GÜNDEM - 19 Aralık 2013 Perşembe 13:10

Reza Zarrab kimdir? Reza Zarrab'ın hayatı. Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab

A
A
A
Reza Zarrab kimdir? Reza Zarrab'ın hayatı. Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab

İş ve magazin dünyasının bir figürü olarak tanınan Reza Zarrab, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun en önemli isimlerinden biri haline geldi. Peki Ebru Gündeş’in eşi olarak bilinen Reza Zarrab kimdir?

Bakü’de 1984 yılında dünyaya gelen İran asıllı Azeri iş adamı Reza Zarrab, Türkiye'de ilk olarak Azeri şarkıcı Günel’in sevgilisi, daha sonra da ünlü şarkıcı Ebru Gündeş’in eşi olarak tanındı. Küçük yaşlardan itibaren ticaret ile uğraşmaya başlayan Zarrab armatörlük, kuyumculuk ve petrol ticareti gibi alanlarda faaliyet gösterdi. Türkiye’de ‘Rıza Sarraf’ ismini kullanan Reza Zarrab 2010 yılında şarkıcı Ebru Gündeş ile evlendi ve 2011’de ise baba oldu.

Royal Holding’in kuruluşu
Yatırımlarını altın üzerinden gerçekleştiren ve daha önce İstanbul’da kuyumculuk şirketi bulunan Zarrab, kardeşi Muhammed Zarrab ile beraber ‘Royal Holding’i kurdu. Holding bünyesinde Foulad Kaveh (SFK), Royal Denizcilik, Safir Altın Ticaret İthalat İhracat Ltd. Şti., Aln Nafees Exchange, Are Havacılık, Royal Binicilik, Royal Mobilya ve Al Salam Ewchange Center şirketleri bulunuyor.

Foulad Kaveh (SFK)
2009 yılı Şubat ayında kurulan Tikme-Dash Kaveh Metal, 2009 Haziran ayında başladığı, 530 dönüm arazi üzerinde 30 bin metrekare, kapalı alanda inşa edilen demir-çelik tesisini Mayıs 2012’de faaliyete geçirdi. Royal Holding'in proje danışmanlığı ve makine parkur teminini yaptığı tesiste kullanılan teçhizatların tamamında Türk malları kullandı. 159 işçi ve 15 mühendisin çalıştığı tesiste günde bin ton üretim yapılıyor.

Royal Denizcilik A.Ş.
Denizcilik ve Endüstriyel makine alanlarında faaliyet gösteren Royal Denizcilik, ticari ve endüstriyel gemi dizaynı ve inşası yanında; ultra lüks mega yat projelerini de yürüttü. Moskova Radisson Hotel için 5 lüks restoran gemisi üretti. Endüstriyel makine konusunda da hizmet veren Royal Denizcilik, proje danışmanlığını ve makine parkur teminini gerçekleştirdiği Tebriz’deki demir çelik tesisi “Foulad Kaveh”i devreye aldı. Royal Denizcilik kıymetli madenler ticareti konusunda da dönemsel ihracatlar yapmaya devam ediyor.

Safir Altın Ltd.
Altın ithalat ve ihracatı alanında faaliyet gösteren Safir Altın Ticaret Ltd. 2012 yılında ihracat hacmini arttırdı. Safir Altın Ticaret, diğer kıymetli madenleri de işlem portföyüne katma hazırlıkları yapıyor.

Al Nafees Exchange
Ortadoğu’da kambiyo ve para transferi şirketi olarak faaliyet gösteren Al Nafees Exchange Center’ın, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Rusya ve Çin’de irtibat ofisleri ve dünya çapında 150 muhbir bankası bulunuyor.

Are Havacılık
2012 yılında kurulan Are Havacılık, ilk uçağı olan Bombardier Challenger 300 ile hizmet veriyor ve 2014 yılı sonuna kadar uçak sayısın 3’e çıkarmayı planlıyor.

Royal Binicilik
2011 yılında kurulan Royal Binicilik, binicilik aktivitelerine engel atlama branşı ile başladı. “Storm”, “Coletto” ve “Dadjak”, “Dutyfree”, “El Ganador” isimli atlarıyla başarılar elde eden Royal Binicilik, yarış pistlerinde de faaliyet gösterdi.

Royal Mobilya
Projelendirme, tasarım ve ürün imalatı konularında hizmet veren Royal Mobilya, Superyat ve otel mobilyası alanında butik imalatlar sundu. Tuzla'daki 6 bin 300 metrekarelik tesisiyle faaliyet gösteriyor.

Babek Zencani kimdir? Reza Zarrab’ın 'Reis'im' dediği isim...

Reza Zarrab kimdir? Reza Zarrab'ın hayatı. Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab

BANU EZBER

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.