GÜNDEM - 14 Mart 2016 Pazartesi 15:10

Şehitler için sırtında Türk bayrağı ile Çanakkale'ye yürüyecek

A
A
A
Şehitler için sırtında Türk bayrağı ile Çanakkale'ye yürüyecek

Şehitler için sırtında taşıdığı Türk Bayrağı ile İstanbul'dan Çanakkale'ye doğru yürüyüşe geçen 42 yaşındaki Savaş Altay, Tekirdağ'ın Malkara ilçesine uğrayıp mola verdi.

İstanbul'daki Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret ettikten sonra dün yola çıkan Savaş Altay, 17 yıldır 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'ye yürüyüş düzenlediğini söyledi.

Yürüyüşün zor olduğunu ama halkın sevgisi sayesinde bu zorluğu yendiğini belirten Altay, destek verenlere teşekkür ederek, herkesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri için Çanakkale'ye davet etti. Altay, gece yürüyüş yapmadığını da belirtti. Sırt çantasına taktığı Türk bayrağı ile Malkara'dan geçen Savaş Altay, vatandaşlardan büyük ilgi ve destek gördü.

KIZILAY YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR
Her yıl gelip mola verdiği Kızılay Malkara Şubesi’nde çok hoş ağırlandığını ifade eden Savaş Altay, “Malkara ilçesindeki Kızılay Şube yurduna uğradığım her yıl bana çok iyi davrandılar. İlçe başkanım Ömer Meral ve İlçe başkan yardımcım Ahmet Albak’a sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Malkara’nın insanı çok güler yüzlü ve misafirperver. Çok şükür bugüne kadar kazasız belasız yolumuza devam ettik. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da ahır yangını: 27 büyükbaş hayvan telef oldu Ordu’nun Ünye ilçesinde bir ahırda çıkan yangında dumanların ve alevlerin arasında kalan 27 büyükbaş hayvan telef olurken, ahırda ise büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay, ilçenin Çatalpınar Mahallesi Karapınar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ali Dalgıç’a ait ahırda henüz belirlenemeyen bir nedenle bir anda alevler yükselmeye başladı. Çatı katında ve samanlık bölümünde başlayan yangını, ahır sahiplerinin yangını fark etmesiyle bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, büyüyen alevlere müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışma sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, soğutma çalışmaları devam etti. "Tek geçim kaynağı hayvancılıktı" Yangın haberini alır almaz olay yerine koşan Ali Dalgıç’ın kayınbiraderi İsmail Öztürk, "İftardan sonra misafirlikteydim, daha sonra eve geldim. Tam yatıyordum, eniştem ahırının yandığını söyleyerek beni aradı. Telefonda çok konuşamadı. Biz de hemen buraya geldik. Biz geldiğimizde itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri de buradaydı. Biz geldiğimizde hayvanlarda telef olmuştu. Eniştemin gelir kaynağı hayvancılık olduğu için sürekli bununla uğraşıyordu. 27 baş civarı hayvanın hepsi içerde telef oldu. Dumandan zehirlenmişler. Zaten elektrik git gel yapıyordu. Çocuklar da camdan baktıklarında yangını fark ediyorlar" dedi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için jandarma ve itfaiye ekipleri tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı.