BASKETBOL - 18 Nisan 2023 Salı 11:02

Sacramento Kings, Golden State karşısında seride durumu 2-0 yaptı

A
A
A
Sacramento Kings, Golden State karşısında seride durumu 2-0 yaptı

NBA’de play-off turu ikinci maçında Sacramento Kings, evinde Golden State Warriors’u 114-106’lık skorla mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi.

NBA’de play-off heyecanı 2 müsabaka ile devam etti. Batı Konferansı’nda play-off’lara 3. sıradan katılan Sacramento Kings, 6. sıradan play-off’lara giren Golden State Warriors’u sahasında 114-106’lık skorla mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı. Sacramento’da 24 sayı, 9 ribaund ve 4 asistle oynayan Domantis Sabonis ve 24 sayı, 9 asist ve 5 ribaundla mücadele eden De’Aaron Fox, takımına galibiyeti getirdi. Ev sahibi ekipte Malik Monk 18 sayı ve 6 ribaund, Kevin Huerter 15 sayı ve 5 ribaund, Davion Mitchell de 14 sayı ve 3 asistle katkı verdi. Golden State’de ise Stephen Curry’nin 28 sayı ve 6 asisti, Andrew Wiggins’in 22 sayı ve 5 ribaundu, Klay Thompson’un da 21 sayı ve 5 ribaundu yenilgiyi önleyemedi. Serinin 3. maçı, 20 Nisan gecesi Golden State’in ev sahipliğinde oynanacak.

Sacramento Kings, Golden State karşısında seride durumu 2-0 yaptı

Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets karşısında 2-0 öne geçti

Doğu Konferansı takımlarının play-off mücadelesinde ilk maçı kazanan Philadelphia 76ers, konuk ettiği Brooklyn Nets karşısında 96-84’lük skorla galip gelerek seride 2-0 öne geçti. Philadelphia’da Tyrese Maxey 33 sayı ve 3 ribaund, Joel Embiid 20 sayı ve 19 ribaund, Tobias Harris de 20 sayı ve 12 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Brooklyn’de ise Cameron Johnson 28 sayı ve 4 ribaund, Mikal Bridges 21 sayı ve 7 asist, Spencer Dinwiddie de 12 sayı ve 6 asistle karşılaşmayı tamamladı. Serinin 3. müsabakası, 20 Nisan’da Brooklyn’in sahasında yapılacak.

Sacramento Kings, Golden State karşısında seride durumu 2-0 yaptı

'Yılın Savunma Oyuncusu' Jaren Jackson Jr. seçildi

NBA’de play-off’lar devam ederken normal sezonda 'Yılın Savunma Oyuncusu' ödülünün sahibi Memphis Grizzlies‘ın 23 yaşındaki basketbolcusu Jaren Jackson Jr. oldu. Başarılı oyuncu, bu ödülü kariyerinde ilk kez kazandı. Oy kullanan 100 kişiden 56’sının pusulasında ilk sırada yer alan Jaren Jackson Jr., toplamda 391 puanla ödüle layık görülürken, Brook Lopez 301 puanla 2. sırada, Evan Mobley de 101 puanla 3. sırada yer aldı. Bu sezon Batı Konferansı’nı 2. sırada tamamlayan Grizzlies‘ta 63 maçta forma giyen Jackson Jr., 3.0 blok ve 1.0 top çalma istatistiklerine imza atmıştı.

Yunus Emre Öztaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.