ASAYİŞ - 21 Aralık 2015 Pazartesi 20:41

Teröristler yine okul yaktı!

A
A
A
Teröristler yine okul yaktı!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından bir gün arayla ikinci okul da ateşe verildi. Teröristlerin yaktığı okul çevre binalardaki vatandaşlar tarafından saniye saniye cep telefonuna kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi İdil Caddesi üzerinde bulunan Özel Rahşa Sağlık Meslek Lisesi, bir grup terörist tarafından ateşe verildi. Alevler içinde kalan okul, çevre binalarda ikamet eden vatandaşlar tarafından saniye saniye cep telefonuna kaydedildi.
Teröristler dün de Cizre ilçesinde bulunan Menderes İlk ve Orta Okulu'nun çatısını yakmıştı. 

DİYARBAKIR’DA DA OKUL YAKTILAR

Diyarbakır’da yol kapatarak otomobillerin kontaklarını alan PKK’lı teröristler, bir okulu ateşe vererek yaktı.

Edinilen bilgilere göre olay, merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan Vehbi Koç İlkokulu’nda meydana geldi. Yüzleri maskeli teröristler, yol kapatarak otomobillerin kontaklarını aldı. Teröristler yolu kapattıktan sonra sokak arasında bulunan Vehbi Koç İlkokulu'nun kapısını kırdı. Okul bahçesine giren teröristler, hazırladıkları el yapımı bombaları ve molotofları sınıflara attı. Bir süre sonra okul alevlere teslim oldu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı terörle mücadele ekipleri geldi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, teröristlerin ateş açması üzerine kısa süre çatışmaya girdi. Bölgeye takviye olarak gelen zırhlı araçların ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürürken, okul kullanılamaz hale geldi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, okulu yakan teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır söyleşi ve imza günü yaptı Bahçelievler Belediyesi tarafından bu yıl "Bahçelievler’den Gazze’ye: Özgür Filistin" temasıyla düzenlenen 4. Ulusal Kitap Fuarı’nda Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır söyleşi yaptı. Başkan Bahadır "120 yayınevi geldi. 1 milyona yakın kitap var. Hedefimiz 2 milyon kişiyi buluşturmaktı. Yoğun bir kalabalık var" dedi. Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Ulusal Kitap Fuarı’nın açılışı 28 Kasım’da gerçekleştirilmişti. Fuar Bahçelievler Kongre Merkezi’nde bu yıl "Bahçelievler’den Gazze’ye: Özgür Filistin" temasıyla düzenleniyor. Bu yıl fuarda 40 stant ve 120’den fazla yayınevinin yer alırken 100’ün üzerinde yazarın söyleşi ve imza etkinlikleri yapıldı. Bugün ise Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır söyleşi yaptı. Başkan Bahadır, söyleşide vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Hakan Bahadır söyleşisinde uyuşturucu, kadına şiddet, aile ilişkileri, eğitimin ve sanatın önemi, sporun önemi, engelli bireyler gibi birçok konuya değindi. Başkan Bahadır, söyleşi sırasında ise yakın zamanda Bahçelievler’e bir gölet yapılacağını müjdeledi. Söyleşi sonunda fuar neticesinde düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren ilk 3 kişiye ödüllerini Başkan Bahadır takdim etti. Ardından Bahadır, okurları için "Kent Doktoru" isimli kitabını imzaladı. Öte yandan yarın da devam edecek fuarı yaklaşık bir buçuk milyon kitapsever ziyaret etti. Fuarda yayınevlerinin gelirlerinin yüzde 15’i ise Gazze’ye bağışlanacak. "120 yayınevi geldi" Söyleşi sonrası kitabını imzalayan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "Bu hafta başladık yarın son. 4. Ulusal Kitap Fuarı’nı yapıyoruz. 120 yayınevi geldi. 1 milyona yakın kitap var. Hedefimiz 2 milyon kişiyi buluşturmaktı. Yoğun bir kalabalık var. Özellikle çocuklar ve gençlerin kitapla buluşmasını amaçladık. Sosyal medyada belki de kitap okumuyorlar ama biz o kitap heyecanını verdirmeye çalışıyoruz. Benim ‘Kent Doktoru’ diye bir kitabım vardı. Bugün onunla ilgili bir söyleşim vardı şimdi de onları imzalıyoruz. Seneye imkan olursa uluslararası yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. (Hİ-SB-
