ASAYİŞ - 30 Mart 2023 Perşembe 09:00

Toza aldırış etmeden cep telefonlarıyla enkaz çalışmasını görüntülediler

A
A
A
Toza aldırış etmeden cep telefonlarıyla enkaz çalışmasını görüntülediler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kontrollü bina yıkım çalışmaları sürüyor. Çevredeki bazı vatandaşlar da yüksek katlı binaların yıkım çalışmasını toza aldırış etmeden cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.

6 Şubat'taki iki büyük depremin merkezi Kahramanmaraş'ta yıkılan ya da ağır hasarı olduğu için yıkım kararı alınan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Merkez ilçedeki Azerbaycan Bulvarı üzerinde bulunan 8 katlı iş merkezinin kontrollü yıkım çalışması "dron" kamerasıyla görüntülendi. Çevredeki bazı vatandaşlar da bina yıkımını cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Toza aldırış etmeden cep telefonlarıyla enkaz çalışmasını görüntülediler

Polis ekipleri, yıkım ve enkaz kaldırma işleminin yapılacağı alanlarda güvenlik önlemi aldı. Bina sakinleri de enkaz kaldırma çalışmalarına refakat etti.

Toza aldırış etmeden cep telefonlarıyla enkaz çalışmasını görüntülediler

Öte yandan 7,7 büyüklüğündeki depremin merkezi Pazarcık ilçesinde de kontrollü bina yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Pazarcık'ta kontrollü yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirten iş makinası operatörü Fazıl Araz, enkazdan çıkan demirlerin de döküm sahasında ayrıştırıldığını söyledi.

Toza aldırış etmeden cep telefonlarıyla enkaz çalışmasını görüntülediler

Yıkılan binanın eski tarihlere dayandığını ifade eden Araz, "Şu anda bulunduğumuz yer eski belediye binası. Kasaplar çarşısı eski sebze halimiz. Buranın tarihi çok eski. Depremde büyük zarar gördü. Enkaz kaldırma işlemi yapıyoruz şuanda. Buradan çıkan demirler dökümler, sahada ayrıştırılıyor. Hiçbir şey ziyan olmuyor. Şu andaki alan yaklaşık 3 bin 500 metrekare. Genelde hepsi de binaydı. Şu ana kadar 125 kamyonu buldu. Daha da 20 kamyon çıkar" dedi.
İş makinesi operatörü Abuzer Susar, ise, yıkım çalışması binanın sağlamlığına göre enkaz kaldırma süresinin değiştiğini söyledi.

Hasan Ay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.