EKONOMİ - 25 Ocak 2018 Perşembe 01:36

Robert Varon: 'İzmir'de ilk projemizi hayata geçiriyoruz'

A
A
A
Robert Varon: 'İzmir'de ilk projemizi hayata geçiriyoruz'

Mar Yapı, İzmir Bornova'da ilk projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Mar Yapı, 2018 yılında İzmir Bornova'da ilk projesinin hayata geçirecek. Yapılan açıklamada, G yaşam tarzı sunmayı hedefleyen şirket, İzmir'de yeme-içme ve eğlence rehberi İzmir Gourmet Guide (İGG), tarafından her yıl düzenlenen 'Altın Tabak Ödülleri'ne de sponsor olarak İzmirlilerle tanıştı.

Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon, konu ile ilgili açıklamasında, "Mar Yapı olarak gayrimenkul sektöründe her zaman fark oluşturan projelerle gündeme geldik, yaşam kalitesini yükselten, sunduğumuz hizmetler ile ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını aralayan 'G' yaşam konseptini farklı şehirlerle de tanıştırmanın zamanı geldiğine inanıyorum. 2018 yılında İzmir'de İzmirlilere yakışır bir 'G' projesi hayata geçireceğiz. İzmir'de böyle bir proje hayata geçireceğimiz için çok heyecanlıyız. Bornova'da hayata geçireceğimiz projemizin detaylarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmış olacağız" dedi.

Mar Yapı'nın kuruluşundan beri gayrimenkul geliştirmenin yanı sıra Türk turizmine katkı sağlayacak projelere de imza attığını hatırlatan Robert Varon, sözlerini şöyle tamamladı: "Mar Yapı olarak kurumsal sosyal sorumluluk bilincimizle Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak ve Türk toplumuna dokunacak projeleri hayata geçirmeye özen gösteriyoruz. Altın Tabak Ödülleri de bu anlamda bizim için çok değerli ve özel bir proje. Yarışmanın bu yıl ki konsepti sokak lezzetleri, bu tatların yaşatılmasının sadece İzmir'in yeme-içme kültürüne değil, Türk turizminin gelişimine ve tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Özellikle küreselleşen dünyada turizm sektöründe artan rekabet nedeniyle yöresel mutfakların, özgün lezzetlerin önemi artıyor. Bu anlamda böylesine değerli bir projeye destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu projemizle hem ülke turizmine destek vermiş olduk hem de İzmirlilerle tanışmış olduk" diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kuraklık riski artıyor, ekinler kuruyor: Köylüler yağmur duasına çıktı Kırıkkale’de ekili tarım arazilerinde yaşanan kuraklıktan yakınan köylüler, yağmur duası yaptı. Kırıkkale’de kuraklık tehlikesi çiftçileri endişelendiriyor. Yağışların önceki yıllara göre az olması sebebiyle ekili tarım arazileri, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bölgede yağış miktarındaki azalma, ekili tarım arazilerinin birçoğunun kurumasına sebep oldu. Geçimini çiftçilikten sağlayan köylüler ise kuraklıktan dolayı zor duruma düştü. Köylüler, yağmur yağmaması halinde hasadı kaybedeceklerini belirterek, yağmur duasına çıktı. Tilkili köyünde muhtarlık tarafından organize edilen yağmur duasına, çevre köylerden de katılım oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi, namaz kılındı. Yağmur duasına, Çelebi Kaymakamı Mehmet Melih Dalan ve Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir de katıldı. Duanın ardından katılımcılara yemek ikram edildi. Tilkili köyü muhtarı Osman Ilıcan, İHA muhabirine mevsimsel değişiklikten dolayı bölgede kuraklık yaşandığını belirterek, köylülerle birleşerek yağmur duası yaptıklarını söyledi. "İnşallah dualarımız kabul olur" Bölgede kuraklığın olduğunu anlatan Ilıcan, "Bölgemizde mevsimlerin değişmesinden dolayı kuraklık yaşanıyor. Bizde tarım ülkesi olduğumuz için üretmeye mecburuz. Bölgemizde su sıkıntısı var. İklimlerin değişmesi yağışların kaymasından dolayı Nisan yağmurlarını alamadık. Buda bölgemizde ciddi bir kuraklığa sebep oldu. Bizde Müslümanlar olarak diğer köylülerimiz ile birlikte birleştik dua ettik. İnşallah yağmurumuz yağar. Dua ettik inşallah bundan sonrada şükür duası yaparız. İnşallah dualarımız kabul olur" dedi. Kaldırım köyü muhtarı Faruk Yıldırım ise ekinlerinin yüzde 70’inin kuramaya başladığını ifade ederek, bu sebeple de yağmur duasına çıktıklarını belirtti.
Samsun Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı Samsun’da narkotik polisi tarafından özel harekat polislerinin de desteği ile düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle önceki sabah saat 06.00 sıralarında önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. "Uyuşturucu madde ticareti" yaptıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametinde yapılan aramalarda 477,43 gram eroin, 402,40 gram metamfetamin, 402 adet sentetik ecza, 25,99 gram sentetik kannabinoid, 12,55 gram esrar, 1 adet esrarlı sigara, 1 adet hassas terazi, 15 adet uyuşturucu kullanma aparatı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 228 bin 300 TL para, 3 adet tüfek, 59 adet tüfek kartuşu ve 111 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 1 kişi serbest bırakılırken, S.Ç. ve H.Ç. dün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Narkotik Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan H.K., E.K., E.Ö., E.K., H.S., A.C.K. ve E.C.K. de bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren H.K., E.K., E.Ö., E.K. ve H.S. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, A.C.K. ve E.C.K. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.