EKONOMİ - 27 Temmuz 2018 Cuma 16:12

TOKİ Çankırı Kura Sonuçları Sorgula ÖĞREN, Çankırı Toki Sonuçları Açıklandı mı?

A
A
A
TOKİ Çankırı Kura Sonuçları Sorgula ÖĞREN, Çankırı Toki Sonuçları Açıklandı mı?

Çankırı Toki kura çekilişi sonuçları öğren-sorgula haberimizde. TOKİ Çankırı evleri başvuru koşulları ve fiyatları açıklanan projenin kura çekilişi de bugün gerçekleşti. TOKİ tarafından Çankırı’da inşa edilen toplu konut projesi kapsamında toplam 502 konut geçtiğimiz ay satışa sunulmuştu. TOKİ Çankırı evleri kura başvuru sonuçlarını merak eden vatandaşların bekleyişi sona erdi. İşte tüm detaylar...

Çankırı Toki kura sonuçları öğren. TOKİ tarafından ihalesi yapılan ve inşaat çalışmalarına başlanan Çankırı Toki Evleri projesindeki 249 adet konutun kuraları bu gün çekildi. Çankırı İli, Merkez İlçesi’nde yer alan projedeki 249 adet daireden 233 tanesi 2+1, 16 tanesi ise 3+1 dairelerden meydana geliyor. Toki kura sonuçları Çankırı. Çankırı Merkez 2. etap projesinde toplam 502 adet daire yer almakta olup bunlardan 249 tanesinin kura çekilişi yapılacak. Projeye başvurular 09 Temmuz 2018 ile 20 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılmıştı.

TOKİ ÇANKIRI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ ÇANKIRI KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

TOKİ tarafından Çankırı’da inşa edilen toplu konut projesi kapsamında toplam 502 konut geçtiğimiz ay satışa sunulmuştu. Başvuru koşulları ve fiyatları açıklanan projenin kura çekilişi de bugün gerçekleşecek. Peki, Çankırı Toki kura sonuçları saat kaçta?

Çankırı Toki kura çekilişinin gerçekleşeceği saatle ilgili bilgilendirme resmi sayfadan yapıldı. TOKİ’nin satışlar sayfasından yapılan bilgilendirmede; “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası 27 Temmuz 2018 tarihinde Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde saat 14:00'de başlamak üzere noter huzurunda yapılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Çankırı Merkez Toki 2. etap projesindeki 2+1 daireler 138.190,80 ile 212.322,15 TL arasında, 3+1 daireler ise 194.050,80 ile 222.803,50 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Projedeki dairelere yüzde 10, 15, 25 peşinatlar ve 120, 156, 180 ay vade seçenekleri ile ödeme yaparak sahip olmak mümkün oluyor.

 TOKİ NEDİR?

TOKİ açılımı Toplu Konut İdaresi Başkanlığıdır. Kurum 1984 yılında Başbakan Turgut Özal'ın talimatıyla kuruldu. Fakat o dönemde ki mali kaynak yetersizliğinden dolayı yeterli konut hizmeti sağlanamamıştır. 2002 yılına kadar sadece 43.145 bina inşa edildi. Daha sonra planlı kentleşme ve konut seferberliğinin başlatılmasıyla kurum büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bununla beraber TOKİ doğrudan başbakanlığa bağlandı. Ayrıca konut üretiminin yanında yurt, otel, kütüphane, cami, stadyum, üniversite gibi birçok alanda da hizmet vermektedir. 12 Şubat 2012 yılına kadar 81 ilde 524.698 konut yapılarak sahiplerine teslim edildi. 2023 yılında bu sayının 1 milyon konuta ulaşması hedefleniyor. Ancak TOKİ'den ev alabilmek için bazı şartlar gerekli. Bunlar:

- TC vatandaşı olmak.

- Ev almak istediğiniz bölgede 1 yıldan fazla bir süre oturmuş olmak

- Daha önce TOKİ'den ev almamış olmak

- Üzerinize ait bir mal varlığının bulunmaması

- Aylık net gelirinizin 2600 lirayı geçmemesi

TOKİ BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru sahipleri,

Kimlik Fotokopisi,

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az \% 40 engelli olduğuna dair),

Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, İbraz edeceklerdir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.