GÜNDEM - 27 Kasım 2015 Cuma 14:49

Tarım sektörünün dev buluşması 15. Growtech Eurasia için geri sayım başladı

A
A
A
Tarım sektörünün dev buluşması 15. Growtech Eurasia için geri sayım başladı

GrowtechEurasia; Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 2-5 Aralık tarihleri arasında 30’u aşkın ülkeden 650 markanın katılımıyla Antalya Expo Center’da 15. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Dünyada en yüksek büyüme oranına sahip ilk 5 sektörden biri olan tarım için yılda ortalama 500 milyon dolar iş hacmi oluşturan GrowtechEurasia’ya uluslarararası iş bağlantıları yapmak üzere 11 ülkeden 43 kişilik alım heyeti katılacak.

Türkiye ekonomisinin can damarı tarım sektörü, 2-5 Aralık tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek 15.GrowtechEurasia; Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarında buluşmaya hazırlanıyor. 75 ülkeden 80 bin ziyaretçinin beklendiği GrowtechEurasia Tarım Fuarında, 30’u aşkın ülkeden 650 marka yer alacak. Katılımcılar ve ziyaretçiler Sera ve Teknolojileri, Tarım Teknolojileri ve Ekipmanları, Sulama Sistemleri, Tohumculuk, Fidecilik, Bitki Besleme ve Koruma, Biyolojik Mücadele, Tarımsal Makine ve Ekipmanları ile ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetlere 4 gün süreyle GrowtechEurasia çatısı altında ulaşmış olacak.

2015 yılı ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarda yüzde 3.8 oranında büyüme gösterdiğini belirten UBM EMEA (Istanbul) Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, “Tarım sektörümüz Eylül 2015’te açıklanan verilere göre yüzde 6.7 oranında büyüme kaydederek ülke ekonomimizin üzerinde büyüme performansı gösterdi. GrowtechEurasia olarak geçen yıl tarım sektörü için 500 milyon dolarlık iş hacmi yarattık ve bu katkımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği organizasyonuyla Arnavutluk, Azerbaycan, Hırvatistan, Kazakistan, Kırgızıstan, Kosova, Mısır, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus olmak üzere toplam 10 ülkeden 40 kişilik alım heyetini uluslararası iş bağlantıları yapmak üzere GrowtechEurasia’da katılımcılarımızla biraraya getiriyoruz” dedi.

Tarım ve gıda ürünlerine olan ihtiyacın sürekli olduğuna bunun da daha fazla tarımsal üretim anlamına geldiğine dikkat çeken Engin Er, “Dünya genelindeki gıda talebini karşılamak için tarımsal üretim teknikleri her geçen gün gelişiyor modernleşiyor. Ülkemizde de modern tarıma büyük ölçekte yatırım yapılıyor. Tarım, dünya genelinde en fazla büyüme oranına sahip 5 sektörden biri. GrowtechEurasiada ticaretin gelişmesi misyonunun yanında katılımcı ve ziyaretçilerini her yıl sektöre dair en yeni teknoloji, ürün ve yöntemlerle buluşturmayı ve tanıtmayı hedefliyor. Bu yıl da sektöre dair tüm yenilikler GrowtechEurasia’da olacak” diye konuştu.
15. GrowtechEurasia; Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, tarım sektörüne artı değer katan yenilikçi projeleri desteklemek üzere Sera Teknolojileri, Tohum, Fide, Fidan, Bitki Besleme ve Koruma, Tarımsal Makine ve Teknolojileri, Sulama Sistemleri ve Ekipmanları kategorilerinde Growtech Tarım Ödülleri veriyor. Bu yıl sekizinci kez düzenlenen Growtech Tarım Ödülleri, 2 Aralık tarihinde fuar alanında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
GrowtechEurasia 2015 Tarım Fuarının ana sponsoru, İnovatif tarım felsefesiyle organik gübre üretimi yapan Bactogen, İletişim Sponsoru, Turkcell Çiftçi Birliği ile dünyanın kişiye özel ilk tarım danışmanlığı servisini sunan Turkcell, Co-sponsoru da bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmet platformu Findeks oldu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.