GÜNDEM - 03 Aralık 2015 Perşembe 12:43

Şişli'de 'engelli' üst geçit

A
A
A
Şişli'de 'engelli' üst geçit

Şişli'de bulunan bir üst geçidi kullanmaya gelen engelli vatandaşlar, hiç beklemedikleri bir manzarayla karşılaşıyor. Karşıdan karşıya geçmek için üst geçide çıkan engelli vatandaşlar, iniş rampası yerine merdivenle karşılaşınca geri dönmek durumunda kalıyor.

Şişli Piyalepaşa Bulvarı üzerinde bulunan bir üst geçit, görenleri şaşkına çeviriyor. İniş rampası bulunmayan üst geçit engellilerin ulaşımda yaşadığı zorluğu bir kat daha arttırıyor. Her gün yüzlerce insanın kullandığı üst geçidin engelliler için çıkış rampası var ancak, iniş rampası bulunmuyor. 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Tekerlekli Sandalye Tenis Sporcusu Fatih Karataş, “Bugün Dünya Engeliler Günü bende buradaki üst geçitten çıktım ama görmüş olduğunuz gibi inemedim. Çıkış yeri var ama iniş veri yok bende geldiğim gibi geri gideceğim. Gitmek istediğim yere gidemeden geri döneceğim. Dünya Engeliler Günü'nde engelleniyoruz. Aslında bitek bugün değil her gün engelleniyoruz. Engelsiz bir yaşam istiyoruz” dedi.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YER BURASI”
Engelli vatandaşların ulaşımda sorun yaşadıklarını belirten İlhan Akçam, “Söylenecek fazla bir söz kalmıyor, sözün bittiği yer burası. Daha önceden bu köprü yoktu. Köprü olmadığı zaman karşıya geçiş vardı. Hem engeliler hem biz rahat bir şekilde geçiş yapabiliyorduk. Bu kadar basit bir şeye ben anlam veremiyorum” şeklinde konuştu.

“YARDIM ETMESEYDİM NASIL ÇIKACAKTI”
Engelli vatandaşın üst geçide çıkmasına yardım eden Umur İlhan ise, “Ben üst geçide çıkması içi yardım ettim. Ben yardım etmesem nasıl çıkacaktı bilmiyorum” diye konuştu.

AHMET FARUK SARIKOÇ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)