YEREL HABERLER - 13 Kasım 2013 Çarşamba 15:37

Başkan Tahmazoğlu Sokak Sağlıklaştırma Yapılan Alanları Gezdi

A
A
A
Başkan Tahmazoğlu Sokak Sağlıklaştırma Yapılan Alanları Gezdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarihi Kentler Birliği’nin en büyük ödülü olan Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü alan sokak sağlıklaştırma, restorasyon ve cephe yenileme alanlarında incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.
Şehreküstü Bölgesi’nde yapılan sokak sağlıklaştırma, restorasyon ve cephe yenileme alanlarını ziyaret eden Başkan Tahmazoğlu, “Şehreküstü semtinde Tekke Cami’sinden başlayarak, Şehitler Caddesi, Elmacı pazarı, Ahmet çelebi ve Kabasakal Cami'sine kadar olan bütün mahalle ve sokaklarda 7 kilometre uzunluğunda bir sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde ilk etabımızı tamamladık. Şuanda ikinci etabımız tamamlanmak üzere, 3. etaptaki çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada yaptığımız çalışmalarda evlerin çatılarından başlamak üzere cephelerinin tamamen yenilenmesi, çürüyen taşlarının değiştirilmesi, pencere ve kapılarının yenilenmesi ayrıca bütün elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması, yeraltı hatlarının yenilenmesi ve tekrar taşla kaplanması gibi çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalar neticesinde bu sokak ve caddelerimiz tarihi görünümüne tekrar kavuşmuş oluyor. Böylelikle hem turizmin gelişmesine ve bölgenin değer kazanmasına hem de mahallelerimizin sokaklarımızın güzelleşmesine vesile olmuş oluyoruz. Tüm bu çalışmalarımızdan dolayı tarihi kentler birliği bu yıl büyük ödülünü Şahinbey Belediyemize vermeyi uygun gördü. Tarihi Kentler Birliği’nin en büyük ödülü olan Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünü aldık. Bu ödülü Gaziantep'e ve Şahinbey’e kazandırmaktan son derece mutluyuz emeği geçen tüm arkadaşlara da çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.