YEREL HABERLER - 14 Şubat 2014 Cuma 14:54

Ustalık Döneminde Hizmetler Katlanacak

A
A
A
Ustalık Döneminde Hizmetler Katlanacak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 13 Şubat 2014 saat 19.30 Kanal A televizyonunda yayınlanan Başkanlar programına konuk oldu.
Fatih Şahin'in sunuculuğunu yaptığı Başkanlar programında Niğde'ye dair soruları cevaplayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hizmete sunduğu projelerin yanı sıra gelecek dönem projelerini de açıkladı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediye Başkanı olarak ve aday Belediye Başkanı olarak çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkan adayı olarak gündüz hem esnafımızı geziyoruz. Diğer taraftan akşamları da ev toplantılarımızı yaparak halkımızla vatandaşımızla buluşuyor ve onlara geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız hizmetleri icraatları anlattığımız gibi önümüzdeki 5 yılda da yapacağımız hizmetleri anlatmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Seçim çalışmaları bizim açımızdan ve AK Parti açısından gayet olumlu gidiyor. Vatandaşımızın, Niğde Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin farkında olduğunu görüyoruz. Belediyeden genel olarak bir memnuniyetin olduğunu görüyoruz. Bu da bizim geçtiğimiz 5 yıl içerisinde ne kadar isabetli kararlar alarak, hizmetler yaparak vatandaşlarımızın yüzünü güldürdüğümüzün göstergesi. Bu tablo bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Önümüzdeki dönemde de Niğde'mize daha farklı projelerle hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.
Yapılan Hizmetleri Herkes Görüyor
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'de insanlarımız, yapılan hizmetleri görüyor ve dolayısıyla Belediye hizmetlerinden memnuniyet üst seviyede bunu 30 Mart seçimlerinde sandığa yansıttığımız zaman neticeyi hep beraber göreceğiz. Sonuçta Niğde ili olarak Türkiye genelinde AK Partinin performansı ortada. Bu konuda yapılan anketlerde bir ipucu bir fikir veriyor" dedi.
Seçim Kaybetme Endişemiz Yok
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bizim hedefimiz Niğde'de yüzde 51 ve üzerinde bir netice alarak seçimi kazanmak. Bizim seçimi kazanır mıyız, kazanmaz mıyız gibi bir endişemiz yok. 2009 yılında yüzde 40 oranla seçimi kazanmıştık. 2009 seçimlerinde Türkiye genelinde AK Partinin oylarında bir artış oldu. 2011 seçimlerinde Türkiye'de yüzde 50 çıkan bir sonuç var. 2011 yılında sandıktan çıkan oyun bizim 2014 yılında yerel seçimlerde almamızın görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu uğurda çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Her geçen gün tempomuz biraz daha yükselerek devam edecek" şeklinde konuştu.
Gönül Köprüleri Kurduk
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Vatandaşımız açısından kendisinin hal hatırının sorulması önemli. Bizde buna azami derecede gayret gösteriyoruz. Tabi vatandaşımızın hem iktidar partisi hem de iktidar partisinden seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak Belediyemizden ve hükümetimizden talepleri var. Bu talepleri biz karşılamaya çalışıyoruz, karşılamaya devam ediyoruz. Karşılanması için gayret gösteriyoruz. Aynı şekilde Milletvekillerimizle, teşkilatımızla, sivil toplum örgütlerimizle, bunun yanında başta Sayın Valimiz olmak üzere bürokratlarımızla ilimizin taleplerini karşılama noktasında seferberlik anlayışı içerisinde hep beraber çalışıyoruz. 2014 ve 2019 yıllı Niğde'miz açısından altın 5 yıl olarak değerlendirebiliriz. Bunun da böyle olduğunu 2014 seçimlerinden sonra koyulacağımız yolda, 2019 yılı sonuna kadar ki süreçte nerden nereye geldiğimizi hep beraber göreceğiz" dedi.
