KENT HABERLERİ - 19 Eylül 2014 Cuma 16:44

Su israfına karşın kurulan ‘su tasarruf timi’ göreve başladı

A
A
A
Su israfına karşın kurulan ‘su tasarruf timi’ göreve başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, su israfını önlemek ve tasarruflu kullanmak amacıyla ilçe dahilinde görev yapacak ‘Su Tasarruf Timi’ kurdu. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Maksadımız suyun önemine vurgu yapmak ve suyu ihtiyacı kadarıyla kullanarak israfını önlemek” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, israf edilen suyun önüne geçebilmek ve ilçe halkını bilinçlendirmek amacıyla ‘Su Tasarruf Timi’ kurdu. Tanıtım için ilçe meydanında stant açan Gaziosmanpaşa Belediyesi, hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıtarak kampanyaya destek istedi.

SU TASARRUF TİMİ RESMEN GÖREVE BAŞLADI
Öte yandan Gaziosmanpaşa Meydanı’nda yapılan törenle tanıtımı yapılan ‘Su Tasarruf Timi’ resmen göreve başladı. Ekiplerin ilk görev gününde yalnız bırakmayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, yeni kurulan timle birlikte sokak sokak dolaşarak halka tanıtım broşürü dağıttı.

Başkan Usta, “Dünyada su sıkıntısının olduğunu hepimiz biliyorsunuz. Ama İstanbul’da Türkiye’de olmaması anlamına gelmiyor. Bu anlamda hem fazla kullanılan, israf edilen suyun önüne geçebilmek, hem de insanlarımızı bu konuda duyarlı hale getirebilmek amacıyla böyle bir kampanya başlattık” dedi.
İsrafı önlemeyi amaç edindiklerini belirten Başkan Usta, “Maksadımız suyun önemine vurgu yapmak ve suyu

ihtiyacı kadarıyla kullanarak israfını önlemek. Bu vesileyle sokaklarda dolaşacak su timleri kurduk. Bu timlerle birlikte suyun fazla kullanıldığı evlerde, sokaklarda, araba yıkama mekanlarda yani çok fazla su israf edildiği yerlerde bu timlerimiz kendilerinin yanına giderek uyarılarda bulunacaklar. Az su kullanılmasını önerecekler. Önlem alınması gereken yerleri de tespit etmiş olacaklar. Böylelikle daha az su kullanımı ile insanlarımızı tasarruflu su kullanımına teşvik etmiş olacağız” diye konuştu.

ADNAN SULAR
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir