GÜNDEM - 17 Ocak 2018 Çarşamba 17:13

Sivas'ta özlenen kar yağışı başladı

A
A
A
Sivas'ta özlenen kar yağışı başladı

Kuraklığının etkili olduğu Sivas'ta sabah saatlerinden itibaren özlenen kar yağışı başladı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza bürünürken, vatandaşlar karın sevincini yaşadı.

Kış mevsiminin kurak geçtiği ve Sivas Belediyesi'nin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal medya üzerinden kar istemesiyle de gündeme gelen Sivas'ta beklenen ve özlenen kar yağışı sabah saatlerinden itibaren başladı. Termometrelerin eksi 2 derece ölçüldüğü kente karın yağmasıyla birlikte vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Karla kaplı kaldırımlarda vatandaşlar yürümekte zorluk çekti. Tarihi kent meydanında kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluştu. Belediye temizlik ekipleri kaldırımlarda temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Bazı vatandaşlar kar özlemini fotoğraf çekinerek giderdi. Vatandaşlar mevsimin kurak geçtiğini kar yağmasının bereket olduğunu belirterek çok sevindiklerini söyledi. Kar yağışının aralıklarla etkili olması bekleniyor. 

Uğur Yiğit

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Okulda öğretmeni vuranı kadın: "Zarar verme niyetim yoktu, olay kazara oldu" Kayseri’de sınıf öğretmeni olarak görev yapan öğretmeni çalıştığı okulda silahla vurarak yaralayan kadın hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık olan 4 çocuk annesi Ş.A. (31), kucağında bebeğiyle katıldı. Müşteki K.Ç.K. duruşmada hazır bulunmazken, taraf avukatları da duruşmada yer aldı. Hakkında "öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açılan sanık savunmasında, müştekinin kendisinin kızının öğretmeni olduğunu ve 2,5 yıldır birlikte olduklarını ifade etti. Sanık Ş.A., müştekinin kendisine önceleri "Eşini boşa, evlenelim" dediğini iddia ederek, hamile olduğunu öğrendikten sonra bebeği aldırmamasını istediğini ancak bebeğin doğumundan sonra tavırlarının değiştiğini belirtti. Ayrıca, müştekinin kendisini tehdit ettiğini, hakaretlerde bulunduğunu ve şiddet uyguladığını söyledi. Sanık, olay günü müştekinin görev yaptığı okula gittiğini ve müdür yardımcısının odasında kendisini darbetmeye kalkınca silahı kendisine doğrultmak isterken kaza ile ateş aldığını söyledi. Mağdur avukatı ise müvekkilinin sanıktan şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Olay Kocasinan ilçesi Şeker Mahallesi’ndeki bir okulda 5 Şubat 2024 gerçekleşmişti. Yaralanan öğretmen hastaneye kaldırılırken, saldırgan kadın ise olay yerinde gözaltına alınmıştı.