EĞİTİM - 20 Ağustos 2015 Perşembe 09:33

Teknoloji desteği ile eğitimde fırsat eşitliği dönemi

A
A
A
Teknoloji desteği ile eğitimde fırsat eşitliği dönemi

Bu yıl “Geleceğin Eğitimini Tasarlıyoruz” temasıyla düzenlenen 25. Uğur Okulları Kurucular Toplantısı gerçekleşti. Toplantının içeriği ve yeni eğitim öğretim sezonunda yapılacak projeler hakkında konuşan Enver Yücel önümüzdeki eğitim öğretim yılında ‘’Uğur Raunt’’ adıyla yeni bir ürün ortaya çıkaracaklarını ve bu ürünün eğitimde fırsat eşitliğini sağlama yolunda önemli bir adım olacağını dile getirdi.

 Bu yıl “Geleceğin Eğitimini Tasarlıyoruz” temasıyla düzenlenen 25. Uğur Okulları Kurucular Toplantısı, Türkiye genelindeki 125 okulun kurucu ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Oldukça yoğun bir gündemden oluşan toplantıda Uğur Okulları’nın yenilikçi ve kariyer odaklı eğitim sisteminin geleceği ve Türkiye’deki eğitim anlayışını yeniden düzenleyecek yeni atılımlar konuşuldu. Toplantının içeriği ve yeni eğitim öğretim sezonunda yapılacak projeler üzerine konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel önümüzdeki eğitim öğretim yılında ‘’Uğur Raunt’’ adıyla yeni bir ürün ortaya çıkaracaklarını ve bu ürünün eğitimde fırsat eşitliğini sağlama yolunda önemli bir adım olacağını dile getirdi. Uğur Raunt’un dünyanın eğitim teknolojisi içeriği anlamında en iyisi olacağını belirten Yücel, ‘’Bu ürünü ilk kez burada açıklıyorum. Uğur Raunt ile öğrencinin yapamadığı, öğrenemediği konuları teşhis ederek tedavi yöntemlerinin neler olabileceğini bilimsel verilerle değerlendiren, uzaktan öğretim yapan teknoloji içerikli bir ürün elde edeceğiz’’ dedi ve bu ürünü gerek Uğur Okulları’na gerek başka okullara giden her öğrencinin rahatlıkla alabileceğine dikkat çekti.

48 SENELİK TECRÜBE
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları için yeni bir miladın başladığını söyleyen Enver Yücel, 48 yıl önce Uğur Dershaneleri ile eğitim öğretim hayatına başlayan kurumlarının bugün kolejleri ve üniversitesiyle büyük bir eğitim grubu haline geldiğini belirtti. Yasal çerçevelerden dolayı bu sene Uğur Dershaneleri’nin dönüşümünün başlangıç yılı olduğunu dile getiren Yücel, ‘’Bu yıl, Uğur Okulları’na adım atmamızın ilk yılı olacak. Anaokulundan üniversiteye kadar uzanan bir eğitim öğretim oluşumunun temellerini atıyoruz’’ dedi.

‘BUGÜNÜN DEĞİL GELECEĞİN OKULLARI’
Uğur Okulları’nın sadece maddi kaynaklara öncelik veren bir kurum olmaktan ziyade öncelikli olarak Türkiye’nin sorunlarına eğilen sevgi, barış, huzur, güvenlik dolu ve gelişime kalkınmaya alt yapı oluşturacak yarının beşeri sermayesini üreten okullar olacağını dile getiren Enver Yücel, ‘’Bu okullar bugünün değil geleceğin okulları olacaktır’’ diye konuştu. ‘’Biz, iletişim becerileri, yaşam kültürü, fen, teknoloji, matematik ve bunun yanına sanatı da katarak Türkiye’nin gurur duyabileceği bir okullar zinciri oluşturmaya çalışacağız’’ diyen Yücel, bu okulları ülkenin belli bölgelerinde değil her tarafında açmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Hedeflerinin Türkiye’de okumak isteyen her öğrenciye ulaşmak olduğunun altını çizen Yücel, ‘’Köylere kadar gidip bu öğrencileri bulacağız. Geleceğin Türkiye’sini inşa ederken ona en büyük değeri katan sermayeyi biz üretmiş olacağız’’ diyerek sözlerini noktaladı.

