EKONOMİ - 23 Eylül 2021 Perşembe 10:24

SGK İstanbul İl Müdürü Göktaş’tan yapılandırma çağrısı

A
A
A
SGK İstanbul İl Müdürü Göktaş’tan yapılandırma çağrısı

Prim ve borç yapılandırmasında son gün 30 Eylül 2021 olarak belirlendi. SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş yapılandırma çağırısında bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, borçlu işveren ve sigortalıları yapılandırmaya davet etti. Göktaş, “Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlu işveren ve sigortalılarımız 7326 sayılı yapılandırmadan yararlanmak İçin Başvurularını 30 Eylül 2021 tarihine kadar, e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabilirler” dedi.

Göktaş açıklamasında Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının da yapılandırma kapsamında 31 Aralık 2021 tarihine kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezasının ve zammın silineceğini belirtti.

Göktaş, yapılandırmanın büyük avantajlar sağladığını söyleyerek, şöyle sıraladı:

“Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir,
Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır,Yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır,
İşverenlerimiz yapılandırmada ilk taksitini ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ve tam olarak ödemeleri halinde borcu yoktur yazısı alınabilecek , ihalelere katılabilecekler,
Yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır.”
Göktaş, son olarak, “Yapılandırma başvuruları için son haftaya girmiş bulunuyoruz fırsatı kaçırmayın gelin borcunuzu yapılandırın kazanın” ifadelerini kullandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.