POLİTİKA - 30 Mart 2017 Perşembe 09:13

Temurci: Darbenin finali 16 Nisan

A
A
A
Temurci: Darbenin finali 16 Nisan

“Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkeyi dağılmaktan ve parçalanmaktan kurtardı. Erdoğan bu millet için İkinci Kurtuluş Savaşı’nın lideridir”

MUSTAFA ARIDORU

mustafa.aridoru@iha.com.tr

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin, önemli açıklamalarda bulundu. “Yapılacak referandum, partiler üstü bir olay. Devletimizin geleceği için beka meselesidir” diyen Temurci şu şekilde konuştu;

SİSTEME BİR AD GETİRİYORUZ

Milletimiz niçin evet demeli? Bence şu anda konuşmamız gereken en temel konulardan bir tanesi budur. Şu anda sistemimizin bir adı yok. Yeni düzenlemeyle sistem artık başkanlık mı, yarı başkanlık mı, parlamenter mi, nedir bu sistemin adı sorusunu ortadan kaldırıyoruz. Aslında niçin evet bunun altında. Çünkü bir meseleyi siz tanımlayamazsanız o meseleyle ilgili olarak yaptığınız şeyleri özetleme şansınız yok. Şimdi sistemi milletleştiriyoruz. Bunlar olursa Türkiye istikrarlı bir ülke olacak. Yapılacak referandum, partiler üstü bir meseledir. Devletimizin geleceği için beka meselesidir.

VESAYET MAKAMLARI BİTECEK

Bizim demokrasi tarihimiz siyasi tarihimiz âdeta darbeler tarihi. Bir ülkede siyaset makamı gücünü kaybederse vesayet makamları güçleniyor. Bu özellikle 1960 ve sonrasına baktığımızda kendi millete giderek milletin oylarıyla iktidara gelemeyen bir zümre var. CHP ideolojisi ve avanesi millete gidip milletin gerçekten oylarıyla iktidara gelemeyecek bir kesim var. Bu kesim bunu 1960 yılında baktılar ki biz mevcut 1924 anayasasıyla iktidara gelme şansımız yok. O zaman anayasanın içerisine bir takım maddeler ilave edelim. Milletten oyla almadığımız o yetkiyi iktidar olamamakta gizli ama güçlü olarak iktidarda kalmaya devam edelim. Şimdi bu sistem çift başlılığı ortadan kaldırdığı gibi vesayet makamlarını da Allah’ın izniyle tarihin çöp sepetine atıyor. Vesayet makamları bitecek. Millet kime oy verdiyse, kimi iktidara getirdiyse milletin vermiş olduğu oyları birilerinin aşırarak kendilerine güç devşirme dönemi bitecek. Dolayısıyla güçlü bir demokrasi, kesintisiz bir demokrasi olacak.

Temurci: Darbenin finali 16 Nisan

KUTUPLAŞMAYI BİTİRİYORUZ

Artık bu ülkede bir sene sonra seçim olur mu, koalisyon bozulur mu derdimiz bitecek. En önemlisi istikrarın alt parantezi olarak Türkiye’de artık koalisyonlar dönemini kapatıyoruz. Artık Güneş Motel olayları bitiyor. Bu ülkede kutuplaşmayı bitiriyoruz. Artık mezhep üzerinden, meşrep üzerinden siyaset yapma devri Türkiye’de bitti. Çünkü \%51’in oyunu alabilmek için sadece bir bölgede siyaset yapmanız yetmeyecek. Türkiye’nin tümünü kucaklayacak, âdeta Mevlâna duruşu siyaset geliştirmeniz gerekiyor. Onun için de Türkiye’deki kutuplaşmaları azaltan ve kutuplaşmalar azalırken de istikrarımızın korunduğu bir sistem gelmiş olacak. Türkiye’de ekonomik istikrar yerli yerine oturacak. Artık, vatandaş güven verecek, yatırım yapabilecek. Ya şu koalisyon bozulur, şu hükûmet gider derdi olmayacak.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTEMİYORLAR

Ülkemiz çok hızlı büyüyen bir ülke. Yapılan reformlarla dünyaya ben de varım bensiz bu coğrafyada hesap göremezsiniz diyen bir Türkiye ortaya çıktı. Şu anda biz Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni konuşurken niçin parlamenter model bugün sadece Türkiye’de muhaliflerle tartışmamız gereken meseleden çıktı ve Batı’nın meselesi oldu bunu da çok iyi görmemiz gerekir. Çünkü onlar Türkiye’de istikrarsızlık, koalisyonlar istiyor. Bunların sonucu darbe demektir. Gücünü tahkim etmiş devlet-millet barışmasını sağlamış bir ülke kesinlikle istemiyorlar.