İstanbul Radomir Djalovic: "Son iki deplasman maçında kazandığımız puanlar kötü değil" Kayserispor Teknik Direktörü Radomir Djalovic, ligde oynadıkları son iki maçta da deplasmanda mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Son iki deplasman maçında kazandığımız puanlar kötü değil" dedi. Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Kayserispor, deplasmanda karşılaştığı Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Radomir Djalovic, "Zor bir maçtı. Eyüpspor’u mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Maçtan evvel problemlerimiz vardı. Maç esnasında da önce Carole sonra yerine giren Arif sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. İlk yarı maçı kontrol ettik. Pozisyonlarımız da oldu. İkinci yarıda ofsayttan yediğimiz gol bizi zorladı. Oyuncularımız karakterlerini koyarak skoru değiştirdi. Baktığınızda son iki deplasman maçında kazandığımız puanlar kötü değil ama kazanmak isterdik. Sakatlıklarımız ve Furkan’ın sarı kart cezası bulunuyor. Kalan iki maçta her şeye rağmen iyi performans göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu. "Transfer döneminde 4-5 oyuncu almamız gerekiyor" Kadro derinliği olarak özellikle savunmada zorlandıklarını aktaran Djalovic, "Savunmada bazı sakatlıklar yaşadık. Son maçlarda devamlı oynayan birçok oyuncularımızdan yararlanamadık. Yöneticilerle görüştüm. Bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Transfer döneminde 4-5 oyuncu almamız gerekiyor. Kadromuzu güçlendirirsek çok daha iyi mücadele gösterebiliriz. Kalan maçlarımızdan en iyi sonuçları çıkartıp toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız" ifadelerinde bulundu.
Siirt Siirt AFAD, gönüllülerle ekibini güçlendiriyor Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, gönüllüler ekibini güçlendiriyor. Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Cahit Akkoyun, gönüllülerle etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Akkoyun, "Bir kısmını Cumartesiye aktardık. Gönüllülerimle burada gerek yarışmalar olsun gerek eğitim amaçlı çadır kurma, bilgi yarışmaları olsun etkinlikler yaptık. Toplamda yaklaşık olarak 5 bin yakın AFAD gönüllümüz var. Bunlardan 108 Destek AFAD gönüllüsü olmaktadır. Bu ünvanı 5 günlük bir eğitim süreciyle kazanmaktadır. 12 Destek AFAD gönüllümüzün kartını dağıtacağız. Yapacağımız diğer etkinliklerle çalışmalarımız sonlandıracağız. Ülkemiz başta deprem olmak üzere birçok afette karşı karşıya kaldığı bir coğrafyada bulunmakta. Her zaman hazır olmak durumundayız. Toplumda afet farkındalığı oluşturmak. Afetin ortak dilini ve ortak kültürünü oluşturmak bizim olmazsa olmazımız. AFAD bunun için vardır. Toplumun her katmanına ulaşmaya gayret ediyoruz" dedi. İl Afad Gönüllülük Koordinatörü Erkan Yılmaz, gönüllük sisteminin 3 aşamandan oluştuğunu belirterek, "Temel Afet Gönüllüsü, e-devlet üzerinden ‘AFAD Gönüllük’ yazdığı zaman sistem yönlendiriyor. Sistem üzerindeki eğitimlerini tamamlayanlar temel afet gönüllüsü sayılır. Daha sonra isimleri bizim siteme düşüyor. Biz onlara mesaj atıyoruz. Eğitimlerimize katılmak isteyenler 5 günlük eğitimleri tamamlayanlar Destek Afad Gönüllüsü oluyor. Kimliklerini alıyorlar. Ayrıca birde uzman Afad gönüllüsü var. Kendi alanında mesela iş makinası operatörüdür. O alan ise uzmanlaşıyor. Onları akredite ediyorlar gönüllükle beraber" diye konuştu. Gönüllü üniversite öğrencisi Esra Arslan, "Afad da gönüllüyüm bugün geldik gönüllülük kartları dağıtılacak. Hem kartlar dağıtılacak hem de çeşitli etkinlikler yapacağız. Etkinliklerle Afad’ın önemimi anlayacağız. Afad gönüllüsü olmaktan çok mutluyum. Bu sebeple insanların zorda olduklarını, yardım anında neşer çektiklerini daha iyi anlıyorum" şeklinde konuştu.