EKONOMİ - 05 Mart 2015 Perşembe 11:47

TAV, Berlin Fuarı’nda İzmir, Gazipaşa ve Bodrum’u tanıtıyor

A
A
A
TAV, Berlin Fuarı’nda İzmir, Gazipaşa ve Bodrum’u tanıtıyor

TAV Havalimanları, Almanya’da düzenlenen ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda bu yıl işlettiği İzmir, Gazipaşa-Alanya ve Bodrum Milas havalimanlarının tanıtımı yaptı.

Havalimanı işletmeciliğinin önemli markalarından olan TAV Havalimanları, bu yıl 49. kez düzenlenen ve uluslararası turizm-seyahat endüstrisinin en prestijli etkinliklerinden olan ITB Berlin-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’na katıldı. TAV Havalimanlarının, İzmir, Gazipaşa-Alanya ve Bodrum tanıtımını ön plana taşıdığı standında ayrıca Gürcistan’ın Batum, Makedonya’nın Ohrid ve Tunus’un Enfidha-Hammamed destinasyonları tanıtıldı. TAV Havalimanları Pazarlama Direktörü Aslıhan Çörtük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TAV havalimanlarına gelen yolcu sayısını arttırmayı amaçladıklarını kaydederek,

“Buna yönelik çeşitli faaliyetlerimiz var, çeşitli pazarlama faaliyetlerimiz var ve ITB’de bu işin yapıldığı en büyük arena. Her sene katılıyoruz biz ITB’ye bu sene 12. kez katılıyoruz ve 20 arkadaşımızla beraber buradayız. TAV 7 farklı ülkede 14 havalimanı işletiyor ve bu havalimanlarının bazılarının turizm potansiyeli oldukça yüksek. Tabi sadece havalimanı işletmecisi olarak yeterli olmuyor o şehrin turizmi potansiyelini pazarlamak anlamında. Burada diğer turizm otoriteleri ile birlikte çalışıyoruz, önümüzdeki yılları beraber planlıyoruz, tur operatörleriyle, havayollarıyla. Bu aslında turizm zincirinin bütün halkaları ile burada buluşabiliyoruz.

Pazarlamasını yaptığımız şehirlerin potansiyelini daha iyi değerlendiriyoruz ve önümüzdeki yıllarda neler bekliyor onları konuşuyoruz, buna uygun planlar da yapıyoruz ama nihai hedefimiz bu şehirlere gelen turist sayısını arttırmak. Dolayısıyla nihai amacımız havayollarına gelen yolcu sayısını arttırmak. Bunu planlayarak geldik buraya” dedi.

Aslıhan Çörtük fuara bu yıl 12.defa katıldıklarını ifade ederek, “Dünyanın her yerinden turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin buluştuğu ITB Berlin Fuarı’nda bu yıl İzmir, Gazipaşa-Alanya ve Bodrum’u ön plana taşıdık. Bu destinasyonların yer aldığı çanakta turizm potansiyeline paralel uçuşların artışına katkı sağlamak amacıyla büyük çaba sarf ediyoruz.

Ayrıca Gürcistan, Makedonya ve Tunus’ta işlettiğimiz havalimanlarının yer aldığı destinasyonları da tanıtıyoruz. 12. kez yer aldığımız bu fuarda hedefimiz bulunduğumuz bölgelere katkı sağlamak. TAV Havalimanları olarak, ülkelerin ve şehirlerin giriş-çıkış kapıları olan havalimanlarının turizmin gelişmesi için itici güce sahip olması gerektiğinin farkındayız. Bu anlamda, 7 ülkede işlettiğimiz 14 havalimanı ve çeşitli coğrafyalarda faaliyet gösteren hizmet şirketlerimizi temsil eden standımızda bugün katılımcılar ve ziyaretçilerin ilgisini görmek mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarına 160 bin metrekarelik alanla katılan TAV, 180’den fazla ülkeden gelen yaklaşık 10 bin katılımcı ve 180 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarının yanı sıra Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı işletiyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.