GENEL - 29 Mart 2010 Pazartesi 13:44

Tracking diye geldiler, kobraları izlediler!

A
A
A
Tracking diye geldiler, kobraları izlediler!

Askeri operasyonlarını yoğunlaştığı Tunceli'nin Zel Dağı etekleri, Alacık köyü, Vartinik mezrası ve Roj deresi civarını kobra helikopterler bombaladı. Kobralar, Zel Dağı eteklerin bombalarken, tracking yapan doğaserverler olayı izledi.

Karların erimesiyle birlikte,Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından başlatılan bahar operasyonları kapsamında,Zel dağı ve civarındaki köylerin kırsal bölgelerini, Alacık Köyü, Vartinik Mezrası ve Roj Deresi civarındaki mağaralar, kobra tipi taarruz helikopterleri tarafından ağır silahlar ve roketlerle bombalanırken,4. Komando Tugayı ve Jandarma bölge Komutanlığından kalkan Skorsky helikopterleri de bölgeye Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri indirdi. 

Operasyon sürerken, Munzur Kültür Doğa Turizm Derneği tarafından gerçekleştirilen Zel Dağı tırmanışı yapılıyordu.Zirveye çıkan doğaseverler Zel dağı ve civarındaki köylerin kırsal bölgelerini, Alacık Köyü, Vartinik Mezrası ve Roj Deresi civarını kobra tipi taarruz helikopterleri tarafından ağır silahlar ve roketlerle bombalanışını seyrettiler.Bölgede operasyonlar halen devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir