GENEL - 14 Kasım 2009 Cumartesi 10:24

Şehit annesinden cennete mektup

A
A
A
Şehit annesinden cennete mektup

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde vatani görevini yaparken atış eğitiminde şehit olan piyade er Volkan Kamalak'ın annesi Mediha Kamalak, oğlu askerdeyken yazmak istediği ancak bir türlü yazamadığı mektubu, oğlu şehit olduktan sonra gözyaşları ve hıçkırıklar arasında kaleme aldı.

FATİH KEÇE - YUSUF KOYUN/ADANA 

İstanbul'da acemi birliğini tamamladıktan sonra usta birliği görevi olarak Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine giden 1989/3 tertip Piyade Er Volkan Kamalak, 3 Eylül günü 2. Piyade Mekanize Taburu, 1. Mekanize Bölüğü'nde poligonda atış eğitimi yaparken şehit oldu. Oğlunun Elağız'a gittikten 18 gün sonra cenazesi geldiğini anlatan gözü yaşlı anne Mediha Kamalak (40), "Oğlum İstanbul'da çok rahattı. Bizi her gün arıyordu. Elazığ'a gittikten sonra aramaları biraz seyrekleşti ama orada da her zaman aramaya çalışıyordu. Bir gün aramadı, o gün de acı haberi geldi" dedi.

Oğlunun fotoğrafını gözyaşları içinde seven ve öpen anne Kamalak, oğluna Elazığ'a gittikten sonra mektup yazmak istediğini ancak engelli kardeşine baktığı için bir türlü mektubu yazamadığını belirterek, "Oğlum gittiğinden bu yana bir mektup yazmak istiyordum. Ama önce erken diye düşündüm. Bir türlü mektubu yazamadım. Böyle olacağını bilsem mektubu o ölmeden yazardım. Nerden bilebilirdim böyle olacağını?" diye gözyaşlarına boğuldu.
Oğluna dün gece ağlaya ağlaya mektup yazdığını ancak oğlunun bu mektubu okuyamadığını anlatan acılı anne, "Oğlum mektubu okuyamasa da beni duyuyordur. Onun için mektubu ona okuyacağım" diye konuştu.

Anne Kamalak oğluna yazdığı mektubu gözyaşları içinde okudu. Kamalak'ın şehit olan oğluna yazdığı mektupta ise şu ifadeler yer alıyor:

"Yavrum gittiğinden bu yana sana bir mektup yazmayı düşündüm. Bildiğin gibi özürlü kardeşin Rıza'dan dolayı zaman bulup yazamadım. Ne yazacaktım yavrum biliyor musun? Seni ne kadar çok sevdiğimi. Bir tanem, ilk göz ağrım. Her zaman senin yanında olduğumu biliyorsun ama yine de bunu belirtmek için mektup yazacaktım ama bir türlü yazamadım. Biz Volkan'ımızı davul zurnalı, eli kınalı büyük bir kalabalıkla göndermiştik askere. Nereden bilebilirdik? Yavrumuzu bu kadar güle oynaya ölüme göndermişiz. 3 çocuğum var 1'i özürlü ama bana Volkan'ımı çok gördüler.

Volkan'ıma doyamadık, canımın içine doyamadık. Üzüm gözlüm 18. gününde o acı haberi aldığım gün dünyam başıma yıkıldı. O gün seninle toprağa girdiğim gün oldu. Sensiz bir hayat düşünemiyorum. Artık telefonlar çalmıyor. Yoksun artık. Sesini özledim, fotoğraflarını bakamıyorum. Çekmecelerini açamıyorum. Arkadaşlarını gördüğüm zaman gözlerim yaşlarla doluyor. Tek benim Volkan'ım sığmadı dünyaya diyorum. Hepimizin yaşayan ölüden farkımız yok" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı: "İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu" Türkiye, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve insani yardımları engellemesi üzerine, İsrail’le tüm ihracat ve ithalat işlemlerini durdurma kararı aldı. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi, İsrail’in Filistin’e yönelik uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı saldırıları neticesinde bugüne kadar 15 bini çocuk, 35 binden fazla Filistinli sivil hayatını kaybetmiş, yaklaşık 78 bin Filistin vatandaşı ise yaralanmıştır. Türkiye 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana çatışmaların durdurulması, insani kayıp ve fiziki yıkımın engellenmesi, kalıcı ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi için en üst düzeyde girişimlerde bulunmuş, diplomasinin tüm araçlarını kullanmıştır. Ülkemiz ilk günden bu yana Gazze halkının yardımına koşmuş, başta gıda, sağlık ve tıbbi yardım malzemeleri olmak üzere gemiler ve uçaklarla on binlerce ton insani yardımı bölgeye ulaştırmış, binlerce hastayı tahliye ederek bu zor günlerinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmuştur. Bununla birlikte, İsrail’in sebep olduğu katliam, insani felaket ve fiziki yıkım devam etmiş, İsrail Hükümeti uluslararası ateşkes çabalarını karşılıksız bırakmış ve insani yardımları engellemiştir. Türkiye bunun üzerine 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 54 ürün grubunun İsrail’e ihracatını kısıtlamıştır. Alınan bu kararda, İsrail Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar kısıtlama tedbirlerinin yürürlükte kalacağı vurgulanmıştır. Buna rağmen, İsrail Hükümetinin saldırgan tutumunu sürdürdüğü, Filistin’deki insani trajedinin kötüleştiği müşahede edilmektedir” denildi. Açıklamada, “Bu itibarla, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır. Öte yandan, işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistinli kardeşlerimizin bu kısıtlamalardan etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığımız ile Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında gerekli çalışmalar koordine edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını desteklemeye devam edecektir” ifadeleri yer aldı.
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.