GÜNDEM - 07 Temmuz 2015 Salı 14:19

Tokat'tan gemi geçti

A
A
A
Tokat'tan gemi geçti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden satın alınan 10 ton ağırlığında, 19 metre uzunluğunda, 5.06 metre genişliğindeki tekne Tokat’a TIR’la 4 günde getirildi.

Tokat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Almus ilçesindeki Baraj Gölü’nü turizme kazandırmak adına 160 bin TL’ye satın alınan tekne, Balıkesir’de vinçle TIR’a yüklendi. 10 ton ağırlığında, 19 metre uzunluğunda, 5.06 metre genişliğindeki tekne 4 günde Sivas güzergahından Tokat’a getirildi. Tokat girişinde üzerine “Haydi Tekne Turuna, Haydi Almus’a” şeklinde pankart asılan tekne, Behzat Bulvarı’ndan geçirildi. Yolun dar olması ve hatalı parklar nedeni ile trafikte kısa süreli sıkışan tekne yaklaşık 3 kilometrelik yolu bir saatte geçebildi.

Tokat caddelerinde ilk defa bir teknenin geçtiğini gören vatandaşlarda o anlar cep telefonlarına çekerek kaydetti. Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Tokat Valisi Cevdet Can’ın Almus’un gelişip kalkınmasının turizmle mümkün olabileceğine vurgu yaparak teknenin alınmasında ön ayak olduğunu söyledi. Almus Barajı Gölü’nün turizme kazandırılması amacıyla alınan teknede 6 kişinin istihdam edileceğini ifade eden Başkan Arıkan, “80 kişi kapasiteli tekneyi uzun uğraşlar sonunda Tokat’a getirdik. Kaymakamlık ve belediye olarak işletmesi yapılacak. Tur teknesi ile gezintiye çıkanlar yemek yiyebilecek. Tur teknesinin ayrıca ulaşım amaçlıda kullanılabilme özelliği var” dedi. 

NURHAN İÇMEZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.