden dönerken hayatını kaybetti. Biz onun hayrına dikkat çekmek için, farkındalık için, ‘Hız öldürür’ diyerek böyle bir hayır yaptık. Allah kabul etsin.’’ Sürücü kursu yetkilisi olarak ehliyet alacaklara bu filmlerdeki gibi araç kullanmamaları konusunda uyarılarda bulunan Yurdakul, "Filmi izleyin ama hız yapmayın’’ dedi.

Paul Walker’ın hayranı olan Bayram Coşkun ise, ünlü oyuncunun ölüm haberiyle çok üzüldüklerini belirterek şöyle konuştu: "Bir hayır yemeğine giderken hayatını kaybetti. Hız hayır yemeğine gidene bile kötü sonuç doğurabiliyor. Bundan yola çıkarak hız ve öfke konusunda herkesin daha dikkatli olmasını istedik. Hız ve öfkenin zararı acı da olsa bir kez daha ortaya çıktı.’’

EMRAH VAROL

DENİZLİ

Paul Walker, kamu spotu oldu

Paul Walker, kamu spotu oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.