ERDOĞAN ÜMMETİN ÜMİDİ

Cumhurbaşkanımız Erdoğan tüm bu süreçlerde çok iyi rol oynadı. Ülkeyi dağılmaktan, parçalanmaktan ve çok büyük bir badireden kurtardı. Bu millet gerçekten şunu gösterdi; ona oy vermeyen insanların da 15 Temmuz sonrası onun liderliğine bu ülkenin ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyor. Sayın Erdoğan bu millet için İkinci Kurtuluş Savaşı’nın lideridir. Bütün bir coğrafyada âdeta ümmetin ümidi olan kişiden bahsediyoruz. Türkiye’de 15 yıldır ülkenin değişiminde kendileri çok etkili oldu. Dünya genelinde devletlerin en büyük eksiği liderlik, gerçekten liderleri olmayan yapılar çok ciddi sıkıntılar yaşıyor.

TEKERLEK DÖNSÜN İSTİYORUZ

Vatandaşa anlatıyoruz, biz bunu Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için yapmıyoruz. Hamdolsun bizim şu an öyle bir derdimiz yok. Biz gelecekte bu tekerlek bir kez daha tersine dönmesin diye bu çalışmaları yapıyoruz. 15 Temmuz eğer uzun bir geceyse o gecenin finalinin 16 Nisan olduğunu düşünüyoruz.

HAYIRDA ISRAR EDENLERE...

Evet, ve hayır demokratik bir haktır. Ama o hayırda ısrar edenlere şunu da söylüyoruz. Türkiye tarihinde ilk defa bir anayasa değişikliğinde böyle büyük bir uzlaşı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’ne, HDP’ye oy vermiş kardeşlerim şu tabloya bir bakın. Ülkeyi teröre teslim eden FETÖ’nün PKK’nın bile hayır dediği bir noktada kararınızı tekrardan düşünmenizi istiyorum. Bu bir parti meselesi değil, bunun milletimizin, devletimizin, vatanımızın bir gelecek meselesi olduğunu hep birlikte anlatmalıyız. Ve bunu dilimizin döndüğü kadarıyla inşallah başaracağız.

İSTANBUL’DA HEDEFİMİZ YÜZDE 60’I YAKALAMAK

İstanbul’da yüzde 60’ları yakalamak bizim en büyük hedefimiz. Tabii ilçe bazlı bu hedefler değişir. Ortalama olarak ifade ediyorum. Fakat çok büyük bir yalan propagandası ve algı yönetimi yapılıyor. Biz 15 yıl sonra değişim diyoruz. Daha güçlü bir Türkiye daha güçlü bir demokrasi için milletin her şeyi yönettiği gelecek planlıyoruz. İstanbul’da şu ana kadar yapılan en yoğun kampanya programı yapılıyor. Eksiklerimiz varsa da onlar başımız gözümüz üstündedir. Herkesin teşkilatlardaki kişiler kadar bu meselenin içinde olmasını istiyoruz.

15 TEMMUZ’U GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ

15 Temmuz, Türkiye için önemli bir gece. Milletimizin gerçekten demokrasiye olan inancını gördüğümüz bir gece. O gün milletin kutuplaştığını bu milletin birbirinden ayrı düştüğünü söyleyenlere millet en güzel cevabı verdi. Bunları gelecek nesillere de anlatmamız ve aktarmamız gerekiyor. Bu anlamda bu olayın içerisinde gerçekten hem AK Parti çatısı altında hem de Cumhurbaşkanımızla birlikte böyle bir süreci yaşamış olmak en büyük onur. O hain gecede sokaklara çıkıp şehit olan kardeşlerime rahmet diliyorum. Hem şehit ailelerimize hem gazi kardeşlerimize 15 Temmuz’un milletin emaneti olarak bakıyoruz. Bu millet 15 Temmuz’dan sonra bütün dünyaya demokrasinin yanında çok önemli bir şey söyledi: Türkiye ile ilgili planlarınız bu coğrafyada biz oldukça geçerli olmayacak.

