SPOR - 02 Nisan 2022 Cumartesi 22:09

Rıza Kayaalp: 'Tekrardan İstiklal Marşı’nı söyletmeyi özlemişim'

A
A
A
Rıza Kayaalp: 'Tekrardan İstiklal Marşı’nı söyletmeyi özlemişim'

Olimpiyat madalyalı milli güreşçi ve 11. kez Avrupa Güreş Şampiyonu olan Rıza Kayaalp, tekrardan kürsüye çıkıp İstiklal Marşı’nı söyletmenin özlediği bir şey olduğunu ifade etti. Kayaalp ayrıca şampiyonada harcadığı tüm alın terinin SMA hastası olan Eslem Fatma için olduğunu söyledi.

Budapeşte'de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası’nın 6. gününde milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İtalyan Danila Sotnikov ile karşılaştı. Günün son müsabakasında rakibini 4-0 mağlup eden Rıza Kayaalp, kariyerindeki 11. Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayaalp, çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Tekrardan bu kürsüye çıkıp İstiklal Marşı’nı söyletmek özlediğim bir şey. 12 final, 11 şampiyonluk ülkeme kazandırmış oldum. Ayrı bir önemi vardı. Benim hemşerim olan SMA hastası Eslem Fatma için kendime söz vermiştim, buranın ödülünü tedavi masraflarına karşılayacağım demiştim. Benim ödül yeterli değil, halkımızın desteğini bekliyorum. Onu hayata bağlayan hortumlardan kurtarıp, annesinin ve babasının kucağında gezmesini çok istiyorum. İnşallah bu dileğim gerçekleşir. Harcadığım tüm alın terim Eslem içindi. Onun için hazırlandım. Bayrama sağlıklı ve sıhhatli girmesini istedim. Bunu ona armağan ettiğim için çok mutluyum” dedi.

Rıza Kayaalp: 'Tekrardan İstiklal Marşı’nı söyletmeyi özlemişim'

“Karelin’in rekoruna erişmek büyük bir gurur olacak”

12 kez Avrupa Şampiyonluğu bulunan Rus Aleksandr Karelin’in rekoruna yaklaşmasıyla ilgili soruya cevap veren Rıza Kayaalp, “Onun 12 finali ve 12 şampiyonluğu var. Ben 12 final olarak yetiştim ama şampiyonlukta gerideyim. O büyük bir efsane, asrın şampiyonu olan bir isim. Onun rekoruna yetişebilmek, rekorunu kırabilmek gurur verici olacak. Kolay bir şey değil 12 kez şampiyon olmak. Sonuçta 12 final yaptım, 12. şampiyonluk eksik. İnşallah onu kazanırım ve öyle büyük bir şampiyonun rekorunu egale ederim” ifadelerini kullandı.

Rıza Kayaalp: 'Tekrardan İstiklal Marşı’nı söyletmeyi özlemişim'

Ozan Buğra Koşar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’ sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu Sincan Kaymakamlığı ile Sincan Belediyesi himayesinde ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenlendi.Sincan Belediyesi, ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenledi. Düzenlenen festival kapsamında 2 bini aşkın 7-17 yaş aralığındaki Roman Kahramanları Korteji’nin bando takımı öğrencileri ilk olarak kurgu kitaplarından bazı kahramanların kılığına bürünerek esnafı ziyaret etti. Kitapların afişlerinin pankartı eşliğinde, kitapta yer alan kahramanların cümlelerini söyledi . Öğrenciler çeşitli kitapları esnafa hediye ederek, bu kitapların okunması için esnaftan söz istedi. Düzenlenen etkinlikle beraber edebiyat ve kitabın sokağa taşınması amaçlandı. İnsanlara kitaplar hatırlatarak, okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkat çekildi."Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile örnek bir Sincan oluşturacağız"Okumanın önemine dikkat çeken ve Sincanlıları okumaya teşvik eden Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "Sabah bana verilen bilgiye göre bu festival dünya rekoruymuş. Milli Eğitimi Müdürlüğümüz ile gurur duyuyorum. Kolay bir süreç değil bu. Trafiği tıkadık, yolları kapadık. Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile de örnek bir Sincan oluşturacağız. Kitap okuyarak uyanık ve Türk gençliğine layık olacağız" diye konuştu."Okuma alışkanlığını büyüklere de aşılamamız gerekiyor"Sincan’da okuma alışkanlığını küçüklerden ziyade büyüklere de tavsiye ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Sincan’da 100 bin üzerinde öğrencimiz var. Okuma alışkanlığının sadece küçüklere değil büyüklere de aşılamamız gerekiyor. Çocukların sosyalleşmesi adına yaptığımız etkinliğe katılımınız için teşekkür ederim" şeklinde konuştu."Daha güzel etkinlikler yapacağız"Sincan’da daha kapsamlı ve daha farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini ifade eden Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise, "Yaklaşık 1 saattir bir aradayız. Öğrenciler soğuk havaya rağmen kostümüyle bizlere farklı an yaşatıyorlar. Çocukluğumuza götüren kahraman rollerine büründüler. Kurum üst yöneticilerini ziyaret ettiler. Daha güzel etkinlikler yapacağız. Sabah makamımızda bulunan bu çocuklar belki de devlet büyüğü ile ilk kez yan yana gelme heyecanını bir daha yaşamayacak" ifadelerine yer verdi.Festival Direktörü Feray Koçak’tan edinilen bilgiye göre 45 okuldan 2 bin 230 öğrenci ve veliler ile birlikte toplamda 3 bin kişi Sincan sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde konuk olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Üstün , Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aslı Aytaç ve Doç. Dr. Emine Tuğcu , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Çağ , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri yer aldı.
Bursa Bursa’nın Mudanya ilçesinde H.O.B.A. projesi kapsamında anlamlı yürüyüş Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen H.O.B.A. Projesi kapsamında aile-okul iş birliğini güçlendirmeye yönelik yürüyüş etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan etkinlik, Mütareke İlkokulu öncülüğünde gerçekleştirildi. Mütareke İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinden oluşan yürüyüş grubuna Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürü Suat Topal ile Şube Müdürü Mehmet Ali Dursun da eşlik etti. Mütareke Alanı’ndan başlayan yürüyüşe öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik boyunca aileler ve çocuklar birlikte yürüyerek sağlıklı yaşam bilincini pekiştirirken, okul ile aile arasındaki bağların güçlendiği samimi bir ortam oluştu. Yürüyüşle; öğrencilerin aktif yaşam alışkanlığı kazanmaları, ailelerin eğitim sürecine daha etkin katılım sağlamaları ve toplumda hareketli yaşam farkındalığının artırılması hedeflendi. Katılımcıların yüksek motivasyonu ve ilgisi, projenin amacına ulaştığını bir kez daha ortaya koydu. Mudanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen ve aile katılımını esas alan projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, etkinliğe katılan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere teşekkür etti.