EKONOMİ - 10 Şubat 2023 Cuma 09:59

Pegasus Hava Yolları deprem bölgesinden 30 binin üzerinde vatandaşı tahliye etti

A
A
A
Pegasus Hava Yolları deprem bölgesinden 30 binin üzerinde vatandaşı tahliye etti

Pegasus Hava Yolları, deprem bölgesinden 4 günde 169 sefer düzenlediğini belirtirken, 30 bin 771 vatandaşı tahliye ettiğini duyurdu.

Deprem bölgesinden yaptığı seferler ve tahliye ettiği vatandaşlar hakkında açıklama yapan Pegasus Hava Yolları, 4 günde 30 bin 771 kişiyi tahliye ettiğini ve 169 sefer düzenlediğini belirtti. Şirket tarafından şu açıklama yapıldı:

''Pegasus Hava Yolları olarak, 6-7-8-9 Şubat tarihlerinde, deprem bölgelerinden toplam 169 uçuş ile 30 bin 771 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik. Daha fazla vatandaşımızı bu bölgelerden tahliye edebilmek adına, önümüzdeki günlerin seferleri için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.''

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Ardahan’da 1 Mayıs Kutlamaları Ardahan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, bazı sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri Kaptanpaşa Mahallesi’ndeki Milli Egemenlik parkında bir araya geldi. HAK-İŞ Ardahan İl temsilcisi Serhat Yıldız ve sendika üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla parka bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Anıta çelenk bırakan ve grup adına açıklama yapan Yıldız, sağlık, iş, ekmek, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerini yine meydanlardan yüksek sesle haykırdıklarını söyledi. Yıldız, ’’48 yıldır emeğimizin ve alın terimizin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için meydanlardayız. 76 yıldır Siyonist İsrail’in Filistin topraklarında yaptığı katliam, işgal ve zulmü tüm dünyaya haykırmak ve yaşanan zulümlerin sona ermesi için uluslararası topluma çağrıda bulunmak için alanlardayız. Hak-İş olarak Siyonist İsrail ve katil Netenyahu’nun uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Başta İslam İşbirliği teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği ve pek çok sözde İslam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kınıyoruz. Yazıklar olsun onlara diyoruz. Uluslararası toplumu Filistin’de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde HAK-İŞ olarak, Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, Özgür Filistin için, canları pahasına mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz. Siyonist İsrail Devleti tarafından esir alınan bütün Filistinli işçilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Filistin’de barış ve huzur ortamının sağlanmasını, Mescid-i Aksaya yönelik yapılan, en temel özgürlük olan ibadet özgürlüğünü hedef alan bütün kısıtlamaların ivedilikle kaldırılmasını talep ediyoruz. Filistin halkına, gıda, ilaç, su, gibi temel yaşam gereçlerinin güvenli ve insani koşullar altında ivedilikle ulaştırılmasını talep ediyoruz. HAK-İŞ, mazlum ve mağdur coğrafyalarda huzur ve barışın tesisi için sendikalarımız ve işçilerimiz ile omuz omuza dayanışmasını devam ettirecektir. “Filistin İçin Haydi HAK-İŞ” diyoruz ve tüm teşkilatımıza Kocaeli’den birlik, dayanışma ve yardımlaşma çağrısında bulunuyoruz’’ dedi. Hak-İş’in ardından aynı bölgede diğer sivil toplum kuruluşları ve sendika üyeleri de kutlama yaptı.
Balıkesir Balıkesir’de 1 Mayıs’a başkanlar damga vurdu Balıkesir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. Meydana inen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, işçilerin bayramını kutladı. Yıllarca sendikacılık yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ise sendika yeleğini giyerek işçilerin arasına karıştı. Balıkesir’de 1 Mayıs, İstanbul’un aksine olaysız kutlandı. Altıeylül ilçesinde bulunan Çarşamba Pazarı mevkisinde toplanan sendikalar, Kuvayi Milliye Meydanı’na yürüdü. Polis denetiminde üst araması yapılarak meydana alınan işçiler ve göstericiler şarkılar söyledi. Gösteriler sürerken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, meydana geldi. Yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu alanda halkın yoğun ilgisini gören Başkan Akın, bol bol fotoğraf çektirdi. İHA’ya özel konuşan Akın, "Bugün 1 Mayıs, Balıkesir’de emekçilerle birlikteyiz. Emekli emekçilerimizle de birlikteyiz. Ben tüm emekçilerimizin, 1 Mayıs gününü kutluyorum" dedi. Öte yandan, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ise yıllarca sendikacılık yapmasından dolayı meydanda üzerinde ’Hak, güvence, demokrasi’ yazan sendika yeleği giydi, işçilerle beraber 1 Mayıs’ı kutladı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da meydanda partisi ile birlikteydi. Sarı, "CHP Balıkesir Milletvekili olarak her zaman meydanlardayız. Bugün Belediye Başkanlarımızla, emekçilerimizle meydanlardayız. Hakça bir düzen için meydanlardayız" dedi. 1 Mayıs gösterileri olaysız sona erdi.
Mersin Mersin’de lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları konuşuldu Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi başarılı projelere imza atmayı sürdürüyor. Yeni Nesil Mentorluk Projesi ile üniversiteli gençlerle profesyonel yöneticileri ve kurumsal markaları bir araya getiren Kariyer Merkezi, Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır ve bir lojistik firmasının insan kaynakları müdür yardımcısı Birce Gökmen’i konuk etti. Kariyer Merkezi, Yeni Nesil Mentorluk Projesi’nde Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi ile işbirliği yaparken, projeye konu olan sektöre göre de ilgili oda, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının bileşenlerini de projeye dahil ediyor. Yeni Nesil Mentorluk Projesi’nin 3. ana teması ‘Lojistik Sektöründe Kariyer’ oldu. MBB Nikah ve Etkinlik Salonunda gerçekleştirilen programın konukları Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır ve bir lojistik firmasının insan kaynakları müdür yardımcısı Birce Gökmen oldu. Gerçekleştirilen programa üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi. Pandemi sonrası lojistik sektöründe yaşanan gelişmeler, dijitalleşmenin lojistik sektörüne etkisi, lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları, önümüzdeki süreçte sektörde beklenen gelişmeler konuşuldu. Lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları konuşuldu Açılış konuşmalarından sonra Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır moderatörlüğünde, lojistik sektöründeki gelişmeler, iş ve kariyer fırsatları konuşuldu. Sektörde yabancı dil bilgisinin önemi, kariyer basamakları, sektörün beklediği nitelikler, özgeçmişte dikkat edilmesi gereken hususlar, mülakata hazırlık gibi bir çok konuda üniversitelilere bilgi sunulurken, öğrencilerin sektöre yönelik merak ettiği sorular da cevaplandırıldı. “Her program farklı bir konuyu ele alacağız” Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, programın açılış konuşmasında, Mersin’de bulunan üniversitelerle güçlü bir iş birliği ağı kurduklarının ve iş birliğine dayalı birçok projeye imza attıklarının altını çizdi. Yeni Nesil Mentorlük Projesi’nin oldukça yeni bir proje olduğunu ifade eden Özada, bu yıl başlayan proje kapsamında yapılacak her programda farklı bir konuyu ele alacaklarını belirtti. Özada, “Bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışacağız. Başvuruları alırken; önümüzdeki süreçte belediyemize ait sahillerdeki kafelerimizde part-time çalışmak isteyen adaylarımız, öğrencilerimiz olursa onların özgeçmişlerini de bu vesileyle almış olacağız" dedi.