GÜNDEM - 03 Eylül 2015 Perşembe 16:24

Stephen O’Brien konteyner kenti ziyaret etti

A
A
A
Stephen O’Brien konteyner kenti ziyaret etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, Kilis'in Öncüpınar konteyner kentinde kalan Suriyelileri ziyaret etti

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, beraberindeki heyetle birlikte Öncüpınar konteyner kentine giderek yapımı tamamlanan çift katlı konteynerler, sosyal tesisler ve okullarda bir dizi incelemelerde bulundu. O’Brien bölgede huzurun ve barışın sağlanması için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, Birleşmiş Milletlerin Türkiye’ye olan desteğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı O’Brien, adını çok duyduğu kampları bizzat görmek için burada olduğunun altını çizerek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Kilis Valiliği’nin Suriyelilere vermiş oldukları hizmetleri yerinde görme fırsatını bulduklarını, dünyanın en büyük ve en modern konteyner kentinde bulunmaktan gurur duyduğunu, Türkiye’nin dünyaya örnek olabilecek çok başarılı işler çıkarttığını belirterek, dünya kamuoyunun da bunu takdirle izlediğini söyledi. O’Brien, bu vesileyle başta Vali Süleyman Tapsız’a ve yardıma ihtiyacı olan Suriyelilere el uzatan tüm Türk halkına teşekkürlerini iletti.

BM Genel Sekreter Yardımcısı O’Brien, konteyner kentteki kreşi ziyaret ederek çocuklarla da bir araya geldi. Çocukların söylediği şarkıları dinleyen O’Brien, konteyner kentteki sosyal tesisleri ziyaret etti. Sosyal tesislerdeki bilgisayar, müzik bölümleri ve halı dokuma tesislerini gezdikten sonra Suriyeli aileleri ziyaret ederek konteyner kentteki temaslarını tamamlayan Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, beraberindeki heyetle birlikte Kilis’ten ayrıldı.

MEHMET ALİ DAĞ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir