ÇEVRE - 10 Temmuz 2017 Pazartesi 11:41

Simav’da sanayi trafoları sanatla buluşuyor

A
A
A
Simav’da sanayi trafoları sanatla buluşuyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde, sanayi trafoları resim sanatı ile giydiriliyor. Kentin birçok köşesindeki trafoların boyanması vatandaşların beğenisini kazandı. Sanayi çarşısındaki trafonun üzerindeki demir döven işçi figürü, sanayi esnafı tarafından ilgiyle izlendi.


Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, modern şehircilik anlayışı ile ilçe merkezinde peyzaj ve güzelleştirme çalışmalarını yapıldığını belirtti. Özkan, "Turistik Eynal kaplıcalarından başlattığımız boyama çalışmalarını kentin muhtelif duvarlarında çeşitli manzara resimleriyle güzelleştirdik. Sanayi çarşısında bulunan trafolarımızı da çalışma ve iş ortamına uygun boyattık. İlçemizin estetik bir görünüme kavuşması için hazırlanan projelerimiz devam edecek” dedi. 

Mehmet Emin İncekulak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.