GÜNDEM - 05 Mart 2019 Salı 15:30

Sınava girecek öğrencilere ‘Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi’ semineri

A
A
A
Sınava girecek öğrencilere ‘Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi’ semineri

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından Adana'da düzenlenen, 12'inci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi’ semineri gerçekleştirdi. Yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilerin sınav stresini yenebilmeleri için seminer veren Hakan Mengüç, öğrencilere stres kontrolünü sağlayabilmeleri için çeşitli teknikler ve öğütler verdi.

Girne Amerikan Üniversitesi koordinatörlüğünde verilen seminerde Öğretim Görevlisi ve Yazar Hakan Mengüç, öğrencilere sınav stresi ve bunun üstesinden gelme yöntemlerini aktardı. Adana'da Erkan Koleji'nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilere, sınav sürecini sağlıklı atlatabilmeleri adına ‘Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi’ semineri verdi.
Sınava girecek öğrencilere ‘Özgüven Geliştirmenin Yolları ve Stres Yönetimi’ semineri

“Öğrencilere yardımcı olabilmek için seminerlerimizi sürdüreceğiz”

Kendi hayat deneyimlerini ve stresle nasıl başa çıkılabileceği yönündeki telkinlerini aktaran Mengüç, seminere katılan öğrencileri de zaman zaman sahneye çağırarak nefes kontrolü gibi çeşitli teknikleri de paylaştı.
Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörü Simge Özekler, Hakan Mengüç'le Türkiye'yi gezerek hem üniversitenin imkanlarından bahsettiklerini hem de öğrencilerin sınav stresi yaşadığı bugünlerde stres kontrolünün nasıl sağlanabileceğiyle ilgili seminerler verdiklerini söyledi. Özekler, Hakan Mengüç'le beraber eğitim seminerlerine Antalya'da başladıklarını ve bugün Adana'dan sonra da Mersin'de de seminer gerçekleştireceklerini belirtti. Özekler, "Hakan Mengüç'ten aldığımız enerjiyi öğrencilere aktarmak için eğitim seminerleri vermek için turnelere başladık. Türkiye'nin birçok ilini gezerek, özellikle 12'nci sınıf öğrencilerinin sınav stresi yaşadığı bu günlerde onlara yardımcı olabilmek için seminerlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
 

“Stres normal ve kontrol edilebilir bir şey”

Seminerin ardından Girne Amerikan Üniversitesi'yle birlikte sürdürülen seminerlerle gençlere ulaşabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Hakan Mengüç ise, "Gençlerin hayat yolculuklarında karşılaşabilecekleri problemlere karşı pratik çözümler önerme noktasında kendi deneyimlerimi anlatıyorum. Onlara hata yapabileceklerini, hata yapmadan doğruya ulaşılamayacağını anlatmaya çalışıyorum. Stres normal ve kontrol edilebilir bir şey. Aslında gençler uzmanlardan doğru bir şekilde yardım aldıklarında, stres kolay bir şekilde yenilebilir" dedi.
Seminere öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin yanı sıra Girne Amerikan Üniversitesi'nin Adana Osmaniye temsilcileri ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.