SPOR - 17 Ocak 2017 Salı 20:48

Takımının maçını 15 dakika da olsa canlı izledi

A
A
A
Takımının maçını 15 dakika da olsa canlı izledi

3 cihazla yaşam mücadelesi veren Nurçin Arlı’nın fanatik taraftarı olduğu Galatasaray maçını canlı izleme hayali gerçekleşti. Hava soğuk olması nedeniyle 15 dakikada olsa maçı izleyen Nurçin, mutluluğunu dile getirdi.

10 yaşında milyonda bir görülen kas gevşekliği (duchenne muscular dystrophy miyopati) hastalığına yakalanan 28 yaşındaki Nurçin Arlı yazdığı 3 kitabının yayımlanması ve Galatasaray maçını canlı izleme hayaliyle yaşıyordu. İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) ’3 makineyle yaşam’ haberi sonrasında ilk olarak “Vatan Gözlüm” adlı kitabı, Galatasaray Kulübünün bir kongre üyesi tarafından tüm masrafları karşılanarak, baskıya girdi. Daha sonra Ziraat Türkiye Kupası’nda Elazığsporla karşılaşacak olan sarı-kırmızılıların kaldığı otele Galatasaray’ın taraftar gruplarının aracılığı getirilen Arlı burada futbolcularla buluştu. Futbolcular, 7 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 28 yaşındaki Nurçin’e imzalı formalarını hediye etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. En büyük hayali Galatasaray maçını canlı izlemek olan Nurçin Arlı Medical Park Elazığ Hastanesi tarafından hazırlanan tam tesisatlı ambulansla otelden alınarak Elazığ Atatürk Stadyumuna getirildi. Havanın soğuk olması ve rahatsızlığı nedeniyle 15 dakika da olsa takımının maçını izleyen Arlı’nın mutluluğu gözlerine yansıdı.

Galatasaray maçına geldiğini belirten Nurçin Arlı, "Hayalim gerçekleşti. Çok mutluyum. Dün akşam ve bugün futbolcularla görüştüm. Hayalimi gerçekleştirdikleri için herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kitabımda yayınlanmak üzere. Galatasaraylı futbolcular kitabımı almayı ve reklamını yapmayı teklif ettiler. Beni İstanbul’a davet ettiler. Umarım Türk Telekom Arena’da da onlarla görüşeceğim" dedi.

İhlas Haber Ajansı’nın hayallerinin gerçekleşmesinde ön ayak olduğunu aktaran Arlı, "İHA’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Maça geldiğim için çok mutluyum. Şuanda mutluluğumu anlatamıyorum. Şuan heyecanlıyım. Dün futbolcularla konuştuğumda sürekli heyecan vardı" diye kaydetti.

Yunus Özhanlı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.