KÜLTÜR SANAT - 05 Haziran 2017 Pazartesi 09:55

Psikolojik gerilim filmi '11', 9 Haziran'da vizyonda

A
A
A
Psikolojik gerilim filmi '11', 9 Haziran'da vizyonda

İzmir'de çekilen Türk yapımı psikolojik gerilim filmi '11'in yapımcısı Murat Barutçu, filme İzmir ve Ege seyircisinden büyük destek beklediklerini söyledi.

Fragmanı yayınlandığı anda sosyal medyada bir anda herkes tarafından konuşulan ve trend topic listesine giren Türk yapımı psikolojik gerilim filmi '11', 9 Haziran'da vizyona giriyor. Can Varol’un yönettiği, Ali Cumhur Demir’in senaryosunu yazdığı filmin yapımcılığını Carat Film’in sahibi Murat Barutçu üstlenirken, filmde baş rolleri ise Zeynep Gülay ve komedi filmlerinin tanınan ismi Osman Cavcı paylaşıyor. Osmanlı Cavcı, ilk kez bir gerilim filminde rol alırken, filmde şizofreni hastalığının alt dalı olan otoskopi (öz görüm) hastalığı konu alınıyor. Türk sinemasında psikolojik gerilim türünde eksiklik olduğunu gördüğünü kaydeden yapımcı Murat Barutçu, filme İzmir ve Ege seyircisinden büyük destek beklediklerini söyledi. Barutçu, “11 filminin senaryosunu bu şekilde biçimlendirdik; fakat aynı zamanda gerçeklikten kaçmamaya çalıştık. Bu süreçte başarılı senaristimiz Ali Cumhur Demir ile birlikte, bilimsel verileri toplayıp özenle çalıştık ve şizofreni hastalığının alt dalı olan otoskopi–öz görüm hastalığını konu edindik” diye konuştu.

Tüm dünyada özellikle gençler arasında yaygınlaşan öz çekim bağımlılığının filme konu alan otoskopi hastalığının da başlangıcı olabileceğini dile getiren Barutçu, şunları söyledi:
“Ben otoskopiyi günümüz selfie bağımlılığına bağlıyorum. Selfie bağımlılığı yani hastalığı, otoskopi hastalığının başlangıcı olabilir. Öz görüm-öz çekim kelimeleri bile benzerken anlamları da bir o kadar bazı yerlerde kesişiyor. Filmden biraz daha bahsetmek gerekirse, çekim süreçlerinde bir hayli zorlandık. Fakat Carat Film ekibi olarak hiçbir zaman yılmadık. Tüm sorunları gidermek için gece gündüz çalıştık ve bu işin üstesinden geldik. Çekim tekniklerine ve görsel kaliteye önem verdik. Çünkü günümüz filmlerinde ve alıştığımız filmlerde kaliteli filmler, biraz da işin teknik boyutuyla ilgili. Elimizden gelenin en iyisini değil, daha da fazlasını ortaya koymak için mücadele verdik ve Carat Film’in ilk filmi olmasına rağmen çok güzel bir iş başardık."
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.