Temurci: Darbenin finali 16 Nisan

HEDEFİMİZ İSTİKRARI KALICI HÂLE GETİRMEK

Anayasa’nın değişmesini istikrar ve demokrasinin kurumsallaşması için istiyoruz. Milletimizin yarınlara güvenle, korkmadan bakabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni istiyoruz. Ülkemiz 1950-1960 yılları arasında istikrar olduğu için gelişmiştir. Daha sonra sağ-sol olayları yaşandı. 1980’de, 28 Şubat’ta darbeler yapıldı. 2007’de e-muhtıra verildi. Biz istiyoruz ki, bu ülkede bir daha darbeler olmasın. Bu ülkede istikrar kalıcı hâle gelsin. Milletin seçtikleri hep iktidarda olsun. Bu ülkede milletin iradesi tankların altına alınmasın istiyoruz. Merhum Başbakanlar Menderes ve Özal’ın yaşadıklarını bir daha milletin seçtiği siyasetçiler yaşamasın istiyoruz. Bizim hamdolsun ki 2019’a kadar bir sıkıntımız yok. Biz şu an için değil, gelecek için bu ülkede yaşadıklarımızı evlatlarımız yaşamasın istiyoruz. Devletin bütün kurumlarını, ideolojik saplantılarla hareket etmemesi gerekiyor. ‘Cumhuriyeti biz kurduk, dolayısıyla bize aittir’ diyen CHP ideolojisinin bu ülkede son bulması lazım. Cumhuriyet ve demokrasi, vesayetin girdabından yeni düzenlemeyle kurtulabilir.