’ÖNCELİKLE YABANCI DİL EĞİTİMİNE ÖNEM VERECEĞİZ’
Toplantıda konuşmasını yapan Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak Türkiye genelindeki 125 okullarında öncelikle iyi insan yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı. ‘’Hukukun üstünlüğünü savunan, dünya vatandaşı olan, iyi yabancı dil bilen donanımlı insanlar yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Okullarımızda öncelikle 5. Sınıftan itibaren ağırlıklı yabancı dil eğitimine önem vereceğiz. Bunu desteklemek adına öğrencilimize yaz aylarında Washington ve Toronto’daki okullarımızda ücretsiz yabancı dil eğitimi vermeye başladık’’ dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 11 Ukraynalı kadının hazırladığı ‘Sanatçıların Gözünden Alanya’ sanat sergisi açıldı Ukrayna’nın farklı şehirlerinden 11 kadın sanatçının eserlerinden oluşan “Sanatçıların Gözünden Alanya” sanat sergisi Kızılkule’de açıldı. Serginin açılışına Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Alanya Belediyesi ve Alanya Müze Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen sergide, Alanya’nın doğal güzelliklerinin yorumlandığı eserler yer alıyor. Sergiyle ilgili Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile Ukrayna’nın farklı şehirlerinden gelerek bir süre Alanya’da yaşayan sanatçılar önce Alanya’nın doğal güzelliklerini ve sosyal hayatını gözlemlediler, daha sonra gözlemlerini tuvale işlediler. Bahse konu sanatçıların Alanya’mıza dair gözlemlerinin eserlerinden oluşan sergi bugün saat 16.00’da Kızılkule’de açıldı. 2 gün devam edecek serginin, Haziran ayında Kiev Büyükelçiliğimizin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de tekrarlanması planlanıyor. Her iki serginin de Ukrayna’da Alanya’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi. "Sanatçıların Gözünden Alanya" sanat sergisi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
Gümüşhane Gümüşhane’de toz bulutu etkili oldu Gümüşhane’ye dün akşam saatlerinden itibaren Mısır ve Libya üzerinden gelen çöl tozları kenti adeta kızıla boyadı. Ülke genelinde etkili olan toz taşınımı Gümüşhane’de de etkisini gösterirken, sabah saatlerinde yoğun olan toz bulutu nedeniyle bazı vatandaşlar nefes almakta güçlük çekti. Görüş mesafesinin azaldığı kent merkezinde yaşayan Mustafa Akbulut, hemen her yıl gerçekleşen ama bu yıl etkisi daha fazla görülen toz taşınımının çocuk ve hasta olan yaşlıları rahatsız ettiğini söyledi. Sabah kalktıklarında gökyüzünün kızıla boyandığını ve bir toz bulutunun gökyüzünü ve şehri kapladığını anlatan Akbulut, “Dün akşam ay ışığını net göremiyorduk. Sabah kalktığımızda gökyüzünün kızıla boyandığını gördük. Araştırdığımızda Afrika üzerinden gelen toz taşınımının şehrimizin üzerini kapladığını öğrendik. Toz bulutunun bereket olduğu da söyleniyor. Bunun için yağmur olması lazım. Yağış olmayınca şehrin üzerinde bayağı kaldı ve hala da var. Umarız yakın zamanda bereketli bir yağmur yağar ve bu toz taşınımı topraklarımızı bereketlendirir. Bu durum başta astım hastaları olmak üzere akciğer hastalarının düşmanı. Bu tür havalarda çocukların ve yaşlıların, astım hastalarının dışarı çıkmamaları gerekiyor. Umarız yaşlılarımız rahatsız olmamıştır” dedi. Cuma gününden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilen toz bulutu nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü de uyarı yaparak, toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.