GÜNDEM - 06 Haziran 2023 Salı 21:13

SOLOTÜRK'ten muhteşem prova: Hava akrobasisi nefes kesti

A
A
A
SOLOTÜRK'ten muhteşem prova: Hava akrobasisi nefes kesti

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Tekirdağ'da Perşembe günü düzenleyeceği gösteri öncesinde yaptığı prova uçuşları ile izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.


Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Tekirdağ'da Uluslararası 57. Kiraz Festivali çerçevesinde yapacağı gösteri uçuşu öncesinde bugün öğlen saatlerinde 2 uçakla keşif yaparken akşam saatlerinde ise tek uçakla prova uçuşu gerçekleştirdi. Tekirdağ kıyı kesimleri ve Rumeli İskelesi üzerinde uçuş yapan SOLOTÜRK, akrobatik hareketler ile izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.
Vatandaşların büyük ilgiyle izlediği gösterilerde 'SOLOTÜRK kalkışı' ve 'SOLOTÜRK tonosu' gibi hareketlerin yanı sıra uçağın hızının en az seviyeye düşürülerek gerçekleştirilen ve dünyanın en zor tekniklerinden biri olan 'Saygı uçuşu' hareketini de gerçekleştiren pilotlar izleyenlerden tam not aldı.

"Tüylerimiz diken diken oldu"

SOLOTÜRK'ün uçuşunu izlemek için sahile akın eden vatandaşlar o anları cep telefonlarının kameralarıyla görüntülerken, prova uçuşunu izlemeye gelen vatandaşlardan Eski Havacı Serdar Bakal, SOLOTÜRK'ün performansını çok beğendiğini söyleyerek, "Eski bir havacı olarak tüylerimiz diken diken oldu. F16 sesi özgürlüğün sesidir. İnşallah bu özgürlüğümüz bitmez ülkemizde. Çok yetenekli pilotlarımız var, çok kabiliyetli pilotlarımız var. Bu da bir bakıma Türk'ün gücünü dünyaya gösteriliyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Renkli görüntülere sahne olan prova uçuşlarının yanı sıra asıl gösteri 8 Haziran 2023 tarihinde saat 18.30'da gerçekleşecek.

Halil Dağ - Tunay Özdemir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Pendikspor: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Antalyaspor, Pendikspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada Sam Larsson’un pasıyla hareketlenen Van De Streek, çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu kaleci Erdem kurtardı. 3. dakikada Pendikspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta çizgiye inen Gökcan’ın ortasında Erencan’ın volesinde top az farkla auta gitti. 8 dakikada çalımlarla sol kanattan ceza sahasına giren Erencan’ın şutu kaleciden geri döndü, ceza sahası dışından Mame Thiam’ın topun gelişine şutu üstten az farkla auta gitti. 13. dakikada Antalyaspor’un kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Adam Buksa, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı. 1-0 15. dakikada sağ kanattan Halil Akbunar’ın ceza sahasına ortasında, Erencan’ın kafa vuruşu kaleciden sekti, Mame Thiam’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluşturdu. 1-1 24. dakikada Pendikspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Erdem Özgenç’in şutunu, kaleci Helton Leite kornere çeldi. 45+5. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Halil Akbunar, çalımla ceza sahasına girdi. Akbunar’ın sol çaprazından uzak köşeye plasesinde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2 Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Candaş Elbil, Mert Bulut Antalyaspor: Helton Leite, Erdoğan Yeşilyurt, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Ufuk Akyol, Kaluzinski, Emre Uzun, Van de Streek, Sam Larsson, Adam Buksa Yedekler: Mehmet, Doğukan Özkan, Gerxhaliu, Dario Saric, Milosevic, Mert Yılmaz, Naldo, Assombalonga Teknik Direktör: Sergen Yalçın Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alparslan Öztürk, Welinton, Emre Taşdemir, Gökcan Kaya, N’diaye, Diaby, Halil Akbunar, Mame Thiam, Erencan Yardımcı Yedekler: Burak, Endri Çekiçi, Murat Akça, Rassoul, Umut Nayir, Midtsjo, Berkay, Efe Sayhan, Eze Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez Goller: Adam Buksa (dk.13 pen.) (Antalyaspor), Mame Thiam (dk.15), Halil Akbunar (45+5) (Pendikspor) Sarı kartlar: Emre Uzun, Adam Buksa (Antalyaspor)