TÜRKİYE’NİN YARINLARINI EL BİRLİĞİYLE KURACAĞIZ

Türkiye’nin birlik ve beraberliği tüm kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Kardeşler topluluğu olarak her şeyden önce birbirimizi seviyoruz. Bir kırmızı çizgimiz var, o da öldürmeyeceksin. Bu topraklarda yaşayan Kürt’ün, Türk’ün, Arnavut’un, 77 milletin ve her türlü dinden olan kardeşimin de kanını akıtmayacaksın. Önce kucaklayacaksın. Biz bu ülkenin her anlamda gerçek sahipleriyiz. Eksikler olabilir mi? Olabilir. Bunu da birlikte konuşacağız, tartışacağız, eksileri de birlikte tamamlayacağız. Dolayısıyla el birliğiyle yarınların büyük ve güçlü Türkiye’sini birlikte kuracağız. Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, sadece Kürt veya Türk kardeşime kurşun sıkmadı. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve geleceğine kurşun sıktı. Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, vatan haini teröristlerdir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun 9 ayda 80 yaş ve üzeri bin hastaya evde sağlık hizmeti Samsun’da Sağlık Bakanlığınca 80 yaş ve üzeri yaşlı bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla kurulan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) uygulaması ile 9 ayda bin hastaya hizmet verildi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan ekip, 80 yaş ve üzeri bireyleri evinde ziyaret ederek, tedavilerini yapıyor. Yaşlılar Haftası çerçevesinde 92 yaşındaki Ali Ruhi Meral’ın evini ziyaret eden ekipler, burada tansiyon ölçme, hastasının ateşinin ölçülmesi, stetoskopla dinleme ve hastanın sağlık anlamında ihtiyaçlarının belirlenmesi ile ilgili çalışma yaptı. İl genelinde evde tedavisi yapılamayan yaşlılar ise randevu alınıp hastanede muayenesi gerçekleştirildikten sonra tekrar evlerine götürülüyor. "Bin hastaya hizmet" YAŞAM’ın kurulmasıyla 9 ayda bin hastaya ulaştıklarını söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Prof. Dr. Erdinç Yavuz, "Sağlık Yaş Alma Merkezi, Samsun’da tüm il merkezi ve ilçelerimizde kuruldu. 80 yaş ve hastalarımız için özel bir sağlık hizmetidir. Herhangi bir kriter olmaksızın tüm 80 yaş ve üzeri hastalarımızı bu hizmete dahil ediyoruz. Bu hizmette gördüğünüz gibi evde muayene, evde tetkik alımı, evde pansuman gibi, rehabilitasyon hizmetleri, fizik tedavi, psikolog, diyetisyen hizmetleri gibi bu ekiple birlikte evde sağlık hizmeti verebiliyoruz. Aynı zamandan bu hastalarımızın ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini de organize ediyoruz. Hastamız MHRS’den randevu almaksızın elimizdeki imkanlar dahilinde diğer branşlar kardiyoloji, nöroloji, ortopedi gibi bölümlerden hiç sıra beklemeksizin bir refakatçi arkadaşımızla beraber ilgili polikliniklere gönderiyoruz. Hiçbir zaman yaşlımızı yalnız bırakmıyoruz. Tüm sağlık hizmetlerini kapsayan bir hizmettir. Tüm ile ve ilçe merkezlerimizde yaygınlaştı. Bu hizmete başvurmakta çok kolaydır. Hastanelerimizde bulunan YAŞAM’a başvurabilirler. MHRS’de de bu merkezimiz mevcut, orada da başvurabilirler. 9 aydır verdiğimiz bir sağlık hizmetidir. Bin hasta sayımız oluştu. 80 yaş üstü daha çok vatandaşa ulaşmaya ihtiyacımız var. Polikliniklerimize başvurabilirlerse sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler" dedi.
Samsun 9 ayda 80 yaş ve üzeri bin hastaya evde sağlık hizmeti Samsun’da Sağlık Bakanlığınca 80 yaş ve üzeri yaşlı bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla kurulan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) uygulaması ile 9 ayda bin hastaya hizmet verildi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan ekip, 80 yaş ve üzeri bireyleri evinde ziyaret ederek, tedavilerini yapıyor. Yaşlılar Haftası çerçevesinde 92 yaşındaki Ali Ruhi Meral’ın evini ziyaret eden ekipler, burada tansiyon ölçme, hastasının ateşinin ölçülmesi, stetoskopla dinleme ve hastanın sağlık anlamında ihtiyaçlarının belirlenmesi ile ilgili çalışma yaptı. İl genelinde evde tedavisi yapılamayan yaşlılar ise randevu alınıp hastanede muayenesi gerçekleştirildikten sonra tekrar evlerine götürülüyor. "Bin hastaya hizmet" YAŞAM’ın kurulmasıyla 9 ayda bin hastaya ulaştıklarını söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Prof. Dr. Erdinç Yavuz, "Sağlık Yaş Alma Merkezi, Samsun’da tüm il merkezi ve ilçelerimizde kuruldu. 80 yaş ve hastalarımız için özel bir sağlık hizmetidir. Herhangi bir kriter olmaksızın tüm 80 yaş ve üzeri hastalarımızı bu hizmete dahil ediyoruz. Bu hizmette gördüğünüz gibi evde muayene, evde tetkik alımı, evde pansuman gibi, rehabilitasyon hizmetleri, fizik tedavi, psikolog, diyetisyen hizmetleri gibi bu ekiple birlikte evde sağlık hizmeti verebiliyoruz. Aynı zamandan bu hastalarımızın ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini de organize ediyoruz. Hastamız MHRS’den randevu almaksızın elimizdeki imkanlar dahilinde diğer branşlar kardiyoloji, nöroloji, ortopedi gibi bölümlerden hiç sıra beklemeksizin bir refakatçi arkadaşımızla beraber ilgili polikliniklere gönderiyoruz. Hiçbir zaman yaşlımızı yalnız bırakmıyoruz. Tüm sağlık hizmetlerini kapsayan bir hizmettir. Tüm ile ve ilçe merkezlerimizde yaygınlaştı. Bu hizmete başvurmakta çok kolaydır. Hastanelerimizde bulunan YAŞAM’a başvurabilirler. MHRS’de de bu merkezimiz mevcut, orada da başvurabilirler. 9 aydır verdiğimiz bir sağlık hizmetidir. Bin hasta sayımız oluştu. 80 yaş üstü daha çok vatandaşa ulaşmaya ihtiyacımız var. Polikliniklerimize başvurabilirlerse sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler" dedi.
