EKONOMİ - 17 Ekim 2018 Çarşamba 11:43

TOKİ’nin indirim kampanyası cuma günü bitiyor

A
A
A
TOKİ’nin indirim kampanyası cuma günü bitiyor

Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) indirim kampanyası Cuma günü bitiyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "İndirim kampanyasına katılan vatandaşların yüzde 97’si 379 milyon TL’lik borcunu banka kredisi kullanmadan kapattı" dedi.

TOKİ’nin borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlediği yüzde 24 indirim kampanyasına başvurular Cuma günü son bulacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Cuma gününe kadar ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini belirterek, "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak’’ ifadelerini kullandı.

“9 BİN 870 VATANDAŞIMIZ 427 MİLYON 427 BİN TL BORÇ BAKİYESİNİ KAPATTI” 

Vatandaşların kampanyaya gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirten Turan, ’’TOKİ’den sosyal konut satın alan çoğu alt gelir grubundan vatandaşlarımıza yüzde 24 erken ödeme indirimi ile önemli bir fırsat sunduk. Kampanyamızdan şu ana kadar 9 bin 870 vatandaşımız yararlanarak 427 milyon 427 bin TL borç bakiyesini kapattı. İndirim kampanyasına katılan vatandaşların yüzde 97’si 379 milyon TL’lik borcunu banka kredisi kullanmadan kapattı. Kampanaya katılan vatandaşlarımızın yastık altı diye tabir ettiğimiz kişisel tasarruflar ile borçlarını kapatması sektörümüz açısından önemli bir gelişmedir. Ayrıca vatandaşlarımızın yastık altından çıkardığı paralar da ekonomiye yeni bir katkı olmuştur’’ şeklinde konuştu.

’’KAMPANYAMIZDAN BÜTÜN BORÇ BAKİYESİNİ KAPATAMAYACAKLAR DA YARARLANIYOR’’ 

Turan, bu yılki indirim kampanyasında esnek ödeme yaptıklarını vurgulayarak, ’’Yüzde 24 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlanıyor. Borcunun tamamını kapatamayan vatandaşlarımız yaptıkları 37 milyon 665 bin TL’lik peşin ödemelerle yüzde 24 indirim kampanyamızdan faydalandı. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dahil edilmedi. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerimizdeki konut ve iş yeri alıcıları başvuru tarihi itibarıyla idareye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarının bulunmaması gerekiyor’’ açıklamalarında bulundu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.