ASAYİŞ - 30 Mayıs 2015 Cumartesi 10:51

Sadaka kutusundaki paraları çalan hırsız kamerada!

A
A
A
Sadaka kutusundaki paraları çalan hırsız kamerada!

Fatih’te bir çiğ köfteci dükkanına giren hırsız, sadaka kutusunda biriken yaklaşık 500 TL parayı çaldı. Sadaka kutusu hırsızı güvenlik karması tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay gece saat 04.00 sıralarında Fatih’te Macar Caddesi üzerinde bulunan bir çiğ köfteci dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sırtıyla dükkanın cam kapısını kırarak içeri giren hırsız, sadaka kutusunda biriken yaklaşık 500 TL parayı çalıp kayıplara karıştı. 

Olayı polise şikayet eden Milli Sporcu Seyid Battal Gazi Özçınar, hırsızlık olayının üçüncü kez olduğunu ve sonuncusunda güvenlik kamerasını takarak zanlının eşkalini belirlediklerini belirterek, “Buradaki amaç herhalde sadaka kutusuna dadanmış bir hırsız. İşte onu deşifre etmek istiyoruz bu hırsızları bir an evvel. Arkasıyla camı kırıyor. İşte bu otomatik kapı. İki seferde deniyor, kıramıyor. İkinci seferinde vurup kırıyor. Ve daha sonra sağı solu kontrol ederek içeri giriyor. Sadaka kutusunu buluyor. Ve dışarıdaki kalabalıktan dolayı da fazla dışarı çıkamıyor da. Daha sonra bizim kendi ürünümüzün poşeti içine koyarak buradan, caminin önünden elini kolunu sallaya sallaya gidiyor. Şu anda olayla ilgili polise herhangi bir müracaat etmedik ama Güven Timleri geldi, gördü. O da bizi ikaz etti polise şikayet etmesi için. Çünkü olay daha yeni olduğu için sağ olsun onlarda görüntüleri aldı inceliyorlar. Polise şikayet edip savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Gece yaşanan hırsızlık olayı güvenlik karması tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde hırsızlık zanlısının başında bir şapkayla ilk önce çiğköfteci dükkanının önüne geldiği, daha sonra sırtını cam kapıya dayayarak zorladığı ve bir taratan da etrafı gözlemlediği görülüyor. İlk hamlede kapıyı kırmada başarısız olan zanlı ikinci defa kapıya yüklenerek kırıp içeri giriyor. Ayrıca görüntülerde cam kapıyı kırdıktan sonra zanlının içeri girmesi ve sadaka kutusunda bulunan paraları aldıktan sonra dışarı çıkıp olay yerinden uzaklaşması da görülüyor. 

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.