Bursa Bakan Göktaş: "1 Nisan sabahı inşallah Bursa, gerçek belediyecilikle yola devam diyecek" Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan Yunuseli Aile Destek Merkezi ve Ana Kucağı Kreşi açılışına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa’nın 1 Nisan sabahı Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ile gerçek belediyecilikle yola devam edeceğini söyledi. Projesi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan binanın taban alanı 940 metrekare olup iki katlı olarak toplam bin 653 metrekare alana sahip ‘Yunuseli Aile Destek Merkezi ve Ana Kucağı Kreşi’ açılışı Bakan Göktaş’ın katılımıyla yapıldı. Giriş katı ana kucağı, 1. katı ise Aile Destek Merkezi ve BUSMEK olarak hizmet verecek şekilde projelendirilen binanın giriş katında ana kucağı bölümünde 6 adet sınıf, idari birimler, mutfak, 400 metrekare açık çocuk oyun alanı bulunmaktadır. 1. katta 6 adet kurs ve atölye amaçlı çalışma sınıfı, 1 diyetisyen ve 1 psikolog odası ile idari ofis yer almaktadır. Açılışta konuşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugün Bakanlık olarak, bütün çalışmalarımızı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda sürdürüyoruz. ‘Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve Güçlü Türkiye’ ilkesiyle aile yapısını güçlendirmeye büyük önem veriyoruz. Yürüttüğümüz her çalışmada ülkemizin en güçlü kalesi olan aileyi her türlü tehlikeye karşı korumak öncelikli hedefimizdir. Aile ve toplum refahı için atılan her adım inanıyorum ki, daha sağlıklı ve mutlu bir geleceğe önemli katkılar sağlayacaktır. Bu anlamda, 85 milyon vatandaşımıza götürdüğümüz her hizmette yerel yönetimlerimizi en kıymetli yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz” diye konuştu. "Bu yatırımlar 22 yıldır AK Parti belediyeciliğinin somut göstergesi" Türkiye geneline yaygınlaştırılacak 0-3 yaş arası çocuklar için Mahalle Odaklı Kreş Modelini çok önemsediklerini belirten Bakan Göktaş, “Bu modelle, kadınların ev ve iş hayatı arasında bir tercih yapmak zorunda kalmalarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz aile destek merkezi ve kreşimizi ise bu hedefimiz doğrultusunda atılan güzel bir adım olarak görüyoruz. Bu anlamda böylesi kıymetli bir kuruluşun hayat bulmasında başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yunuseli Aile Destek Merkezi ve Ana Kucağı Kreşi, AK Parti’nin 22 yıldır milletimize sunduğu hizmet belediyeciliğinin, gerçek belediyeciliğin somut bir göstergesidir. Yunuseli Aile Destek Merkezi’miz açtığı kurslarla bilişim teknolojileri, giyim, el sanatları, yabancı dil ve kişisel gelişim alanlarında vatandaşlarımıza destek olacak. Ücretsiz hizmet verecek olan Ana Kucağı Kreşi ise ailelerin çocuklarını güvenle bırakacakları bir eğitim yuvası olacak. Çocuklarımızın paylaşmayı, dayanışmayı ve birlikte çalışmayı öğrenecekleri bu kreşte, aynı zamanda yaşadıkları şehrin kültürel ve manevi değerlerini öğrenerek büyüyecekler” dedi. "1 Nisan Türkiye’nin dört bir yanında böylesi kuruluşları yaygınlaştırmak için bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Göktaş, “22 yıldır AK Parti belediyeciliğiyle, 81 ilimizi daha yaşanabilir, dirençli ve huzurlu şehirler haline getirdik. Türkiye’nin dört bir yanını büyük eserlerle ve dev yatırımlarla donattık. Belediyelerimiz şehirlerin altyapı ihtiyaçlarını giderirken sosyal politikaları da ihmal etmedi. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz merkezlerle AK Parti, yerelde eser siyasetinde, hizmet siyasetinde önemli başarılara imza attı. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. Yaklaşık iki hafta sonra hepimiz sandıklara gideceğiz. Bursa’da 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakımızla büyük bir zafere imza atacağız. Büyük bir samimiyetle Bursa’ya hizmet eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte eser siyasetimize, hizmet siyasetimize ilk günkü heyecanla devam edeceğiz. Biz de bakanlık olarak, başkanlarımızın her daim yanında olacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Cumhur İttifakıyla birlikte Türkiye Yüzyılı’nda Bursa’yı her alanda güçlü bir şehir haline getirmek için çalışacağız. İnşallah, 1 Nisan sabahı, inşallah Bursa, gerçek belediyecilikle yola devam diyecek. Vizyoner belediyecilikle, vizyon sahibi başkanına Bursa sahip çıkacak. Çok daha güzel yatırımlara birlikte imza atacağız” dedi. Bugün 32’nci ana kucağını hizmete açtıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Devletimiz bu manada önemli çalışmalar yapıyor. Özel sektörün bu manada çalışmaları da var. Ancak buna ulaşamayanların ihtiyacını gördüğümüz için, 32 farklı noktada açmak nasip oldu. 4 bin tane çocuğumuzu buralarda eğitimden geçiriyoruz. Bu çalışmaya 0-3 yaş aralığındaki çocuklarımıza da hizmet vermek istiyoruz. Çocuklar için okul öncesi eğitim çok önemli. Bir çocuk oluşumunun gelişimi 7 yaşına kadar tamamladığını biliyoruz. Ailelerden yaptığımız hizmetle ilgili memnuniyeti duymak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Bakan Göktaş daha sonra ana kucağındaki çocuklarla bir araya geldi.