KENT HABERLERİ - 12 Mart 2015 Perşembe 09:36

Sinan Yağmur: ‘Çoğumuzun kalbi Zincirlikuyu Mezarlığı gibi’

A
A
A
Sinan Yağmur: ‘Çoğumuzun kalbi Zincirlikuyu Mezarlığı gibi’

Tasavvufi aşkı konu aldığı kitaplarıyla milyonlarca hayran kitlesine ulaşan Sinan Yağmur, ‘’Dost olabilmek çok önemli. Çoğumuzun kalbi Zincirlikuyu Mezarlığı gibi. Kaç kişiyi gömdük biz oraya. Dostluklardaki birinci nimet seni ona değil; onu sana getirmesidir” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Hz. Şems ve Mevlana’ konulu söyleşide Küçükçekmeceli hayranlarıyla buluşan Sinan Yağmur, günümüzde yaşanan sahte dostluklara dikkat çekerek bunun sebebini, insanların Hz. Mevlana ve Şems’i anlamamasına bağladı.

“BU DOSTLUĞA AYNA TUTMALIYIZ”
Hz. Mevlana ve Şems’in dostluğunu insanların doğru anlamayıp kirlettiklerinden de bahseden Sinan Yağmur, “Birisi yumuşak huylu, birisi sivri dilli. Biri alev köpürüyor, diğeri alevleri yutuyor. Peki böyle zıt karakterli iki insan nasıl anlaşıyor? Su ile ateş bir araya geliyor da, su ateşi söndürmüyor, ateş suyu yok etmiyor? Bu nedenle bizim bu dostluğa bir ayna tutmamız, nasiplenmemiz gerekiyor” dedi.

“ONLARDAKİ NURA DEĞİL, SURETE BAKTILAR”
Şems’in aradığı şeyin aslında Allah yolunda bir dost olduğunun altını çizen Sinan Yağmur, “Şems aradığının Mevlana olduğunu, Mevlana ise beklediğinin Şems olduğunu nasıl bilmiştir? Birbirlerine Hz. Muhammed (SAV) kokuyorlar çünkü oradan anlıyorlar. Dışarıdan bakanlar tıpkı şeytan gibi surete bakıyorlar. Şeytanda insanın suretine baktı ve secde etmedi. Oysa insandaki Allah nuruna baksaydı ilk secde eden o olurdu” diye konuştu.

GÖNLÜMÜZ ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI GİBİ”
Bütün gerçek dostlukların surete yani diplomaya, şana şöhrete bakılarak değil, yüreğe bakılarak yaşandığını kaydeden Sinan Yağmur, “Hz. Mevlana ve Şems’i anlayamadığımız için bugün dostsuzuz çoğumuz. Her eş birbirine eş olabilir ancak dost olamaz. Peygamber Efendimiz (SAV) Hz. Hatice için ‘Eşimi değil; dostumu kaybettim’ diyor. Dost olabilmek çok önemli. Çoğumuzun kalbi Zincirlikuyu Mezarlığı gibi. Kaç kişiyi gömdük biz oraya. Dostluklardaki birinci nimet seni sona değil; sana getirmesidir” dedi.

Semai Şerif hakkında da bilgiler de veren Sinan Yağmur, “Mevlevi ya da Semai Şerif denmesi gerekirken, ayin ya da gösteri demek ayıptır” diyerek sitem etti. Program sonunda ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Çevik Sinan Yağmur’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.