5 Yılda Niğde'nin Çehresi Değişti
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "5 yıl önce Niğde'mizde alt yapıda içme suyu, kanalizasyon, hem de çöplerimizin vahşi depolanmasıyla ilgili ciddi sıkıntılar vardı. Bunların yanı sıra Niğde'mizde kaldırımlarımız, bordürlerimiz, yollarımız bozuktu. 5 yıl önce asfaltlı yol yoktu. Kilitli taşlarla yapılmış ve büyük oranda tahrip olmuş köy görünümünde bir yapı vardı. Biz bu sorunların tamamını giderdik" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’dan şifa dağıtacak 7 ton mesir macununun duası yapıldı UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 28 Nisan Pazar günü saçılacak olan 7 ton mesir macunu, yapılan dualarla çuvallara yerleştirildi. UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından yaptırılan tarihi Sultan Camisi’nden 28 Nisan Pazar günü saçılacak 7 ton mesir macununun duası yapıldı. Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’nin mesir imalathanesinde yapılan dua öncesinde protokolün de katılımıyla Sultan Camisi’nde Hafsa Sultan, Merkez Efendi ve mesir macununun yapımında emeği geçenler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Manisa’yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği üretim atölyesinde Cuma namazı sonrası gerçekleşen mesir duasına; Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve STK başkanları katıldı. Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu tarafından yapılan duanın ardından Vali Ünlü ve protokol üyeler sembolik olarak basın mensuplarına mesir macunu saçtı. 484. Uluslararası Mesir Macun Festivali kapsamında 7 ton mesir macunu 28 Nisan Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden binlerce vatandaşa saçılacak. Geleneğin tarihçesi Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan Manisa’da hastalanınca, dönemin ünlü hekimi Merkez Efendi, sultan için baharat karışımıyla macun hazırladı. Bir süre sonra iyileşen Ayşe Hafsa Sultan, macunun her yıl aynı dönemde karılarak halka saçılmasını buyurdu. Bunun üzerine her yıl nevruzda hazırlanan mesir macunu, Manisa’daki Sultan Camisi’nin kubbe ve şerefeleri ile çevresindeki 40 noktadan halka saçılıyor. 484 yıldır içeriği bozulmadan hazırlanan mesir macununun içinde şu baharatlar bulunuyor: "Tarçın, karabiber, yenibahar, karanfil, çörek otu, hardal tohumu, anason, kişniş, zencefil, hibiskus, zerdeçal, hindistan cevizi, rezene, kebabiye, sinameki, sarıhalile, vanilya, darı fülfül, kakule, havlıcan, hıyarşembe, safran, kimyon, çam sakızı, mürsafi, meyan balı, zulumba, limon kabuğu, portakal kabuğu, deve dikeni tohumu, keten tohumu, keçiboynuzu, udi hindi, ısırgan tohumu, akbiber, üzüm çekirdeği, hayıt tohumu, biberiye, funda yaprağı, melisa otu, karahalile”
Bartın Adalet Bakanı Tunç’tan DEM Partili belediyelere terör uyarısı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’ın Ulus ilçesinde yaptığı açıklamada DEM partili belediye başkanlarını belediye gelirlerinin teröre aktarılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, ’’Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak’’ dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’da seçimi kazanan Ak Partili belediye başkanlarını hayırlı olsun ziyaretlerine başladı. İlk durağı Ulus ilçesi olan Bakan Tunç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu’nu ziyaret etti. Ardından Ulus Belediyesine geçen Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmasa DEM partili belediye başkanlarını uyardı. Tunç, konuşmasında belediyelerin önemine dikkat çekerek, ’Belediyeler, yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Yerel yönetimler, vasıtasıyla vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen belediye başkanlarımız, milletten ve devletten aldığı desteği, devletin ve milletin kaynaklarını yine millete hizmet olarak akıtmak için görevlidirler. Onların yaptığı eserler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin yeniden imarıyla ilgili, şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabii ki artarak devam etmelidir’’ dedi. Terör örgütleri ile bağlantısını sürdüren belediyelere yönelik kayyum uygulamasının devam edeceği sinyalini de veren Bakan Tunç, şöyle devam etti: ’’Hükümetimiz tarafından belediyelerimize gönderilen kamu kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet edilmesi gerekir. İşte bunu yapan belediye başkanlarımız başarılı oluyor. Kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderilen kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşımıza ve milletimize hizmet olarak gösterilmesi lazım. Kamu kaynaklarını suç unsuru bulunan faaliyetlere harcayanlar, terörün finansmanı olarak kullananlar milletimiz tarafından cezalandırılmaktadır. Geçmişte bunun kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak. Belediye başkanları da bu bilinçle çalışacaklar ve halktan aldıkları, milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar.’’ Bakan Tunç, Ulus ziyaretinin ardından ise Abdipaşa beldesine hareket etti.