ASAYİŞ - 04 Ekim 2017 Çarşamba 09:57

Suikast timi tarihi karar öncesi duruşma salonuna geldi

A
A
A
Suikast timi tarihi karar öncesi duruşma salonuna geldi

Muğla 2’nci ağır Ceza Mahkemesinde görülen ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi’ davasında tutuklu 43 sanık, duruşmanın yapılacağı salona araçlarla giriş yaptı.

Karar duruşması öncesi Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinden dört araç ile alınan tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemi altında duruşmanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunun altında garaj alanına direk araçlarla giriş yaptı. Daha önceki bazı duruşmalarda sanıklar duruşma salonuna araçtan indirilerek yaya olarak alınırken, son karar duruşmasında sanıklar içeri araçlardan indirilmeden alındı.

Saat 09.30’da başlaması beklenen duruşma öncesi şehit polis Nedip Cengiz Eker’in annesi ve babası da duruşma salonuna geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın karar duruşması için gelirken, sanıkları son sözleri alındıktan sonra verilecek ara karar sonrası nihai karar sanıkların yüzüne okunacak.

37 eski asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, sanıkların, “Cumhurbaşkanına suikast”, “Anayasayı ihlal”, “yasama organına karşı suç”, “hükümete karşı suç”, “silahlı terör örgütü yöneticisi olma”, “yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme”, “yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama”, “zincirleme şekilde silahla tehdit”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret”, “kamu malına zarar verme”, “mala zarar verme”, “nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali” ve “nitelikli yağma” suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün ‘suikast timi’ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. 

Bekir Tosun - Mehmet Barlas - Mihrap Düzöz - Ali Gözeten - Sinan Yeniçeri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30